fbpixel

Search icon
Search
Met Gala is back: High fashion δημιουργίες, A-list stars & πολλή λάμψη στο πιο φαντασμαγορικό event μόδας
FASHION NEWS

Met Gala is back: High fashion δημιουργίες, A-list stars & πολλή λάμψη στο πιο φαντασμαγορικό event μόδας

Το 1ο από τα δύο μέρη του gala με θέμα την αμερικανική μόδα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη


Για πρώτη φορά με ανοικτή virtual πρόσβαση στο κοινό, μέσω του vogue.com, το Met Gala 2021 -το 1ο από τα δύο μέρη του gala, το επόμενο θα πραγματοποιηθεί στην καθιερωμένη ημερομηνία του, την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου- έλαβε χώρα μετά από έναν χρόνο απουσίας. 

Το μεγάλο κόκκινο χαλί, το οποίο φιλοξένησε διάσημους celebrities, σχεδιαστές και ανθρώπους μόδας στήθηκε στην είσοδο του Metropolitan Museum of Arts στη Νέα Υόρκη, και ήδη από χθες το βράδυ έχει στρέψει όλα τα βλέμματα του πλανήτη επάνω του!

met-1.jpg
Kim Kardashian με Balenciaga

Good to know

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι το Met Ball -ή επίσημα Costume Institute Benefit- αποτελεί ένα ετήσιο gala συγκέντρωσης χρημάτων προς όφελος του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης του Ινστιτούτου κοστουμιών στη Νέα Υόρκη. Σηματοδοτεί την έναρξη της ετήσιας έκθεσης μόδας του Ινστιτούτου και κάθε χρόνο προϋποθέτει ένα συγκεκριμένο outfit theme για τους καλεσμένους, εμπνευσμένο κι από το θέμα της έκθεσης, προσαρμόζοντάς το βάσει των στιλιστικών τους επιλογών. Από το 1948 μέχρι και σήμερα έχει σημειώσει αξέχαστες εμφανίσεις που συνεχίζουν να κάνουν το γύρω του κόσμου, με τα θέματα της εκδήλωσης να ξεπερνούν κάθε φαντασία και να προβληματίζουν για κοινωνικά φαινόμενα των καιρών.

«In America: A Lexicon Of Fashion»

2021-09-13t231103z-1710341750-hp1eh9d1se90v-rtrmadp-3-fashion-met-gala.jpg
Tom Ford

Η επίσημη πρόσκληση του πιο φαντασμαγορικού event μόδας στον πλανήτη ανέγραφε «American Independence», καθώς και τα δύο θέματα των εκθέσεων βασίζονται στην αμερικανική μόδα. Το χθεσινό πρώτο άνοιγμα πραγματοποιήθηκε με τίτλο, «In America: A Lexicon Of Fashion» και το δεύτερο μέρος «In America: An Anthology Of Fashion». Πράγματι, το Ινστιτούτο θεωρεί ότι έχει επέλθει μια αναγέννηση για την αμερικανική μόδα και πως πλέον είναι η ώρα να επανεξετάσει την "american identity", καθώς αυτή έχει υποστεί πολλές μεταβολές τα τελευταία χρόνια εξαιτίας πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων.

Η φετινή διοργάνωση στο board των καλεσμένων αλλά και των ανατρεπτικών hosts ανέδειξε σπουδαία καλλιτεχνικά ονόματα, όπως οι Timothée Chalamet, Billie Eilish, Amanda Gorman, και Naomi Osaka, που συντόνισαν τη βραδιά, ενώ επίτιμοι υπήρξαν οι ο Tom Ford, ο Adam Mosseri, και η Anna Wintour. 

Τα εισιτήρια κοστίζουν 35.000 δολάρια (29.718 ευρώ), ενώ τα τραπέζια κυμαίνονται από 200.000 έως 300.000 δολάρια (169,840 έως 254,730 ευρώ). 

22222222222222222.jpg
Sharon Stone με Thom Browne

Red Carpet

Δυναμικές παρουσίες στο κόκκινο χαλί από celebrities που ανέδειξαν τους πιο ιδιαίτερους και σπουδαίους Αμερικάνους σχεδιαστές -και όχι μόνο φυσικά. Με αναφορές στο παρελθόν και την ιστορία της american high fashion μέχρι τις πιο σύγχρονες streetwear λεπτομέρειες, το κόκκινο χαλί του χθεσινοβραδινού λαμπερού Met Gala, τα είχε όλα.

Ανακαλύψτε τα καλύτερα red carpet looks στη gallery!