fbpixel

Search icon
Search
Men's Milan Fashion Week F/W23: Τα hightlights που ξεχώρισαν και εντυπωσίασαν ακόμα και κάθε γυναίκα
TRENDS & CATWALKS

Men's Milan Fashion Week F/W23: Τα hightlights που ξεχώρισαν και εντυπωσίασαν ακόμα και κάθε γυναίκα

Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν την επόμενη σεζόν


Η Ανδρική Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023 ρίχνει επισήμως αυλαία σήμερα, δίνοντας τη σκυτάλη στο Βερολίνο. Αυτές οι τέσσερις μέρες στην Ιταλική πόλη τα είχαν όλα, ανάμεσά τους το πρώτο αυτόνομο ανδρικό show του Gucci μετά από τρία χρόνια και μετά την αποχώρηση του creative director, Alessandro Michele, τις εντυπωσιακές δημιουργίες που προκύπτουν από την άριστη συνεργασία της Miuccia Prada με τον Raff Simons και το ντεμπούτο του Marco de Vincenzo για το brand Etro. 

Η μόδα έχει πάρει μία πιο no-gender μορφή και έτσι οι απανταχού fashionistas αλλά και fashion gurus δεν χάνουν ευκαιρία να εντάξουν men's trends στα πιο επιτυχημένα γυναικεία σύνολα. Αυτό σημαίνει ότι η προσοχή όλων ήταν στραμμένη στην Milan Fashion Week, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν εντυπωσιακά κομμάτια και τάσεις που κάθε άντρας και κάθε γυναίκα θα λατρέψει. Οι τσάντες είχαν την τιμητική τους, με τους εμβληματικούς οίκους να παρουσιάζουν statement σχέδια, όπως ο Fendi που επέλεξε να δημιουργήσει Fendi Baguettes που μοιάζουν με πραγματική μπαγκέτα. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα ξεχώρισαν!

Gucci

fio00254.jpg

Το FW23 show του Gucci ήταν η πρώτη συμμετοχή του brand στην Ανδρική Εβδομάδα Μόδας εδώ και τρία χρόνια, καθώς και η πρώτη μετά την αποχώρηση του δημιουργικού διευθυντή Alessandro Michele τον Νοέμβριο του 2022. Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Michele ήταν αυτός που έθεσε ξανά στο επίκεντρο τον διαχωρισμό των συλλογών. Η νέα αυτή collection έμοιαζε σαν μια επιστροφή στις πρώτες συλλογές του Michele στον οίκο με oversized γραμμές, tailored αισθητική, έντονα χρώματα αλλά και overisez tote bags που δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε μαζί μας πολύ περισσότερα από τα απαραίτητα.

Dolce & Gabbana

00031-dolce-gabbana-fall-2023-mens-credit-gorunway.jpg

Εστιάζοντας στην «απλότητα» και όχι στον «μινιμαλισμό», η Fall Collection 2023 του οίκου Dolce & Gabbana βασίστηκε σε μαύρα και γκρι δημιουργίες και αυστηρές σιλουέτες που αναδεικνύουν το σώμα. «Απλά νιώσαμε την έντονη ανάγκη να πάμε στην ουσία αυτού που είμαστε. Είπαμε στους εαυτούς μας: "Ας κάνουμε εμάς, ας κάνουμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε"», δήλωσε ο Domenico Dolce πριν από το show, ενώ ο Stefano Gabbana πρόσθεσε: «Μειώνοντας. Αφαιρώντας οτιδήποτε περιττό». Οι λάμψεις και τα διακοσμητικά στοιχεία παρέμειναν, από λεπτεπίλεπτες χάντρες και κρυστάλλινα λουλούδια μέχρι παγιέτες. Στοιχεία, τα οποία έκαναν την διαφορά.

Emporio Armani

00100-emporio-armani-fall-2023-mens-credit-gorunway.jpg

Τα μοντέλα στο show του Emporio Armani για το επόμενο φθινόπωρο έμοιαζαν να βρίσκονται σε μία αεροπορική πτήση με γυαλιά πάνω από καπέλα αεροπόρων, τσάντες και total leather looks. Τα βραδινά κομμάτια επικεντρώθηκαν σε ίσιες, αυστηρές γραμμές, ενώ η χρωματική παλέτα κυμαινόταν από ουδέτερα χρώματα έως αποχρώσεις εμπνευσμένες από το ηλιοβασίλεμα. Οι παγιέτες και τα λαμπερά στοιχεία έδωσαν κι εδώ «το παρών», αποδεικνύοντας ότι οι επίσημες εμφανίσεις έχουν ανάγκη από μια glam πινελιά.

    Fendi

    00029-fendi-fall-2023-mens-credit-gorunway.webp

    Το κασμίρ, το logomania, το χρώμα της λεβάντας και οι ουδέτερες αποχρώσεις κυριάρχησαν στη F/W 2023 collection της Fendi, η οποία αφορούσε την «αίσθηση της μόδας κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας», σύμφωνα με τη δημιουργική διευθύντρια Silvia Venturini Fendi. Ενώ ορισμένα κομμάτια απέπνεαν άνεση, τα one shoulder tops και τα ασύμμετρα κομμάτια ήταν μια αναδρομή στην εποχή της ντίσκο των '70s. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως η creative director επανασχεδίασε την αυθεντική Fendi Baguette με πολλαπλές χρηστικές τσέπες. Παρουσίασε υφαντές FF κασμίρ bucket bags, οι οποίες μετέφεραν στο εσωτερικό τους «χνουδωτές μπαγκέτες».

    Prada

    tsidfo4s3vic38hvpjmvyj-768-80jpg.webp

    Η ανδρική συλλογή της Prada αφορούσε τα outerwears και τα basic items σε μια «εξερεύνηση των βασικών αρχών της μόδας». Σκεφτείτε, cozy blazers, bomber jackets, cardigans και πανωφόρια συνδυασμένα με χρωματιστά παντελόνια στενής εφαρμογής και αποσπώμενους γιακάδες, καθώς και τσάντες ειδική θήκη για το θερμός ή το μπουκάλι με το νερό σας.

    Etro

    00020-etro-fall-2023-menswear-credit-gorunway.jpg
    Για την πρώτη του ανδρική συλλογή για την Etro, ο Marco De Vincenzo απέτισε φόρο τιμής στην κουλτούρα της κλωστοϋφαντουργίας του οίκου μετατρέποντας την αποθήκη του σε σκηνικό της επίδειξης με ξύλινα ράφια και vintage υφάσματα. Η συλλογή επικεντρώθηκε σε μαλακές και slouchy σιλουέτες με χοντρά πλεκτά με παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες, ενώ η εμπνευσμένη από τη '70s αισθητική εμφανίστηκε σε τολμηρά υφάσματα. Οι tote bags «έκλεψαν» την προσοχή σε διάφορες αποχρώσεις. Ιδανικές για day to night εμφανίσεις.