fbpixel

Search icon
Search
Luxury living: Tα 7+1 πιο εντυπωσιακά lobbies ξενοδοχείων στον κόσμο
INTERIORS

Luxury living: Tα 7+1 πιο εντυπωσιακά lobbies ξενοδοχείων στον κόσμο

Interiors που θα λατρέψουν οι design lovers


Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς, όταν εισέρχεται σε ένα ξενοδοχείο, είναι το lobby του. Πρόκειται για τη «βιτρίνα» που μαγνητίζει τα βλέμματα και γι' αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά θέρετρα του κόσμου, δίνουν -ειδικά τα τελευταία χρόνια- ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο χώρο. Κάνουν προσεγμένες επιλογές, προτιμούν εκλεπτυσμένα items κι εμπιστεύονται κορυφαίους interior designers, για το πιο άρτιο κι εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πλησιάζοντας προς την holiday season, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γνωρίσετε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά hotel lobbies σε ολόκληρο τον κόσμο, που αξίζει να θαυμάσει κανείς από κοντά έστω και μία φορά στη ζωή του.

Χλιδή, λάμψη, απόλαυση!

Four Seasons Hotel George V, Paris

methode-sundaytimes-prod-web-bin-83d6f8d2-02fe-11e6-a5f6-a676985ac2c5.jpg

Κάθε χρόνο, περίπου 12.000 λουλούδια διαφόρων ειδών καταφθάνουν στο Four Seasons Hotel του Παρισιού, όπου τα επιμελείται ο Jeff Leatham, προκειμένου να φτιάξει μοναδικά έργα τέχνης, που κοσμούν το lobby του ξενοδοχείου. Κάθε φορά, το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, ενώ ο αγαπημένος florist των celebrities δημιουργεί συνεχώς νέους συνδυασμούς, καθώς απεχθάνεται τις επαναλήψεις. Αν ανήκετε στην κατηγορία των flower lovers, θα το λατρέψετε!

Conrad, New York 

xxl-153092978.jpg

Βρίσκεται στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης κι αποτελεί must-visit για όσους ταξιδεύουν στην πόλη κι αναζητούν την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης, σε ένα περιβάλλον γεμάτο χλιδή. Το Conrad, αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή και για τους interior lovers ενός φουτουριστικού περιβάλλοντος, καθώς το εντυπωσιακό του lobby μαγνητίζει τα βλέμματα. Οι λευκές και γκρι λεπτομέρειες και το ιδιαίτερο design, δημιουργούν ιδιαίτερα vibes και σίγουρα, δεν περνούν απαρατήρητα.

Claridge's, London

207161609.jpg

Είστε λάτρεις της απλότητας και των classic pieces; Το lobby του Claridge's θα σας κλέψει την καρδιά! Πρόκειται για ένα κλασικό, βρετανικό ξενοδοχείο κι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς, μπαίνοντας σε αυτό, είναι τα ασπρόμαυρα δάπεδα που θυμίζουν σκακιέρα, ένα μεγάλο, εντυπωσιακό τζάκι κι επιβλητικές πολυθρόνες, που συνθέτουν ένα vintage σκηνικό. Last but not least, το Claridge's διαθέτει και πιανίστα, με τη μουσική του να ταξιδεύει τους επισκέπτες σε μακρινούς προορισμούς.

Ashford Castle, Ireland

lipsis-LSzPA.jpg

Ίσως πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Ashford Castle βρίσκεται στην Ιρλανδία κι είναι ένα θέρετρο με τεράστια ιστορία, που αποτελεί πόλο έλξης. Μέσα στο εντυπωσιακό κάστρο του 13ου αιώνα, θα συναντήσει κανείς ένα τεράστιο lobby, στο οποίο δεσπόζουν οι επιβλητικοί πολυέλαιοι με τους κρυστάλλους, οι αντίκες και το μεγάλο, ξύλινο τζάκι, που συνθέτουν ένα folklore σκηνικό που δύσκολα θα μπορέσει να συναντήσει κανείς αλλού.

Atlantis, The Palm, Dubai

1920-lobby-interiorcopy-461707.jpg

Το Ντουμπάι αποτελεί αγαπημένο προορισμό για πολλούς ανθρώπους και προσφέρεται για τους λάτρεις του luxury living. Το Ηotel Atlantis φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τα κορυφαία ξενοδοχεία που μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί κι όχι άδικα, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικό αριστούργημα! Το πεντάστερο θέρετρο των 33 ορόφων, διαθέτει -μεταξύ άλλων- ένα άκρως εντυπωσιακό lobby που περιβάλλεται από γυαλί, ενώ τα τεράστια ενυδρεία και τα ξεχωριστά έργα τέχνης, που φέρουν την υπογραφή του Ισπανού καλλιτέχνη, Albino Gonzalez, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό που μαγεύει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

The Mark, New York City

mark-hotel-lobby.png

Για όσους ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη, το πολυσυζητημένο, The Mark αποτελεί ιδανική επιλογή! Πρόκειται για ένα fashionable ξενοδοχείο, που γνωρίζει καλά πως ένα statement piece είναι αρκετό για να κάνει τη διαφορά. Έτσι, μπαίνοντας στο lobby του, το black-and-white marble δάπεδο είναι αυτό που κλέβει την παράσταση. Ο σπουδαίος designer, Jacques Grange που έχει συνεργαστεί με τον Valentino και τον Karl Lagerfeld, έχει βάλει τις δικές του πινελιές στο πεντάστερο ξενοδοχείο και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Bulgari Hotel Shanghai

jcr-content.jpg

Αέρας... Ιταλίας στην Σανγκάη! Το Bulgari Hotel διαθέτει ένα τεράστιο lobby, με μεγάλα παράθυρα με θέα στους απέραντους κήπους, ένα τζάκι που δημιουργεί μία cozy αίσθηση κι εντυπωσιακές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες που κοσμούν τους τοίχους. Οι bronze λεπτομέρειες και τα metallic pieces συνδυάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, που μαγεύει τον επισκέπτη από το πρώτο λεπτό.

Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

longlobbyshot.jpg

Ένα κτίριο που δημιουργήθηκε το 1906. Ένας ιδιαίτερος χώρος, που έχει τη δική του ιστορία. Το lobby του Four Seasons Hotel ανακαινίστηκε τον Οκτώβρη του 2020, αλλά κράτησε την ιδιαίτερη αισθητική του, η οποία συνδυάστηκε άψογα με μερικές extra μοντέρνες, πολύχρωμες πινελιές. Μεταξύ άλλων, πλέον διαθέτει μία πλούσια βιβλιοθήκη, ένα private meeting room αλλά και χώρο γευσιγνωσίας.

*Κεντρική φωτογραφία: Four Seasons Hotel George V, Paris