fbpixel

Search icon
Search
Love to Travel: 4+1 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις για το πιο απολαυστικό φθινοπωρινό weekend
ESCAPE

Love to Travel: 4+1 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις για το πιο απολαυστικό φθινοπωρινό weekend

Ιδανικοί προορισμοί που πρέπει να βρίσκονται στην travel list σας


Ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν τα getaways του φθινοπώρου και βρίσκεστε στην αναζήτηση του ιδανικού προορισμού; Αν θέλετε αυτή τη φορά να βγείτε εκτός των ελληνικών συνόρων, οι επιλογές στην Ευρώπη είναι πολλές και το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να βρείτε την πόλη που σας ταιριάζει και καλύπτει τις δικά σας «θέλω». Η μαγευτική, Βαρκελώνη, η Κοπεγχάγη με τα εντυπωσιακά τοπία κι η Λισαβόνα, που θα σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή, είναι μερικά μόνο από τα μέρη που αξίζουν να βρίσκονται στην must-visit list σας φέτος το φθινόπωρο. Ετοιμάστε τη βαλίτσα σας κι απολαύστε ένα σύντομο weekend που θα σας αναζωογονήσει, επιστρέφοντας με γεμάτες μπαταρίες στην καθημερινότητά σας.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ταξίδι!

Λισαβόνα

0b369d91-1bd5-4142-a8d2-c94ad5a53280.jpeg


Μία ειδυλλιακή πόλη γεμάτη με μαγευτικά σοκάκια, απέραντο πράσινο, εντυπωσιακά τοπία και ιστορικά μνημεία. Αυτή είναι η Λισαβόνα, με την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας να έχει την τιμητική της φέτος. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, οι γειτονιές με τα έντονα χρώματα και τα έργα τέχνης που μπορεί να θαυμάσει κανείς σε πολλά σημεία της πόλης, καθιστούν τη Λισαβόνα ιδανικό προορισμό και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί αγαπημένο destination για αρκετό κόσμο. Αν είστε λάτρεις της γαστρονομίας, θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις της χώρας, που θα σας κλέψουν την καρδιά.

To stay

Αν θέλετε να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης, τότε ιδανική επιλογή για τη διαμονή σας, αποτελεί το Four Seasons Hotel Ritz, ένα από τα iconic ξενοδοχεία της Ευρώπης, που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου, Henri Samuel, που γενικά έχει επιμεληθεί πολλά κτίρια στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Σε περίπτωση πάλι, που δεν είστε λάτρεις των μεγάλων ξενοδοχείων, το boutique hotel Verride Palácio de Santa Catarina , που βρίσκεται στην «καρδιά» του Chiado κι ανακαινίστηκε πρόσφατα, υπό την επίβλεψη της Teresa Nunes da Ponte.

Το eat

Η πορτογαλική κουζίνα φημίζεται για τις έντονες γεύσεις και τα λαχταριστά πιάτα κι ιδανική επιλογή για όσους βρίσκονται στη Λισαβόνα, αποτελεί το La Taberna da Rua das Flores. Εκεί, θα γευτείτε τα πιο νόστιμα tapas, αλλά κι ολόφρεσκους μεζέδες με τοπικά προϊόντα που θα σας κλέψουν την καρδιά, που συνοδεύονται από εκλεκτές ετικέτες κρασιών.

To do

Στην must-visit list σας θα πρέπει να βρίσκεται οπωσδήποτε το Torre de Belém, που κατασκευάστηκε το 16ο αιώνα κι αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Το περίτεχνο αυτό παρατηρητήριο-φρούριο χτίστηκε το 1515 και πλέον, ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης, επιβάλλεται να κάνετε μία βόλτα στο Castelo de São Jorge, που προσφέρει την πιο μαγευτική θέα σε όλη την πόλη. Η παλιά μεσαιωνική ακρόπολη αποτελείται από το κάστρο, ερείπια του πρώην βασιλικού ανακτόρου κι αριστοκρατικές κατοικίες που συνθέτουν ένα μοναδικό περιβάλλον. Last but not least, μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα με το Elevador de Santa Justa. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ασανσέρ, που δημιουργήθηκε το 19ο αιώνα και προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη, συγκεντρώνοντας καθημερινά πλήθος κόσμου. Η εικόνα που θα αντικρίσετε, θα σας αποζημιώσει!

