fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Maskne: Πώς θα προφυλλάξετε το πρόσωπό σας και πώς θα την ανατρέψετε

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το πρόβλημα της ακμής παραμένει


Maskne: Πώς θα προφυλλάξετε το πρόσωπό σας και πώς θα την ανατρέψετε

Αναρωτιέστε πώς να αποφύγετε την ακμή που προκαλείται από τη μάσκα; Δεν είστε η μόνος που έχει αυτό το νέα είδος breakouts εν μέσω της πανδημίας. Η μάσκα, ή η ακμή και ο ερεθισμός που προκαλούνται από την τριβή της χρήσης μάσκας και άλλους παράγοντες, είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε πολλοί από εμάς τα τελευταία δύο χρόνια. Δεδομένου όμως ότι οι μάσκες είναι μια αναγκαιότητα, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να αποτρέψουμε αυτό το φαινόμενο που σίγουρα είναι απόλυτα ενοχλητικό, μόνο με μικρές αλλαγές στη ρουτίνα μας.

maskne.jpg

1. Καθαρισμός

Για να αποτρέψετε τη βρωμιά, το λάδι και το μακιγιάζ από το να φράξουν τους πόρους σας και να προκαλέσουν εκρήξεις ακμής, φροντίστε να καθαρίσετε καλά την περιοχή με απαλά καθαριστικά που δεν αφαιρούν τη φυσική υγρασία του δέρματος σας. Εάν φοράτε μακιγιάζ και αντηλιακό όλη την ημέρα, κάντε διπλό καθαρισμό με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και συνεχίστε με ένα τυπικό καθαριστικό. Οι επαναχρησιμοποιήσιμες υφασμάτινες μάσκες πρέπει να πλένονται τακτικά και οι μάσκες μιας χρήσης πρέπει να απορρίπτονται και να αλλάζονται τακτικά. Θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε τακτικά πράγματα που έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό σας, όπως η μαξιλαροθήκη ή το τηλέφωνό σας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα αν αναρωτιέστε πώς να αποφύγετε τη maskne.

2. Κάντε απολέπιση

Η απολέπιση είναι απαραίτητο μέρος κάθε ρουτίνας περιποίησης του δέρματος και τα απολεπιστικά όπως το σαλικυλικό οξύ ;h ένα BHA (βήτα υδροξυ οξύ) ένα ελαιοδιαλυτό συστατικό που μπορεί να διεισδύσει στους πόρους και να απολεπίσει το δέρμα σας πέρα ​​από το επίπεδο της επιφάνειας. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα απαλό απολεπιστικό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας 1-2 φορές την εβδομάδα για να ξεκινήσετε. Το σαλικυλικό οξύ μπορεί να βρεθεί σε πολλά διαφορετικά είδη προϊόντων, από καθαριστικά έως μάσκες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για τη ρουτίνα σας.

 Without rinsing

Without rinsing

Kombucha Cleansing Treatment All In One Cleanser, Fresh, Sephora

BUY ME
 Oil based

Oil based

Precious foaming oil, Skinlabo

BUY ME
 Luxury balm

Luxury balm

Extra Cleansing Balm, Bobbi Brown

BUY ME
 True miracle

True miracle

GinZing™ Refreshing Scrub Cleanser, Origins, Attica

BUY ME
 Smooth effect

Smooth effect

Peeling Solution AHA 30% + BHA 2%, The Ordinary, Sephora

BUY ME
 Mineral clay

Mineral clay

Waso Satocane Pore Purify Scrub Mask, Shiseido, Hondos Center

BUY ME

3. Ενυδάτωση και ξανά ενυδάτωση

Για να καταπολεμήσετε τον ερεθισμό και τη φλεγμονή που προκαλεί η μάσκα, περιποιηθείτε το δέρμα σας με ιδιαίτερη προσοχή και εφοδιαστείτε με θρεπτικά και ενυδατικά προϊόντα. Αναζητήστε προϊόντα με υαλουρονικό οξύ που μπορούν να βρεθούν ως αυτόνομος ορός ή ως συστατικό σε ορισμένες ενυδατικές κρέμες ή τονωτικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα ενυδατικό και θρεπτικό λάδι ως τελευταίο βήμα στη ρουτίνα σας, όπως έλαιο σκουαλάνης φυτικής προέλευσης, maracuja ή έλαιο τριανταφυλλιάς.

4. Δοκιμάστε θεραπείες κηλίδων

Οι θεραπείες κηλίδων είναι ένας άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια που προκαλούνται από τις μάσκες. Τα pimple patches για σπυράκια μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία, μπορείτε να βρείτε αυτοκόλλητα σε προσιτές τιμές που λειτουργούν σχεδόν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπάρχουν υδροκολλοειδή επιθέματα που απορροφούν τα υπερβολικά έλαια και επιταχύνουν την επούλωση και με μικρά (ανώδυνα) βελάκια που διεισδύουν στο δέρμα με συστατικά που καταπολεμούν την ακμή, όπως το σαλικυλικό οξύ. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τζελ και κρέμες που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου για θεραπεία κηλίδων. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή επειδή απομακρύνει τα περιττά έλαια και τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή.

 Moisturizes effectively

Moisturizes effectively

Ενυδατική Κρέμα, CeraVe, Hondos Center

BUY ME
 Light cream

Light cream

Hydraphase HA legere, La Roche Posay, Attica

BUY ME
 Reduces wrinkles

Reduces wrinkles

Liftactiv Collagen Specialist, Vichy, Vita4You

BUY ME
 For fine lines

For fine lines

Hydragenist Mat Gel-Creme Hydratant Oxygenant, Lierac, Vita4You

BUY ME
 Innovation full

Innovation full

Protini Polypeptide Cream, Drunk Elephant, Sephora

BUY ME
 With SPF

With SPF

Daywear Anti-Oxidant 72h-Hydration Sorbet Creme SPF15, Estee Lauder, Attica

BUY ME