fbpixel

Search icon
Search
Με αυτές τις εύκολες και νόστιμες συνταγές για σούπα θα παραμείνετε ζεστοί όλο τον χειμώνα
TASTE

Με αυτές τις εύκολες και νόστιμες συνταγές για σούπα θα παραμείνετε ζεστοί όλο τον χειμώνα

Δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας


Ο Ιανουάριος καλά κρατεί, συνεχίζοντας να μας χαρίζει ευχάριστες εκπλήξεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Το μόνο που φαίνεται να στέκεται εμπόδιο αυτό τον μήνα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο που κυριαρχεί ακόμη και στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να βρίσκουμε αδύνατο το γεγονός να ζεσταθούμε ολοκληρωτικά. Παράλληλα, οι συγκεκριμένες συνθήκες συχνά μας ανοίγουν την όρεξη και μας δημιουργούν τη γνωστή λιγούρα για κάτι εύκολο και γευστικό που θα μας κρατήσει ζεστούς κατά τη διάρκεια των ψυχρών ημερών. 

Δεν υπάρχει λοιπόν, καλύτερο χειμωνιάτικο πιάτο από μια νόστιμη, καυτή σούπα, βελουτέ ή και όχι, η οποία πρόκειται να εισάγει στον ουρανίσκο μας καινούριες γαστρονομικές απολαύσεις. Με λαχανικά ή και κρέας αναζητήστε τη γεύση που σας ταιριάζει απόλυτα, αναζητώντας την ιδανική συνταγή από αυτές που σας προτείνουμε παρακάτω! 

Βελουτέ σούπα από λαχανικά

shutterstock-1253458873.jpg

Υλικά:

  • Σπανάκι (45 γρ.)
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 2 κεφάλια μπρόκολο
  • 5 σκελίδες σκόρδου (25 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (15 γρ.)

    Εκτέλεση: Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βράσετε το νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε το πλυμένο σπανάκι χωρίς τους μίσχους. Μετά, κόψτε το σέλινο και προσθέστε το. Κόψτε το σκόρδο και ρίξτε το κι αυτό μέσα. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο. Τέλος, σερβίρετε και αλατοπιπερώστε για να δώσετε εντονότερη γεύση.

      Κολοκυθόσουπα βελουτέ

      shutterstock-692497993.jpg

      Υλικά:

      • περίπου 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
      • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, στα 6
      • 2 μεσαία καρότα σε μέτρια κομμάτια
      • 2½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
      • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
      • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
      • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
      • αλάτι
      • πιπέρι

      Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο. Σοτάρετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτετε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύετε και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 – 3 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε και συμπληρώνετε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά. Αφήνετε τη σούπα να κοχλάσει και χαμηλώνετε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς η κολοκύθα και τα καρότα. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιείστε λίγα-λίγα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ, προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο υγρό από την κατσαρόλα. Όσο υγρό περισσέψει το κρατάτε κατά μέρος. Περνάτε τον πολτό από ψιλό σουρωτήρι και τον μεταφέρετε στην κατσαρόλα, που έχετε εν τω μεταξύ καθαρίσει. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα, προσθέτετε λίγο από το υγρό που κρατήσατε στην άκρη (ή βραστό νεράκι), ανακατεύετε και αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή, τη βράζετε μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλετε. Τέλος, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζετε. 

      Γκασπάτσο

      shutterstock-1457439266.jpg

      Υλικά:

      • 1 μικρό κρεμμύδι
      • Ντομάτες (1 κ.)
      • 1 σκελίδα σκόρδο (5 γρ.)
      • 1/2 αγγούρι
      • Ελαιόλαδο (15 γρ.)
      • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι (15 γρ.)
      • 1/2 πράσινη πιπεριά
      • 1 λίτρο νερό

      ΕκτέλεσηΓια να ξεκινήσετε, ξεφλουδίστε τις ντομάτες, αφαιρέστε τους σπόρους και βράστε τες στο λίτρο νερού. Στη συνέχεια, πλένετε και κόβετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγούρι και τις σκελίδες σκόρδου. Έπειτα, βάλτε τις ντομάτες στο μπλέντερ και προσθέστε όλα τα συστατικά. Αναμείξτε για μερικά λεπτά. Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέστε λίγο νερό. Τέλος, προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι.

      Σούπα με πατάτα και κολοκυθάκια

      shutterstock-1370197799.jpg

      Υλικά:

      • 180 γραμμάρια πατάτες
      • 180 γραμμάρια κολοκυθάκια
      • 30 γραμμάρια πράσα
      • 600 ml ζωμός λαχανικών
      • 20 γραμμάρια βούτυρο
      • 1 κουτάλια της σούπας αλεύρι
      • Αλάτι
      • Πιπέρι

      Εκτέλεση: Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Κόβετε σε λεπτές φέτες τα πράσα και τα κολοκυθάκια. Εν τω μεταξύ λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τις πατάτες, τα πράσα και τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα. Τέλος, ρίχνετε τον ζωμό και σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά. Χτυπάτε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός και βράζετε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρετε.

      Σούπα από καρότα

      shutterstock-751912003.jpg

      Υλικά:

      • Καρότα (500 γρ.)
      • 1/2 βολβός μάραθου (125 γρ.)
      • Ελαιόλαδο (15 γρ.)
      • 1 κρεμμύδι
      • 1 σκελίδα σκόρδο (5 γρ.)
      • 2 φλιτζάνια νερό (400 ml)

      ΕκτέλεσηΓια να ξεκινήσετε, κόψτε τον μάραθο σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, προσθέστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και βάλτε τα κομμάτια του μάραθου μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε το νερό και τα πλυμένα και κομμένα καρότα. Μετά συμπληρώστε με το κομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κομμάτια του μάραθου. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 30 λεπτά. Τέλος, περάστε το μείγμα από σίτα και απολαύστε τη σούπα σας!

      Καλή σας όρεξη!