fbpixel

Search icon
Search
Maximal Minimalism style: Οι έξυπνοι τρόποι για να το υιοθετήσουμε  στους χώρους μας
INTERIORS

Maximal Minimalism style: Οι έξυπνοι τρόποι για να το υιοθετήσουμε στους χώρους μας

Ο γοητευτικός συνδυασμός που εγγυάται την πιο eclectic εικόνα


Ο μινιμαλισμός είναι μια δημοφιλής αισθητική στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων τα τελευταία χρόνια, και για καλό λόγο. Αυτό το απλό και κομψό στιλ μπορεί να δημιουργήσει μια εξεζητημένη εμφάνιση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ο μαξιμαλισμός, η αισθητική της υπερβολής, έχει μετατραπεί σε talk of the world trend, αποκτώντας όλο και περισσότερους θερμούς λάτρεις. Με τα τολμηρά μοτίβα, τα φωτεινά χρώματα και τις εκκεντρικές λεπτομέρειες, μπορούμε να χαρίσουμε στους εσωτερικούς χώρους της κατοικίας μας τον χαρακτήρα που αναζητούμε. Τι γίνεται όμως αν ο μαξιμαλισμός είναι ταυτισμένος με μια αισθητική κουλτούρα, η οποία απέχει αρκετά από τη δική σας φιλοσοφία; Η λύση είναι εύκολη και μπορείτε να κινηθείτε προς την κατάλληλη ισορροπία, χάρη στον μαξιμαλιστικό μινιμαλισμό. Πρόκειται για το τέλειο μείγμα των δύο στιλ εσωτερικής διακόσμησης, μέσα από το οποίο διατηρείτε σταθερή τη βάση σας, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποικιλομορφία σε σχήματα, υφές και χρώματα. 

Ας δούμε μαζί τους έξυπνους τρόπους, μέσα από τους οποίους θα υιοθετήσουμε το Maximal Minimalism style στις κατοικίας μας...

Εισάγουμε νέα ζωντανά χρώματα

64ff4af0c17a2fc91280f720-louis-up-1-4686.jpeg
Image source: Upscale Interiors

Ενώ ο μινιμαλισμός βασίζεται συνήθως σε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα, ο μαξιμαλιστικός μινιμαλισμός ενσωματώνει χρωματικές εκρήξεις σε όλο το χώρο. Δεν θέλετε το σπίτι σας να διακρίνεται για τις ισχυρές δόσεις οπτικού θορύβου. Αντ' αυτού, επικεντρωθείτε στην προσθήκη μιας ή δύο πολύχρωμων πινελιών σε όλο το δωμάτιο, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν τη μορφή ενός έντονα χρωματιστού μαξιλαριού ή ενός εντυπωσιακού έργου τέχνης. Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στον Maximal Minimalist χώρο σας είναι να βάψετε έναν τοίχο με ζωντανές χρωματικές παλέτες. Θα εισαγάγει μια πινελιά χρώματος χωρίς να κατακλύσει το δωμάτιο.

Πειραματιστείτε με διάφορες υφές

0c5958b8284483be9f079361070fd3e45f5e5dc3.webp
Image credit: Sylvie Li

Ο maximal μινιμαλισμός έχει να κάνει με την ανάμειξη και το ταίριασμα όταν πρόκειται για υφές. Πρώτον, ενσωματώστε διαφορετικά υλικά, όπως ξύλο, μέταλλο ή γυαλί, στη διακόσμησή σας για να δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υφάσματα, όπως βελούδο ή λινό, δίνοντας υφή στο χώρο σας. Στη συνέχεια, φυσικά, τα φυτά είναι μια τέλεια προσθήκη. Τα κλαδιά, οι μίσχοι, τα φύλλα και τα πέταλά τους προσθέτουν μια τεράστια ποσότητα περίπλοκων λεπτομερειών, διατηρώντας παράλληλα μια ειρηνική ατμόσφαιρα. Και ας μην ξεχνάμε τις γλάστρες στις οποίες μπαίνουν! Μπορείτε να πειραματιστείτε με πλεκτή λυγαριά, γκρίζα πέτρα, ανοιχτόχρωμο ξύλο, κεραμικά με λευκή υφή και γοητευτικά patterns.

Επικεντρωθείτε στη διάταξη του χώρου σας

b66ac3943e2445d3c4f9699da97de47771b1507b.webp
Image credit: Sylvie Li

Το τελευταίο βήμα είναι να εστιάσετε στη διαρρύθμιση του χώρου σας. Θέλετε να επιτύχετε μια καθαρή και ξεκάθαρη εμφάνιση, γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας να αποσυμφορήσετε τις επιφάνειές σας και να διατηρήσετε μόνο τα απαραίτητα. Κρατήστε τις λεπτομέρειες από το να γίνουν υπερβολικά συντριπτικές. Για παράδειγμα, προτιμήστε το μεγάλο, απλό βάζο, αλλά επιλέξτε ένα όμορφο μοτίβο. Ή αγοράστε ένα ζωηρό μαξιλάρι, αλλά παραμείνετε σε ένα μονόχρωμο. Η διατήρηση μιας απλής αισθητικής, αλλά η επιλογή περίπλοκων χρωμάτων και υφών θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια Maximal Minimalist αισθητική στο σπίτι σας. Και αν ξεμείνατε από ιδέες για το πώς να τα πραγματοποιήσετε όλα αυτά, το Home Depot διαθέτει μια βιβλιοθήκη με διάφορα DIY projects που μπορείτε να δοκιμάσετε καθώς ανακαινίζετε το χώρο σας!

Κεντρική φωτογραφία: Image source: Upscale Interiors