fbpixel

Search icon
Search
Maison Valentino: Το show του για την Haute Couture SS21 μάγεψε και συγκίνησε κοινό και κριτικούς
TRENDS & CATWALKS

Maison Valentino: Το show του για την Haute Couture SS21 μάγεψε και συγκίνησε κοινό και κριτικούς

Chanel και Iris Van Herpen εντυπωσιάσαν με τις δημιουργίες και τις συλλογές τους


H Haute Couture Fashion Week συνεχίζεται με διάσημους σχεδιαστές και creative directors να «ξεδιπλώνουν» το ταλέντο τους και να εντυπωσιάζουν με πρωτότυπες ιδέες και φαντασμαγορικές δημιουργίες.

Μία συλλογή που κέντρισε το ενδιαφέρον μας από την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής ήταν αυτή του οίκου Iris van Herpen. Η σημερινή, δεύτερη μέρα μας επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις με τα γνωστά fashion houses Chanel και Valentino να παρουσιάζουν τις haute couture collections τους για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα αυτά που έχουμε ξεχωρίσει μέχρι στιγμής

Valentino

valentino.jpg

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το show του Valentino στη Galleria Colonna, Sala Grande στη Ρώμη. Μέσα από ένα καταπληκτικό λεξιλόγιο υφών και πολλών μορφών, ο μοναδικός Pierpaolo Piccioli μας εντυπωσιάσε για ακόμα μία φορά, διασχίζοντας το χρόνο και την παράδοση για να τονίσει τις σύγχρονες αξίες.

Πρόκειται για μία κολεξίον που όπως δήλωσε και ο ίδιος του:

«Αυτό που βλέπετε εδώ είναι το αποτέλεσμα μηνών, ημερών και ωρών από τη δουλειά των απίστευτα ταλαντούχων, προικισμένων, ανθρώπινων όντων που onεργάζονται στο Valentino Atelier. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από μια αρχοντική κατοικία, στο σπίτι μας, τη Ρώμη, για να αποκαλύψω την πραγματική ευγένεια της δουλειάς τους. Είμαι περήφανος για αυτό που κάναμε. Είμαι περήφανος για αυτήν την ομάδα και μαζί τους, όλα είναι δυνατά. Αυτό είναι το τώρα, αυτό είναι το μέλλον, χωρίς όρια φύλου, χωρίς όρια. Αυτή είναι η μόδα, αυτή είναι η ραπτική».

Το τέλος της παράστασης μας συγκίνησε όλους αφού τα μοντέλα και ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής στέκονται με τις υπέροχες δημιουργίες τους και με μία μόλις κίνηση μετατρέπονται σε ανθρώπους της πρώτης γραμμής, σε νοσηλευτικό προσωπικό με λευκές ιατρικές ποδιές και μάσκες. Στόχος ήταν να αποτείνει φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που μάχονται περισσότερο από τον οποιοδήποτε τον τελευταίο χρόνο.

Όσον αφορά τις haute couture δημιουργίες, λαμπερά υφάσματα, μακριές εντυπωσιακές τουαλέτες αλλά και κομμάτια σε έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το ροζ και το πορτοκαλί έστειλα ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η μοναδική αυτή παράσταση υψηλής ραπτικής ήταν ακριβώς αυτό που αξίζει σ’ αυτόν το διάσημο οίκο αλλά και στον καταπληκτικό και ξεχωριστό αυτόν καλλιτεχνικό διευθυντή που δεν έχετε σταματήσει να μας συγκινεί και να μας μαγεύει σε κάθε του επίδειξη.

Chanel

chanel-W7HW5.jpg

Γι’ αυτήν την κολεξιόν η creative derictor του fashion house Chanel, Virginie Viard εμπνεύστηκε από ένα πάρτι γάμου, το οποίο αποτελούνταν από δημιουργίες υψηλής ραπτικής, οι οποίες υπολογίζονται στα 32 διαφορετικά looks.

Όπως δήλωσε και η ίδια, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για συμβατικά φανταχτερά νυφικά, όπως θα περίμενε κανείς από μία συλλογή Παριζιάνικης haute couture αλλά ένα πιο bohemian style που θυμίζει μία οικογενειακή γιορτή σ’ ένα μικρό χωριό. Plus, υπάρχουν κορίτσια που σύμφωνα με τη Viard είναι “a little garçonne” και ντυμένα με old fashioned ρούχα αγοριών, τσάντες Oxford tweedy και γιλέκα. Το tweed ύφασμα φυσικά και κυριαρχεί για ακόμα μία φορά, ενώ κομψά κοστούμια με ασημένια κεντήματα και δαντέλες, όπως ένα skinny cardigan jacket κεντημένο από Vernoux μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Για την παρουσίαση το Grand Palais μεταμορφώθηκε για να φιλοξενήσει τη γοητεία ενός εξοχικού γάμου στη Νότια Γαλλία με ρουστίκ στοιχεία, λουλούδια, ξύλινες καρέκλες, στεφάνια από μετάξι αλλά και αληθινά λουλούδια στα μαλλιά.

Η σιλουέτες και οι δημιουργίες είναι απλές με πουλόβερ ή αμάνικα γιλέκα, τα οποία συνδυάζονται με ψηλόμεσα παντελόνια, skinny cardigans, σατέν πουκάμισα και ρομαντικές φούστες.

Αυτήν την εικόνα της υψηλής ραπτικής ήθελε να παρουσιάσει η Virginie Viard αυτή τη φορά, η οποία συνδέεται με τον άνετο τρόπο ντυσίματος που έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό.


Iris Van Herpen

iris-van-herpen.jpg

Αυτό που πέτυχε η Iris Van Herpen σ’ αυτή τη συλλογή ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό. Η προβολή της έγινε μέσα από μία οθόνη laptop στο σπίτι. Πρόκειται για ένα μικρό βίντεο μόλις 9 λεπτών, μέσα από το οποίο παρουσιάστηκαν καταπληκτικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής με εκκεντρικά σχέδια και εντυπωσιακές χρωματικές επιλογές.

Η Natalia Vodianova εμφανίστηκε μ’ ένα minidress νυφικό, ενώ βασικά στοιχεία των δημιουργιών ήταν τα μοναδικά φτερά που αγκάλιαζαν τις σιλουέτες των μοντέλων και ακόμα πιο συγκεκριμένα τους γοφούς. Αυτό το show μας έκανε να ξεχάσουμε έστω και για λίγα λεπτά την περίοδο που βιώνουμε. Άλλωστε αυτή είναι και η μαγεία της μόδας.

Η έμπνευση της Ολλανδής σχεδιάστριας, η οποία ήταν η έρευνα του βιολόγου Merlin Sheldrake που υποδηλώνει την ζωή των φυτών ήταν ξεκάθαρη σ΄αυτό το διαφορετικό show. Έντονα κεντημένα μοτίβα και oversized skirts ήταν τα σχέδια που ξεχώρισαν.