fbpixel

Search icon
Search
Με αφορμή τη νέα ταινία για τη Diana ανατρέχουμε στα πιο iconic looks της
PEOPLE & MOMENTS

Με αφορμή τη νέα ταινία για τη Diana ανατρέχουμε στα πιο iconic looks της

Που είναι ακόμη επίκαιρα!


Δεκατέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο άδικος χαμός της πριγκίπισσας Diana συγκλόνισε τους πάντες, ωστόσο η μνήμη της παραμένει σταθερά ζωντανή, χάρη σε όσους συνεχίζουν να διηγούνται την ιστορία της. Ο Larraín, ο οποίος έχει στο ιστορικό του σπουδαίες βιογραφικές ταινίες, όπως τις Jackie (2017) και Neruda (2016), σκηνοθετεί την Kristen Stewart, που υποδύεται τη νεαρή πριγκίπισσα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται μέσα σε τρεις ημέρες και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια κάποιων Χριστουγεννιάτικων οικογενειακών διακοπών στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Το σενάριο του Steven Knight περιστρέφεται γύρω από την απόφαση της Diana να τερματίσει το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, ενώ μερικές αναδρομές στο παρελθόν του ζευγαριού βοηθάνε το θεατή να κατανοήσει καλύτερα τη θέση της. Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ της Βενετίας στις 3 Σεπτεμβρίου, από όπου απέσπασε θετικές κριτικές, και αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 5 Νοεμβρίου.

spencer-1.jpg
Kristen Stewart ως Diana στο επικείμενο φιλμ, Spencer

Η ερμηνεία της ηθοποιού -που έγινε γνωστή ως Bella στη γνωστή τριλογία Twilight, αλλά και μούσα του οίκου Chanel- και η σκηνοθετική ματιά του Larraín δεν ήταν τα μόνα στοιχεία της ταινίας που ενθουσίασαν τους κριτικούς, κάνοντάς τους να αναμένουν με ανυπομονησία την πρεμιέρα. Οι ενδυματολογικές επιλογές της πρωταγωνίστριας, πιστές αντιγραφές της πραγματικότητας, έφεραν στις μνήμες μας το αξεπέραστο στιλ της πριγκίπισσας του λαού. 

Και κάπως έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα σύντομο flashback στις σημαντικότερες ενδυματολογικές στιγμές της, που σήμερα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ! 

Engagement look

image-5.webp

Το νεαρό ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του το Φεβρουάριο του 1981. Η Diana, που είχε τον τίτλο της Λαίδης, λόγω της αριστοκρατικής καταγωγής της, επέλεξε ένα μπλε cardigan που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, συνδυάζοντάς το με Α-line φούστα για τη μεγάλη μέρα. Η επιλογή του χρώματος ήταν συμβολική και αναφερόταν στη «γαλαζοαίματη» βασιλική οικογένεια.

Polka dots 

w1900-q65-1200x700.jpeg

Τα φορέματα με σχέδιο polka-dot σε άνετη γραμμή κι έντονο χρώμα ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά αγαπημένα items της πριγκίπισσας. Το συγκεκριμένο έφερε την υπογραφή του Donald Campbell, ενώ το καπέλο που ολοκλήρωνε το σύνολο ήταν του John Boyd.

Accessories 

1-Ovmr1.jpg

Τα μεγάλα καπέλα αποτελούν μέχρι σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της βασιλικής ενδυμασίας, ειδικά στις επίσημες τελετές. Η Diana επέλεξε μερικά εξαιρετικά κομμάτια κατά τη διάρκεια της ζωής της ως μέλους της royal family, όπως το τουρμπάνι-καπέλο του Philip Somerville, σε ταξίδι της στο Ντουμπάι.

Strapless

2-Pf0C3.jpg

Η νεαρή πριγκίπισσα λάτρευε τα στράπλες φορέματα κι ειδικά τις δημιουργίες της σχεδιάστριας Catherine Walker. H γαλάζια σιφόν τουαλέτα που επέλεξε για το Φεστιβάλ των Καννών το 1987 τράβηξε όλα τα βλέμματα επάνω της. Αέρινη και με ένα ιδιαίτερο δέσιμο κάτω από το στήθος τόνιζε τη σιλουέτα της και εκσυγχρόνισε το royal red carpet look.

Florals 

princess-diana-caring-nature-informed-her-outfit-choices-promo.jpg
Shutterstock

Η Diana χειρίστηκε με μεγάλη προσοχή τα κοινωνικά θέματα που την απασχολούσαν, ενώ η προσφορά της στην κοινότητα των ασθενών με HIV ή AIDS παραμένει μέχρι σήμερα ιδιαίτερα σημαντική. Η ίδια «έσπασε» ορισμένους ενδυματολογικούς κανόνες κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της στις εγκαταστάσεις των ασθενών, απορρίπτοντας τα γάντια και τα επίσημα καπέλα που προέβλεπε το πρωτόκολλο, ώστε να έχει καλύτερη επαφή με τους ασθενείς. Ήταν μία σπουδαία κίνηση από την πλευρά της πριγκίπισσας σε μία εποχή που η άγνοια για τη φύση του ιού δημιουργούσε πληθώρα προκαταλήψεων. Η πριγκίπισσα του λαού είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά και φρόντιζε να φοράει κομμάτια σε ανοιχτές και έντονες αποχρώσεις όταν τα επισκεπτόταν, όπως το μεταξωτό floral φόρεμα της φωτογραφίας, διότι τραβούσαν την προσοχή των νεαρών ασθενών.

Revenge dress 

5b3549b02200007f04eeccd2.jpeg
SIMON KREITEM / REUTERS

Το θρυλικό revenge dress. Η Lady D γνώριζε πως να χειρίζεται τον Τύπο και η συγκεκριμένη εμφάνιση του 1994 αποτελεί λαμπρό παράδειγμα. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς δημοσιεύθηκε το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, στο οποίο ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρθηκε στο χωρισμό του από την ίδια και παραδέχθηκε τη σχέση του με την Camilla. Η DIana απάντησε άμεσα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Το ίδιο βράδυ, παρευρέθηκε σε event του Vanity Fair φορώντας ένα βραδινό μαύρο μεταξωτό φόρεμα με ακάλυπτους τους ώμους σε στενή γραμμή, με την υπογραφή της Christina Stambolian, και έμεινε στην ιστορία.

Blazers 

241949859-251842266821600-524532053701739224-n.jpg
ibtimes.co.uk
Το blazer ήταν ένα διαχρονικό και αγαπητό κομμάτι από τη πριγκίπισσα. Τα φορούσε με στιλ καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της, συνδυάζοντας τα με διάφορους τρόπους και κάνοντας χρωματικούς συνδυασμούς, αλλά συνήθως επέλεγε τη μονοχρωμία. Συνήθιζε να τους δίνει ένα μοντέρνο vibe με απρόσμενα matches, και statement αξεσουάρ. 

Athleisure 

athleisure.jpg

Η επιρροή της έφτανε μέχρι τον χώρο της αθλητικής ένδυσης. Τα ποδηλατικά κολάν σε συνδυασμό με φαρδιά φούτερ με στάμπες που απέκτησαν επάξια μια θέση στη ντουλάπα μας τις προηγούμενες σεζόν, ήταν ένα trend που η Diana ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90!