fbpixel

Search icon
Search
Marie-Chantal, Princess Olympia, Queen Letizia: Royals από όλο τον κόσμο στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
PEOPLE & MOMENTS

Marie-Chantal, Princess Olympia, Queen Letizia: Royals από όλο τον κόσμο στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Οι Ευρωπαίοι βασιλείς -και όχι μόνο- έδωσαν το «παρών» στην τελετή στο Windsor


Τον Ιανουάριο του 2023, ο Κωνσταντίνος, ο πρώην και τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας, απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών. Η κηδεία του τέως βασιλιά είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, παρουσία βασιλικών προσώπων από όλο τον κόσμο, ενώ κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του Τατοΐου.

Εχθές λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στο Windsor, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, η Λειτουργία των Ευχαριστιών - λεγόμενο μνημόσυνο. Οι Βρετανοί βασιλείς έδωσαν δυναμικό παρών στη σημερινή τελετή, με εξαίρεση τον βασιλιά Κάρολο και την Kate Middleton, οι οποίοι εξακολουθούν να απουσιάζουν από τα δημόσια καθήκοντα, και τον πρίγκιπα William -ο οποίος αποχώρησε την τελευταία στιγμή, επικαλούμενος προσωπικά ζητήματα. Ήταν προγραμματισμένο να παρευρεθεί και να κάνει ανάγνωση στην τελετή - ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του. Ωστόσο, τη βασίλισσα Camilla συνόδευσαν η πριγκίπισσα Anna, ο πρίγκιπας Andrew και πολλοί βασιλείς από όλο τον κόσμο, όπως ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας, η πριγκίπισσα Benedikte της Δανίας και η βασίλισσα Noor της Ιορδανίας. 

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκε, όπως ήταν φυσικό, ολόκληρη ελληνική βασιλική οικογένεια - ο Κωνσταντίνος άφησε πίσω του τη σύζυγό του, πρώην βασίλισσα Άννα-Μαρία της Ελλάδας, πέντε παιδιά και εννέα εγγόνια. Μετά την τελετή, η βασίλισσα Camilla παρέθεσε δεξίωση στο Κάστρο του Windsorγια όλους τους καλεσμένους.

Παρακάτω, ανακαλύψτε ποιοι ήταν οι royals που παρευρέθηκαν στην τελετή. 

1-bUBdN.jpg

Η Marie-Chantal και ο Παύλος φτάνοντας στην τελετή. «Με τη χάρη του Θεού, άφησες την τελευταία σου πνοή στην Ελλάδα, την οποία πάντα αγαπούσες πάνω απ' όλα σε όλη σου τη ζωή», είπε ο Παύλος στον επικήδειο λόγο του πέρυσι.

2-J7aJD.jpg

Η βασίλισσα Camilla, ως η πιο υψηλόβαθμη βασιλική προσωπικότητα της Βρετανίας που παρευρέθηκε, ήταν η οικοδέσποινα της εκδήλωσης.

88.jpg

Η πριγκίπισσα Ολυμπία εθεάθη φορώντας ένα navy blue φόρεμα και ένα μαύρο oversized παλτό για το μνημόσυνο του παππού της. Η ίδια έφτασε μαζί με τους αδελφούς της Αχιλλέα-Ανδρέα, Κωνσταντίνο Αλέξιο και Οδυσσέα-Κίμωνα.

3-69hx1.jpg

Ο βασιλιάς Felipe VI της Ισπανίας και η βασίλισσα Letizia φτάνουν για τη λειτουργία - ο Κωνσταντίνος ήταν θείος του Felipe.

4.jpg

Όπως σημειώνεται, πολλά μέλη της Βουλής των Windsor ήταν παρόντα: Edoardo Mapelli Mozzi, η πριγκίπισσα Beatrice, η Sarah Chatto, η Zara και ο Mike Tindall, ο πρίγκιπας Andrew, η πριγκίπισσα Anne, η Sarah, δούκισσα της Υόρκης, και ο αντιναύαρχος Timothy Laurence.

33.jpg

Η Birgitte, δούκισσα του Gloucester και ο πρίγκιπας Richard, δούκας του Gloucester ήταν επίσης μεταξύ των καλεσμένων.

5-j4EhC.jpg

Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας και η σύζυγός του πριγκίπισσα Nina της Ελλάδας και της Δανίας.

6-GdqBD.jpg

Τη βασίλισσα Noor της Ιορδανίας συνόδευσε ο Kyril της Βουλγαρίας (επίσης γνωστός ως Κύριλλος, πρίγκιπας του Preslav).

Κεντρική φωτογραφία: WPA Pool