fbpixel

Search icon
Search
Με μια εξαιρετική έκθεση και εικόνες με επίκεντρο τη σύνθεση της ψυχής και την ιστορία της ύλης έκλεισε η εκπαιδευτική χρονιά ενός κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου
#GREEKSDOITBETTER

Με μια εξαιρετική έκθεση και εικόνες με επίκεντρο τη σύνθεση της ψυχής και την ιστορία της ύλης έκλεισε η εκπαιδευτική χρονιά ενός κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου

Οι Σπουδαστές Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εκθέτουν τα έργα τους


Μπορεί ο covid-19 να ανέτρεψε τα σχέδια για εντυπωσιακά εγκαίνια και το καθιερωμένο party των σπουδαστών, ωστόσο τα δραστήρια τμήματα σπουδών Φωτογραφίας παρουσίασαν τις δημιουργίες τους σε δύο υπέροχα σημεία της Θεσσαλονίκης, τα καταστήματα TOM’s και Στόρι.

Με υποστηρικτές τους έμπειρους επαγγελματίες εκπαιδευτές τους και όπλο τη φωτογραφική μηχανή, οι σπουδαστές αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο εμπνευσμένα έργα με αόρατα μηνύματα και κέρδισαν επάξια τα εγκωμιαστικά σχόλια των επισκεπτών.

toms-2-cHSzh.jpg

Μέσα στα σύγχρονα εργαστήρια του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, με iMac τελευταίας τεχνολογίας, σκοτεινό θάλαμο και φωτεινές τράπεζες, επεξεργάστηκαν το υλικό τους για να δώσουν το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Άλλωστε το εκπαιδευτικό περιβάλλον του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διακρίνεται για τις ιδανικές συνθήκες, που ενισχύουν τη δημιουργικότητα των σπουδαστών.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα για το χτίσιμο του επαγγελματικού προφίλ των μελλοντικών φωτογράφων, καθώς τα έργα που παρουσίασαν θα χρησιμοποιηθούν για να εμπλουτίσουν το portfolio εργασιών τους, απαραίτητο συμπλήρωμα του βιογραφικού.

Η συνεχής υποστήριξη τους από το Γραφείο Σταδιοδρομίας σε συνδυασμό με τον αναγνωρισμένο τίτλο που θα λάβουν – Κρατικό Δίπλωμα του Υπουργείου Παιδείας, μετά από εξετάσεις Πιστοποίησης – αποτελούν εγγύηση για ένα λαμπρό μέλλον, κάνοντας αυτό που αγαπούν!

3-2.jpg

Οι εκπαιδευτικές δράσεις, τα σεμινάρια και τα masterclasses από επαγγελματίες του χώρου απογειώνουν τη σπουδαστική ΔΕΛΤΑ 360 εμπειρία, που ολοκληρώνει το επαγγελματικό τους προφίλ.

Ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εστιάζει στην προβολή της δουλειάς των σπουδαστών, μέσω εκδηλώσεων και εκθέσεων που μένουν αξέχαστα, όπως το Artddays 360. Ήδη οι σπουδαστές Φωτογραφίας, αλλά και Γραφιστικής, Διακόσμησης και Δομικών Έργων έχουν δώσει ραντεβού για το επόμενο μεγάλο event, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σπούδασε μία από τις ειδικότητες του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών με προνομιακά δίδακτρα στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Λίγα λόγια για την Έκθεση

Η «φωνή» και η ιστορία κλασσικών κτιρίων της πόλης, καθώς και τοπίων, κόσμησαν τις εγκαταστάσεις της στοάς TOM’S. Μέσα από το φωτογραφικό φακό αποτυπώθηκαν ιστορίες χώρων που δεν είναι απλά κτίσματα, αλλά κάτι έχουν να μας πουν. Η αρχιτεκτονική τους δομή και η εσωτερική διακόσμηση «μιλούν» για την αισθητική, την κουλτούρα, αλλά και τις συνήθειες μιας άλλης εποχής.

toms-8.jpg

Η ανθρώπινη ψυχή και η εκφραστικότητα του σώματος αποτέλεσαν την ταυτότητα του δεύτερου μέρους της έκθεσης, που φιλοξενήθηκε στο Στόρι. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν εικόνες που εισβάλλουν στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και καταδεικνύουν τον καθρέφτη του συνειδητού και του ασυνείδητου.

Δύο ξεχωριστές ταυτότητες, με μια κοινή συνισταμένη: μια βαθιά οπτική στα αόρατα μηνύματα κάθε φωτογραφίας!

Δείτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!