fbpixel

Search icon
Search
Meghan Markle και πρίγκιπας Harry: H σκληρή απόφαση της Ελισάβετ και τα νέα δεδομένα στη ζωή του ζευγαριού
PEOPLE & PARTIES

Meghan Markle και πρίγκιπας Harry: H σκληρή απόφαση της Ελισάβετ και τα νέα δεδομένα στη ζωή του ζευγαριού

Η βασίλισσα συναίνεσε στην οικονομική ανεξαρτησία τους


Μετά τη «βόμβα» που πέταξαν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου, με την ανακοίνωσή τους ότι αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα, εχθές το απόγευμα, έπειτα από μια συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ, του πατέρα του πρίγκιπα Καρόλου, του αδερφού του Δούκα του Κέιμπριτζ William και του ίδιου του Harry στο κτήμα του Σάντριγκαμ, το παλάτι εξέδωσε την τελική του απόφαση για το μέλλον του πολυσυζητημένου ζευγαριού.

3-o2Klu.jpg

Η βασίλισσα φαίνεται πως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κι έπειτα φυσικά από μεγάλη της λύπη -όπως μαρτυρούν τα βρετανικά μίντια-, αποφάσισε να δώσει στο νεαρό ζευγάρι των royals αυτό που τόσο επιθυμούσε: την οικονομική ανεξαρτησία του.

Συγκεκριμένα, απόσπασμα της ανακοίνωσης μαρτυρά: 

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Το παλάτι κι εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Harry και της Meghan να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια (...). Eκείνοι ξεκαθάρισαν ότι δε θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στις νέες τους ζωές». 

1-j3qrk.jpg

Κάπως έτσι, η Ελισάβετ κόβει πλέον κάθε δεσμό με τη «θνητή» Μeghan, δείχνοντας εντόνως την έντονη ενόχλησή της μετά την απόφαση του εγγονού και της συζύγου του να μην την ενημερώσουν για την πρόσφατη επιθυμία τους. Με νέα δεδομένα λοιπόν, και με την ίδια τη Meghan να βρίσκεται ήδη στον Καναδά συνεχίζει τη ζωή του το πριγκιπικό ζεύγος, το οποίο φαίνεται πως πρόκειται να σχεδιάσει το δικό του μονοπάτι στον χάρτη.

Παρά τις από κοινού ανακοινώσεις των αδερφών Harry και William, ότι η μεταξύ τους σχέση δεν αντιμετώπισε ουδέποτε κάποιου είδους προβλήματα και διαπληκτισμούς, τα ξένα μίντια υποστηρίζουν ότι ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου William είναι πολύ αναστατωμένος με την τελευταία απόφαση και πως δήλωσε σε κοντινή του πηγή: «Σε όλη μας τη ζωή καταλάβαινα τον αδερφό μου. Δε μπορώ να το κάνω άλλο. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες».

5-sc3Vw.jpg

Ξεπερνώντας λοιπόν, τα πρόσφατα τεκταινόμενα, αλλά και τη σκληρή στάση των βρετανικών μέσων ενημέρωσης και ολόκληρης της χώρας -ας σημειώσουμε εδώ ότι το διάσημο μουσείο της Madame Tissot απέσυρε τα ομοιώματα του ζευγαριού από την πτέρυγα των royals, τοποθετώντας τα σε αυτή με τους celebrities- έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας που θα οδηγήσει στο πολυαναμενόμενο μέλλον του Harry και της Meghan στον Καναδά.

Μπορεί η μητέρα της Meghan να αισθάνεται χαρούμενη που η κόρη και ο εγγονός της θα βρίσκονται κοντά της και ο Harry να κλείνει ήδη την πρώτη post-royal δουλειά της Markle με την Disney, παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα μελανά σημεία σε ό,τι αφορά στην έκρυθμη κατάσταση που αφήνουν πίσω τους στη Μ. Βρετανία. 

2-TCPdN.jpeg

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή

Η μεγάλη αλλαγή θα αφορά τον William και την Kate Middleton, οι οποίοι θα πρέπει από εδώ και στο εξής να παρέχουν μεγαλύτερη υποστήριξη στην Ελισάβετ και μετέπειτα στον Κάρολο, αφού παραδοσιακά η ασχολία με τα γραφειοκρατικά καθήκοντα του θρόνου έγκειται στις υποχρεώσεις του δεύτερου γιου, δηλαδή του Harry. 

Θα κρατήσουν τους βασιλικούς τίτλους τους 

Όταν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan παντρεύτηκαν, έλαβαν έναν συγκεκριμένο τίτλο, που ορίστηκε από τη βασίλισσα: Δούκας και Δούκισσα του Sussex. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζεύγος επέλεξε να μη δώσει στον γιο τους Archie Harrison Mountbatten-Windsor τιμητικό βασιλικό τίτλο, αν και μπορεί να είναι σε θέση να κληρονομήσει τον τίτλο του πατέρα του στη συνέχεια. Αυτή ήταν μια από τις πολλές κινήσεις που δείχνουν ότι ο οι δυο τους είχαν εκ προοιμίου την πρόθεση να προστατέψουν την ιδιωτική ζωή της οικογένειάς τους.

Θα είναι οικονομικά ανεξάρτητοι; 

Σύμφωνα με το TIME, περίπου το 95% του εισοδήματός του ζευγαριού προέρχεται από τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, πατέρα του Harry. Ο Κάρολος πληρώνει για τα δημόσια καθήκοντά τους, καθώς και μερικά από τα ιδιωτικά τους έξοδα. 

Τα χρήματα προέρχονται από το εισόδημα του πρίγκιπα Καρόλου από το Δουκάτο της Κορνουάλης, ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και οικονομικών επενδύσεων. Τα έσοδα αυτά χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των δημόσιων, ιδιωτικών και φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων του Δούκα και των παιδιών του.

Επιπλέον, περίπου το 5% του εισοδήματος του Harry και της Meghan προέρχεται από τη βασιλική επιχορήγηση Sovereign Grant-, όπως μαρτυρά η επίσημη ιστοσελίδα τους. Αυτά τα χρήματα καταβάλλονται από την κυβέρνηση στη βασιλική οικογένεια για να καλυφθούν τα έξοδα επίσημων καθηκόντων και η φροντίδα των βασιλικών παλατιών. Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 82,4 εκατ. λίρες αυτό το οικονομικό έτος και χρηματοδοτείται από τα κέρδη της Crown Estate -της εταιρίας εμπορικών ακινήτων που ανήκουν στο παλάτι. 

Φυσικά, το πριγκιπικό ζευγάρι έχει και μεγάλη προσωπική περιουσία. Οι πρίγκιπες William και Harry έλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας των 13 εκατ. λιρών που κληρονόμησαν από τη μητέρα τους, πριγκίπισσα Diana, ενώ ο ίδιος ο Harry θεωρείται επίσης ότι διαθέτει εκατομμύρια λίρες που του έχει παραχωρήσει η βασίλισσα Ελισάβετ. Από την πλευρά της η Meghan Markle, πληρωνόταν περίπου 45.000 ευρώ ανά επεισόδιο για τη σειρά Suits -σημαντικό ποσό, που μπορεί να δημιουργήσει μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία.  

Τέλος, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για το αν το ζευγάρι θα κρατήσει κάποια από τις παραπάνω πηγές εισοδημάτων του, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περιζήτητες εμφανίσεις του στα μίντια και η επιθυμία πολλών εκδοτικών οίκων να αποτυπώσουν την ιστορία του σε κάποιο βιβλίο, πρόκειται να τους χαρίσει πολλά εκατομμύρια...