fbpixel

Search icon
Search
Meghan Markle: Γιατί η χθεσινή ομιλία της στο Manchester προκάλεσε αντιθετικές απόψεις
PEOPLE & MOMENTS

Meghan Markle: Γιατί η χθεσινή ομιλία της στο Manchester προκάλεσε αντιθετικές απόψεις

Μετά το Megxit, ο πρώτος της επίσημος λόγος άνοιξε τη σύνοδο κορυφής "One Young World" με τους επικριτές της να αντιδρούν άμεσα


«Είναι πολύ ωραίο να είμαι πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο», ήταν τα εισαγωγικά λόγια της Meghan Markle, η οποία άνοιξε τη Σύνοδο Κορυφής, "One Young World" στο Bridgewater Hall του Manchester ενώπιον 2.300 συνέδρων. Αποτελεί την πρώτη της δημόσια ομιλία, μετά την συνειδητή απόφαση της ίδιας και του Πρίγκιπα Harry να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα πριν από δύο χρόνια. Ο τελευταίος της λόγος έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2020 στο Ηνωμένο Βασίλειο και αφορούσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η χθεσινή της εμφάνιση ήρθε μια εβδομάδα μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής της στο αμερικανικό περιοδικό "The Cut", στην οποία άσκησε εκ νέου κριτική για τον τρόπο, με τον οποίο η ίδια και ο Harry είχαν αντιμετωπιστεί από τη βασιλική οικογένεια, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ξανά σάλο στις βρετανικές εφημερίδες.

Η Δούκισσα του Sussex έδωσε για ακόμη μια φορά το παρών στην Παγκόσμια Κοινότητα για νέους ηγέτες, μέσα από την οποία, ποικίλα πρόσωπα επιλέγονται, ώστε να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να εμπνεύσουν. Η ίδια, με ευχάριστη διάθεση, απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες, τονίζοντας τα εξής: "Είστε το μέλλον, αλλά θα ήθελα να προσθέσω σε αυτό, ότι είστε επίσης το παρόν. Εσείς είστε αυτοί που οδηγείτε τη θετική και αναγκαία αλλαγή που χρειάζεται σε όλο τον κόσμο τώρα, αυτή τη στιγμή". Η ίδια δεν παρέλειψε να αφηγηθεί την έντονη νευρικότητα της πρώτης της εμπειρίας στη σύνοδο κορυφής το 2014, όταν προσκλήθηκε να γίνει σύμβουλος στο One Young World. Σύμφωνα με το "The Guardian", η ίδια παραδέχτηκε: «Ήμουν το κορίτσι από το Suits και ήμουν περιτριγυρισμένη από παγκόσμιους ηγέτες, ανθρωπιστές, πρωθυπουργούς και ακτιβιστές»

Δίπλα της ήταν ο σύζυγός της, ο οποίος έδειξε για ακόμη μια φορά την υποστήριξή του, με το κοινό να τους χειροκροτάει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Reuters", η ίδια μοιράστηκε με το κοινό: «Είμαι ενθουσιασμένη που ο σύζυγός μου είναι σε θέση να με συνοδεύσει εδώ αυτήν τη φορά», είπε, αποσπώντας επευφημίες από το ακροατήριο. «Το να ξανασυναντηθούμε εδώ στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου με εκείνον στο πλευρό μου κάνει όλα να αισθάνονται ότι κλείνει ο κύκλος».

meghan-markle-prince-harry-one-young-world.jpg
photo: Reuters

Παρόλα αυτά, οι επικριτές της για ακόμη μια φορά αντέδρασαν άμεσα, κατηγορώντας της ότι αναφέρθηκε αποκλειστικά στον εαυτό της και ξέφυγε θεματικά από την ισότητα των φύλων. Η "Daily Mail" στηρίχθηκε σε tweet του δημοφιλούς body language expert, Jesús Enrique Rosas, ο οποίος δημοσίευσε τον λόγο της, χρησιμοποιώντας κίτρινο χρώμα σε λέξεις και εκφράσεις που αφορούν τον εαυτό της. Ο αριθμός τους άγγιξε το 54 κατά τη διάρκεια της 7λεπτης ομιλίας της. 

fireshot-capture-144-o-khristis-jesus-enrique-rosas-the-body-language-guy-sto-twitter-m-twittercom.png

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ: «Βασιλικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η ομιλία της Μeghan εμφάνισε σοβαρή έλλειψη περιεχομένου και δεν είπε στο ακροατήριο τίποτα πρακτικό όσον αφορά συμβουλές για να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του». Ο γνωστός συγγραφέας βασιλικών θεμάτων, Phil Dampier, την κατηγόρησε ότι «θέλει να ακούγεται ειλικρινής». Αλλά και η Ingrid Seward, αρχισυντάκτρια του "Majesty Magazine", ομολόγησε στην "The Sun": «Δεν μπορώ να φανταστώ ή να καταλάβω πώς οι 2.000 νέοι κατάλαβαν μια λέξη από αυτό για το οποίο μιλούσε». 

Παρακολουθήστε το video από την ομιλία της: