fbpixel

Search icon
Search
Manhattan Calling: Οι pop πινελιές συγχρονίζονται άψογα με το διαχρονικό design σε μια εντυπωσιακή κατοικία
INTERIORS

Manhattan Calling: Οι pop πινελιές συγχρονίζονται άψογα με το διαχρονικό design σε μια εντυπωσιακή κατοικία

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Delia Kenza


Δημιουργική και καλλιτεχνική φύση, η interior designer Delia Kenza αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο είδος της, ξεχωρίζοντας για την ικανότητά της να μετατρέπει κάθε σπίτι που αναλαμβάνει στα απόλυτα μοντέρνα spaces, στα οποία ο καθένας θα ήθελε να ζει. Μοναδική σε αυτό που κάνει, φαίνεται πως έχει βρει το στιλ που την εκφράζει απόλυτα, χωρίς αυτός να σημαίνει πως δεν αυτό δεν προσαρμόζεται ανάλογα με όσα της ζητούνται. 

Θεωρεί πως όλα έχουν να κάνουν με την κομψότητα και την άποψη αυτή προσπαθεί να κρατά πάντα καλά στο μυαλό της. Άλλωστε, όπως η ίδια έχει πει στο παρελθόν, το σπίτι μας αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά μας, καθώς και τη διάθεση στην οποία βρισκόμαστε. Όσα συνθέτουν το σχεδιαστικό της σύμπαν την κάνουν να βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο και να διακρίνεται μεταξύ άλλων.

2-IBFJO.jpg
The designer

Έχει για έδρα την Αμερική και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη, ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στις γύρω περιοχές. Στο πρόσφατο παρελθόν, έδωσε τη design υπογραφή της σε μια οικογενειακή κατοικία στο Manhattan. Πρόκειται για ένα κτίσμα του '60 που πήρε και πάλι ζωή κι εντυπωσιάζει μέσα από τον σχεδιασμό του.

Μελετώντας λεπτομερώς τους χώρους, κατέληξε πως το σπίτι έπρεπε να αφήσει πίσω του τον κλασικό διάκοσμο και τη μονότονη σχεδίασή του. Γι' αυτό και ξεκίνησε, δίνοντας βάση στα χρώματα και στις λεπτομέρειες που, όπως θα δείτε, έχουν κάνει τη διαφορά. Ήταν μόνο η αρχή για ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα ακολουθούσε!

Όλα ξεκίνησαν μελετώντας προσεκτικά έναν προς έναν τους τεράστιους light-filled χώρους. Οι chic προσθήκες στα έπιπλα και τα πρόσθετα διακοσμητικά αποτέλεσαν μονόδρομο για την designer, που φαντάστηκε μέσα σε κάθε δωμάτιο ένα περιβάλλον εκλεπτυσμένης αισθητικής, με μεταλλικά στοιχεία, retro looking αναφορές, αλλά και μοντέρνες πινελιές για να έρθουν όλα τα decor styles και να «κουμπώσουν» στο σήμερα.

4-Rt8mV.jpg

Εντύπωση μάς προκαλεί ο μοναδικός τρόπο που έχουν συνδυαστεί όλα τα αντικείμενα μεταξύ τους, παρουσιάζοντας την τέλεια εικόνα για το πώς μπορεί κανείς να πετύχει το απόλυτο combo ενός timeless design μαζί με up to date κατασκευές κι επιβλητικά έργα τέχνης. Όσον αφορά στα χρώματα, όπως ήδη αναφέραμε οι ψυχροί τόνοι κυριαρχούν από δωμάτιο σε δωμάτιο, με βασικότερους το μαύρο και το γκρι, ενώ level up έγινε με μερικές έντονες και funky αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίσουν το βαθύ κόκκινο, το ultra trendy πορτοκαλί, αλλά και το glowing χρυσό. Φυσικά και το άσπρο έχει την τιμητική του για ακόμα μία φορά!

Με προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις κατασκευές στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η σύγχρονη τέχνη σε πίνακες, γλυπτά, βάζα κι extra διακοσμητικά είναι αυτή που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες γωνίες κι έχει χαρίσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον στο συνολικό decor.

3-2qHj1.jpg

Παρατηρώντας το τελικό αποτέλεσμα των χώρων, καταλήγουμε στο ότι η πολυτέλεια δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια και πόσο μοναδικά ένα τόσο παλιό σπίτι μπορεί να προσαρμοστεί τόσο υπέροχα στο τώρα, αλλά και στο αύριο. Όλα έχουν να κάνουν με την υψηλή αισθητική και αυτό είναι ξεκάθαρο μέσα από το house tour.

Θαυμάστε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!