fbpixel

Search icon
Search
Μαθαίνοντας Πληροφορική με τη σφραγίδα των κολοσσών της Τεχνολογίας
LIFE & CAREER

Μαθαίνοντας Πληροφορική με τη σφραγίδα των κολοσσών της Τεχνολογίας

Σπούδασε Πληροφορική στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα


Ζούμε και μεγαλώνουμε στην κοινωνία της πληροφορίας και της ενημέρωσης. Αυτό όμως που παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι πίσω από ποσότητα της πληροφορίας που λαμβάνουμε καθημερινά στις οθόνες μας, υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που ρυθμίζει τον όγκο, την ταχύτητα και την ποιότητα με την οποία αυτή «τρέχει».

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες και με στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου τεχνολογικού γίγνεσθαι, η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υποδέχεται και εκπαιδεύει τους φοιτητές που πρόκειται να εξελιχθούν στους μελλοντικούς επαγγελματίες της πληροφορικής, των δικτύων και της κυβερνοασφάλειας. Μάλιστα, για να παρέχει στους απόφοιτους της ισχυρά εχέγγυα που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή επαγγελματική αποκατάσταση, συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρίες Πληροφορικής.

Για να μπείτε λοιπόν στον κλάδο των επιστημόνων που συστήνουν την καινοτομία στον υπόλοιπο κόσμο, αρκεί να επιλέξετε το πρόγραμμα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που ταιριάζει περισσότερο στα ταλέντα και στις επιδιώξεις σας.

Σπουδές Πληροφορικής σε επιστημονικά πεδία με αυξανόμενη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά εργασίας

Τα Bachelors της Σχολής Πληροφορικής

bachelors.jpg

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει προπτυχιακά τμήματα Πληροφορικής στους πιο σύγχρονες και με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας επιστημονικά πεδία: Επιστήμη της Πληροφορικής (Computer Science), Κυβερνοασφάλεια και Δίκτυα Υπολογιστών (Cyber Security and Networks) και Τεχνολογία Πληροφορικής για Επιχειρήσεις (Information Technology for Business).

Τα προγράμματα σπουδών είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τη μελέτη, την καταγραφή και την πρόβλεψη των τεχνολογικών αλλαγών και εξελίξεων και εστιάζουν στη μετατροπή των τεχνολογικών αλλαγών σε εφαρμοσμένη ακαδημαϊκή γνώση. Πώς και που επιτυγχάνεται η εφαρμοσμένη διάσταση της Πληροφορικής;
Σε αίθουσες και εργαστήρια με υπερσύγχρονους υπολογιστές, εξελιγμένα συστήματα και μονάδες επεξεργασίας που διαθέτουν τα Campuses του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Την υψηλή ποιότητα των σπουδών ενισχύει η συνεργασία με τα διακεκριμένα Βρετανικά Πανεπιστήμια University of East London και Oxford Brookes University από τα οποία απονέμονται απευθείας οι τίτλοι σπουδών, δίνοντας στους απόφοιτους διεθνείς επαγγελματικές προοπτικές.

Ανακαλύψτε τα τμήματα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Τα Masters της Σχολής Πληροφορικής

masters1-gCdEv.jpg

Όταν μιλάμε για τον κλάδο της Πληροφορικής, ένα μεταπτυχιακό κρίνεται απαραίτητο για την κατάκτηση υψηλόβαθμων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων. Σε αυτό η Σχολή Πληροφορικής ξεχωρίζει καθώς τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει, προσφέρουν ταχεία επαγγελματική εξέλιξη.

Οι επαγγελματίες που φιλοδοξούν να εκπληρώσουν τις επαγγελματικές τους επιδιώξεις, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε κορυφαίες εξειδικεύσεις. Το ότι πρόκειται για τις πιο σύγχρονες τάσεις στην Πληροφορική το μαρτυρά ακόμα και ο τίτλος τους:

  • Τεχνολογία Ηλ. Υπολογιστών και Επικοινωνίας Πληροφορίας (MSc Computing and Information Communication Technology),
  • Ασφάλεια Πληροφοριών και Ψηφιακή Εγκληματολογία (MSc Information Security and Digital Forensics),
  • Data Science (Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Δεδομένων),
  • Computer Games Development (Μεταπτυχιακό στην Ανάπτυξη Παιχνιδιών Η/Υ).

Την υπεροχή των παραπάνω μεταπτυχιακών επιβεβαιώνουν και οι δεκάδες απόφοιτοι τους, οι οποίοι κατέχουν θέσεις στελέχους στις μεγαλύτερες εταιρίες Πληροφορικής και, πλέον, επισκέπτονται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως guest-lecturers για να μεταδώσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Ανακαλύψτε τα μεταπτυχιακά της Σχολής Πληροφορικής

Πιστοποιήσεις από τις μεγαλύτερες εταιρίες Πληροφορικής

masters2.jpg

Δεν είναι τυχαίο που η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μπορεί να καυχιέται για την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών της. Oracle, CISCO, SAP University Alliances, EC-Council Academia, GitHub Education είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους και παγκοσμίως αναγνωρίσιμους φορείς που πιστοποιούν τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Πληροφορικής.

Πιο συγκεκριμένα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι:

  • το 1ο ελληνικό κολλέγιο που αναγνωρίσθηκε ως επίσημο πιστοποιημένο κέντρο από τη CISCO (Cisco Networking Academy),
  • συνεργάτης του Oracle Workforce Development Prorgam στην Ελλάδα, δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιήσεων της Oracle,
  • partner του EC-Council Academia για την παροχή υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκών προγραμμάτων στην Ασφάλεια Πληροφοριών (Cybersecurity),
  • μέλος του GitHub Education, μίας από τις πιο διαδεδομένες και παγκοσμίως δημοφιλείς ηλεκτρονικες πλατφόρμες που υποστηρίζουν την online συνεργασία ομάδων με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών.

Επιπλέον, διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην παροχή εκπαίδευσης στελεχών σε θέματα Ηλεκτρονικής Ασφάλειας, η Σχολή Πληροφορικής συνεργάζεται άμεσα με την κορυφαία εταιρία Πληροφορικής INTRASOFT International για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού της σε θέματα Cybersecurity.

ergastiria-2.jpg

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της Σχολής Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι το Διεθνές Συνέδριο στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία [International Conference in Information Security and Digital Forensics – ISDF], το οποίο διοργανώνει ετησίως το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή κορυφαίων διεθνών ομιλητών και εκατοντάδων συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη Ι Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα Ι Πάτρα

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.