fbpixel

Search icon
Search
Meghan Markle & Πρίγκιπας Harry: Μια αναδρομή στις αξέχαστες συνεντεύξεις τους με αφορμή την επικείμενη συνάντησή τους με την Oprah
PEOPLE & MOMENTS

Meghan Markle & Πρίγκιπας Harry: Μια αναδρομή στις αξέχαστες συνεντεύξεις τους με αφορμή την επικείμενη συνάντησή τους με την Oprah

Τo love story του πιο πολυσυζητημένου ζευγαριού μέσα από τα λεγόμενά τους


Στον απόηχο της είδησης που θέλει τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle να δίνουν μία αποκλειστική συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην καλή τους φίλη Oprah Winfrey, συγκεντρώσαμε όλες τις προηγούμενες συνεντεύξεις του ζευγαριού που έχει ταράξει τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Γνωρίστηκαν το 2016 μέσα από μία κοινή τους φίλη, ωστόσο οι φήμες ότι είναι ζευγάρι επιβεβαιώθηκαν από το παλάτι του Κένσινγκτον 6 μήνες αργότερα. Η είδηση ότι μία Αμερικανίδα και μαύρη ηθοποιός είναι ζευγάρι με το νεότερο πρίγκιπα της Αγγλίας, Harry, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στα βρετανικά tabloids. Ο πρίγκιπας αναγκάζεται να επιβεβαιώσει τη φημολογία με ένα δελτίο τύπου που κατηγορεί τα μέσα ότι παρενοχλούν τη νέα του κοπέλα.

1-YGPZU.png

Η πρώτη συνέντευξη, που αναφέρεται στη σχέση τους, έγινε από τη Meghan Markle για το περιοδικό Vanity Fair το Σεπτέμβριο του 2017. Η ηθοποιός και τότε πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς Suits δηλώνει "Είμαστε ζευγάρι και ερωτευμένοι". Η Markle δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες για τη σχέση τους, αφού όπως αναφέρει σίγουρα θα υπάρξει κάποια στιγμή που θα πρέπει να βγουν μπροστά στο κοινό και πουν την ιστορία τους, αλλά προς το παρόν είναι κάτι που κρατούν για τον εαυτό τους. Στη συνέντευξη χαρακτήρισε τα προβλήματα που προκαλεί στη ζωή της η δημοσιότητα ως προκλήσεις που κάποιες μέρες είναι πιο έντονες από άλλες.

Η σχέση του ζευγαριού συνεχίζεται το επόμενο διάστημα ενισχύοντας το ενδιαφέρον των παπαράτσι, οι οποίοι τους ακολουθούν παντού. Στα μέσα Νοεμβρίου του 2017, η Meghan Markle παραιτείται από τη σειρά που πρωταγωνιστεί και μία εβδομάδα αργότερα, το ζευγάρι επιβεβαιώνει τον αρραβώνα του μέσα από μία συνέντευξη στο κρατικό κανάλι της Αγγλίας, BBC.

Στη συνέντευξη αποκαλύπτουν ότι η γνωριμία τους ήταν στην ουσία ένα ραντεβού στα τυφλά και στη συνέχεια ήρθαν κοντά, όταν έκαναν για 5 μέρες κάμπινγκ στην Botswana. Αναφερόμενοι στην πρόταση γάμου, σχολιάζουν ότι έγινε πολύ απλά σε ένα εξοχικό της οικογένειας στην Αγγλία, αλλά η κατασκευή του δαχτυλιδιού ήταν πιο δύσκολη υπόθεση. Ο πρίγκιπας σχεδιάσε το δαχτυλίδι με βάση ένα διαμάντι, που είχε βρεί ο ίδιος στην Botswana και το στόλισε περιμετρικά με κομμάτια από κοσμήματα της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα. 

lipsis-1.jpeg


Όσον αφορά τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκε, η Meghan ανέφερε: "Είναι απογοητευτικό ο κόσμος να επικεντρώνεται σε διακρίσεις. Αλλά, στο τέλος της ημέρας είμαι περήφανη για το ποια είμαι και από που κατάγομαι και εμείς δεν δώσαμε ποτέ βάση σε αυτό". Το ζευγάρι τόνισε και την επιθυμία του να μεγαλώσει την οικογένεια κάνοντας παιδιά στο κοντινό μέλλον.

Το Μάιο του 2018, το ζευγάρι παντρεύεται και οι δυο τους αποκτούν τους τίτλους Δούκας και Δούκισσα του Sussex. Λίγους μήνες αργότερα ανακοινώνουν την εγκυμοσύνη της Δούκισσας με το πρώτο τους παιδί. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και τους μήνες που ακολουθούν η  Meghan δέχεται σφοδρή κριτική από τα μέσα τόσο για τη σχέση της με τον πατέρα της, όσο και για τις φήμες που υπάρχουν ως προς τον τρόπο συμπεριφοράς της.

O Δούκας και η Δούκισσα σταδιακά απομονώνονται και αποφασίζουν να ζήσουν μακριά από την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια. Μέσα σε όλη τη διάρκεια του 2019, τα μέσα κατηγορούν τη Δούκισσα του Sussex ότι καταστρέφει οικογένειες και σπίτια και το ανδρόγυνο αποφασίζει να μηνύσει κάποιες εφημερίδες tabloids.

Τον Οκτώβριο του 2019, σε ένα ντοκιμαντέρ που γυρίζουν σχετικά με το ταξίδι τους στην Αφρική σχολιάζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η Meghan αναφέρει ότι ήταν αφελής σχετικά με τα βρετανικά tabloids και ότι πραγματικά προσπαθεί να προσαρμοστεί στο βρετανικό τρόπο ζωής. 

«Φανταζόμουν ότι θα είναι δύσκολο, αλλά πίστευα ότι τουλάχιστον θα ήταν δίκαιοι μαζί μου. Προσπάθησα πραγματικά, αλλά νομίζω ότι αυτό που προκαλεί στον εσωτερικό μας κόσμο είναι τουλάχιστον καταστροφικό».

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας απευθύνεται στις φήμες που τον θέλουν να έχει απομακρυνθεί από τον αδερφό του εξαιτίας της αποξένωσης του ζεύγους από τη βασιλική οικογένεια. Ο ίδιος εξομολογείται ότι "Αναπόφευκτα γίνονται κάποια πράγματα, αλλά είμαστε αδέρφια, πάντα θα είμαστε αδέρφια.Αυτή την περίοδο είμαστε σε διαφορετικούς δρόμους, αλλά πάντα θα είμαι δίπλα του, όπως και αυτός σε μένα".

Λίγο μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, ανακοινώνουν ότι κάνουν προσπάθειες να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και ότι θα κάνουν ένα βήμα πίσω από τις υποχρεώσεις τους στη βασιλική οικογένεια.

3-DUYrK.png

Στις 18 Ιανουαρίου του 2020 ανακοινώνεται επίσημα η απομάκρυνση του Δούκα και της Δούκισσας από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Η βασίλισσα σε επίσημη δήλωση της ανέφερε:

«Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι (ο γιος τους) θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειας μας. Αναγνωρίζω τις δοκιμασίες που έχουν βιώσει τα δύο τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα του εξοντωτικού ελέγχου που δέχονται και στηρίζω την επιθυμία τους για μία ανεξάρτητη ζωή».

Τον επόμενο σχεδόν ένα χρόνο, ο Δούκας και η Δούκισσα έχοντας μετακομίσει πλέον μόνιμα στην Αμερική, δεν δίνουν κάποια συνέντευξη, παρόλο που τώρα πια έχουν το δικαίωμα να απευθύνονται στον τύπο χωρίς τη βασιλική παρέμβαση. Παράλληλα, συνεχίζουν το δικαστικό τους αγώνα απέναντι στις εφημερίδες και τα μέσα που τους φέρθηκαν με σκληρότητα.

Μέχρι το Νοέμβριο του 2020, όταν η Meghan Markle δημοσιεύει ένα κείμενο στους New York Times, όπου αποκαλύπτει ότι είχε μία αποβολή. 

«Όπως κρατούσα σφιχτά στην αγκαλιά μου το πρώτο μου παιδί, ήξερα ότι έχανα το δεύτερο. Ώρες αργότερα στο νοσοκομειακό κρεβάτι, κρατώντας το χέρι του άντρα μου, τον φίλησα στα δάχτυλα που ήταν υγρά από τα δάκρυα μας. Προσπάθησα να φανταστώ πως θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε». Συνεχίζει γράφοντας, «Τότε θυμήθηκα μία συνέντευξη που είχα δώσει στην Αφρική, που ήμουν εξαντλημένη, τάιζα τον πρόσφατα γεννημένο μου γιο και προσπαθούσα να βγάλω ένα γενναίο πρόσωπο για το κοινό. Ο δημοσιογράφος τότε με είχε ρωτήσει αν είμαι καλά και του απάντησα με ειλικρίνεια “Ευχαριστώ που ρώτησες. Δεν έχουν ρωτήσει πολλοί αν είμαι καλά". Τότε συνειδητοποίησα ότι το πρώτο βήμα προς την επούλωση είναι να ρωτήσεις τον άλλο αν είναι καλά».

Έπειτα από μήνες σιγής μετά το αφοπλιστικά ειλικρινές κείμενο της Δούκισσας στην εφημερίδα, το ζευγάρι ανακοινώνει μέσω μίας φωτογραφίας στο Instagram ότι περιμένει το δεύτερο του παιδί. 

4-ug2PT.png

Την επόμενη ημέρα, το αμερικανικό δίκτυο CBS ανακοινώνει ότι ζευγάρι θα δώσει μία συνέντευξη στην πολύ καλή τους φίλη, Oprah Winfre, η οποία θα σχετίζεται με το γάμο τους, την πρώτη εγκυμοσύνη της Meghan, τα μελλοντικά τους σχέδια και την αποχώρηση τους από τη Βρετανική μοναρχία. Το παλάτι δεν δέχθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της συνέντευξης. Θα είναι η πρώτη ανεξάρτητη συνέντευξη μετά από αυτή της Νταϊάνα 25 χρόνια πριν και του πρίγκιπα Καρόλου στον Jonathan Dimbleby. Οι δύο προηγούμενες συνεντεύξεις είχαν μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο προς τη βασιλική οικογένεια και το μόνο που μένει να δούμε είναι τι θα επιλέξουν να αποκαλύψουν ο Harry και η Meghan στις 7 Μαρτίου.