fbpixel

Search icon
Search
Με μια συγκλονιστική θέα στον ανοιχτό αιγαιοπελαγίτικο ορίζοντα, μια κατοικία στη Σαντορίνη ενσαρκώνει το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο
MAGAZINE

Με μια συγκλονιστική θέα στον ανοιχτό αιγαιοπελαγίτικο ορίζοντα, μια κατοικία στη Σαντορίνη ενσαρκώνει το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο

Συνδυάζοντας αριστοτεχνικά τις σύγχρονες ανέσεις με την αυθεντική ελληνική αρχοντιά ενός από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς στον πλανήτη


Απόλυτα ενταγμένη στο περιβάλλον της και τοποθετημένη στους πρόποδες της περιοχής του Προφήτη Ηλία, η κατοικία αυτή αποτελεί ένα ησυχαστήριο με μοναδικό χαρακτήρα, όπου η σύγχρονη πολυτέλεια συναντά την παράδοση. Ανήκει σ’ένα υπέροχο σκηνικό, που περιβάλλεται από βράχο και αμπέλι, διαθέτει ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο που ενώνεται με τον ουρανό, ενώ έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια νέα αισθητική προοπτική σ’ έναν παγκοσμίου φήμης προορισμό. Από εδώ, ένας εντυπωσιακός γραφικός περίπατος οδηγεί σε μόλις λίγα λεπτά στο παραδοσιακό χωριό του Πύργου, που έχει ακόμα μείνει σχεδόν ανέπαφο από τους έντονους ρυθμούς του τουρισμού του νησιού και η τοπική ζωή ξεδιπλώνεται αργά όλο τον χρόνο στα ασβεστωμένα σοκάκια του.

vivera-exterior-9.jpg

Η βίλα βρίσκεται στην άκρη ενός ιδιωτικού αμπελώνα, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι στέκεται ακριβώς δίπλα σ’ ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο της περιοχής, στην Πατριαρχική Σχολή της Μαρτινούς, που υπήρξε το πρώτο ελληνικό σχολείο της Σαντορίνης (1799). Από τη μεγάλη αυλή μπορεί κανείς να δει τα ερείπια της σχολής, αλλά και την παραδοσιακή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Η περιμετρική θέα των κατοικιών, ονειρική, σχεδόν πανοραμική, παρακολουθεί την πορεία του ήλιου από την Ανατολή, ατενίζοντας την Ανάφη, ως τη φαντασμαγορική Δύση προς τη Θηρασιά, τη Φολέγανδρο, αλλά και βαθιά στον ορίζοντα του Νότου, αγναντεύοντας κάποιες φορές την Κρήτη. Μπροστά από την πισίνα είναι φορές που νιώθει κανείς σαν να επιπλέει στον ουρανό.

vivera-living-room-1.jpg

Ο αρχιτέκτονας-ιδιοκτήτης κατάφερε να αποδώσει και να συνδυάσει τη σύγχρονη εκλεκτική αίσθηση με την αρχιτεκτονική παράδοση του τόπου, με τρόπο που τιμά την ιστορική σημασία της τοποθεσίας και την κληρονομιά του νησιού. Σχεδιασμένη για να κάνει τη ζωή απολαυστική μαζί με την οικογένεια και τους φίλους, η κατοικία είναι ένα πολυτελές καταφύγιο με εύκολη πρόσβαση σε μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει η Σαντορίνη και καλά φυλαγμένα τοπικά μυστικά.

vivera-living-room-3.jpg

Στόχος του σχεδιασμού ήταν το εξοχικό να αντανακλά τη διαρκή γοητεία που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου, με υλικά που παλαιώνουν όμορφα, σε συνδυασμό με μοντέρνες επιλογές, μιας και στο interior έγινε ένα δημιουργικό και ευρηματικό mix & match που εντυπωσιάζει. Ταυτόχρονα, το «ευ ζην» που αναδεικνύει την ουσία της ζωτικότητας, εμποτίζει κάθε γωνιά του οικήματος που ακτινοβολεί τη ζεστασιά και το θαύμα ενός αγαπημένου ελληνικού καλοκαιριού. Μια όμορφα επιμελημένη οικία με έξι υπνοδωμάτια και άφθονο χώρο για να φιλοξενήσει φίλους, με μια τεράστια αυλή και την πισίνα που αγκαλιάζει τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και αρκετό χώρο για ιδιωτικότητα, ηρεμία και χαλάρωση. Εδώ, η απόλαυση της ζωής είναι απολύτως εύκολη.

vivera-living-room-2.jpg

Σε αυτό το αληθινό “home away from home”, η μαεστρία των ντόπιων τεχνιτών, που χρησιμοποίησαν τοπική πέτρα και την ανέδειξαν με παραδοσιακές τεχνικές οικοδομής, συνδυάζεται με πολύτιμα οικογενειακά κειμήλια, μοναδικά συλλεκτικά έπιπλα και μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από κλασικά και σύγχρονα αντικείμενα. Κι όλα συνδέονται μεταξύ τους αρμονικά, για να δημιουργήσουν χώρους όπου το καλοκαίρι φωλιάζει και σαν έννοια και σαν αίσθηση.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024