Βαρκελώνη

6f14e40f-97d7-4d21-96a0-a59785f2d9dc.jpeg


Μία πόλη γεμάτη χρώματα, που κινείται στους ρυθµούς του flamenco και ξεχωρίζει για τη µεσογειακή ιδιοσυγκρασία της! Εξωστρεφής, ζωντανή, ηλιόλουστη, χαρούμενη... Η Βαρκελώνη είναι μία πόλη που έστω και μία φορά στη ζωή σας, αξίζει να την επισκεφθείτε και να της αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας, για να γνωρίσετε την αυθεντική της ομορφιά. Το σίγουρο είναι πως από την πρώτη κιόλας στιγμή, θα σας κλέψει την καρδιά και δε θα μπορείτε να την αποχωριστείτε. H Las Ramblas κι η Sagrada Familia αποτελούν πόλο έλξης για τους visitors, ενώ η πόλη ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της.

To stay

Εμπειρία 5 αστέρων, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Αν αυτό είναι που ζητάτε από τις διακοπές σας, τότε το πεντάστερο, Mandarin Oriental, που βρίσκεται στην Paseig de Gracia αποτελεί ιδανική επιλογή. Αν πάλι, θέλετε να βιώσετε μία διαφορετική εμπειρία, επιλέγοντας ένα πιο μικρό κι ιδιαίτερο ξενοδοχείο, το boutique hotel Soho House είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Διαθέτει μεταξύ άλλων ένα εντυπωσιακό rooftop με μία τεράστια πισίνα κι ένα μεγάλο bar, για να απολαύστε το ποτό σας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο.

To eat 

Θέλετε να απολαύσετε τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της καταλανικής κουζίνας; Στο Bar Brutal θα βιώσετε το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι, δοκιμάζοντας τοπικές συνταγές, που συνοδεύονται από γευστικά κρασιά που ολοκληρώνουν με τον πιο ιδανικό τρόπο μία μοναδική εμπειρία, που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας. 

To do 

Η Βαρκελώνη είναι μία πόλη που φημίζεται για τον αυθεντικό της χαρακτήρα και για να τη γνωρίσετε καλύτερα, προτιμήστε να περπατήσετε στους δρόμους της, απολαμβάνοντας τα πανέμορφα τοπία. Η αγορά της St Josep La Boqueria, της διάσηµης «λαϊκή» της πόλης, που βρίσκεται στο µέσο σχεδόν της Las Ramblas, αποτελεί must see για όλους τους επισκέπτες. Αν θέλετε να θαυμάσετε όλη την πόλη από ψηλά, αξίζει να ανεβείτε µέχρι την κορυφή του Mirador de Colom, που προσφέρει πανοραµική θέα στη Las Ramblas, αλλά και στο Port Vell. Μust-visit αποτελεί κι η Placa Catalunya, που βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Βαρκελώνης και ξεχωρίζει για τους ψηλούς της φοίνικές της.

Κοπεγχάγη

d74bbd78-2ea4-46e0-95e1-794329130353.jpeg


Μία πόλη βγαλμένη από παραμύθι! Ένας ρομαντικός προορισμός, που αποτελεί ιδανική επιλογή για ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ατελείωτες βόλτες στα κανάλια και τα πανέμορφα σοκάκια και να γευτούν τα πιο λαχταριστά γαστρονομικά εδέσματα. Η Κοπεγχάγη είναι μία πόλη διαφορετική από τις άλλες κι αν δε θέλετε να κινηθείτε στις πιο basic επιλογές, είναι σίγουρο πως θα τη λατρέψετε! Όσοι τη γνωρίζουν, κάνουν λόγο για την πόλη των ονείρων, του ρομαντισμού και της αισθητικής που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

To stay

Η Κοπεγχάγη είναι μία πόλη που προσφέρει μία σειρά από επιλογές για όσους την επισκέπτονται κι αυτό ισχύει και για το κομμάτι της διαμονής. Το πεντάστερο, Hotel Sanders αποτελεί ένα από τα πιο hot ξενοδοχεία της πρωτεύουσας της Δανίας, που περιλαμβάνει 54 cozy δωμάτια, έναν καταπράσινο winter garden, αλλά κι ένα εστιατόριο, όπου μπορείτε να απολαύσετε τα πιο νόστιμα πιάτα. Εναλλακτικά, εξαιρετικά δημοφιλές είναι το boutique hotel Villa Copenhagen, που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και διαθέτει ένα εντυπωσιακό rooftop, που ακόμη κι αυτή την εποχή αποτελεί πόλο έλξης.

Το eat

Το iconic Noma, θα πρέπει να βρίσκεται οπωσδήποτε στη λίστα σας, εφόσον βρεθείτε στην Κοπεγχάγη, καθώς συγκαταλέγεται στα κορυφαία restaurant όλους του κόσμου. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να πραγματοποιήσετε την κράτησή σας αρκετές ημέρες πριν το επισκεφθείτε, καθώς υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής, αλλά είναι σίγουρο πως εφόσον τα καταφέρετε, θα απολαύσετε τις πιο μοναδικές γεύσεις σε ένα μαγευτικό περιβάλλον.

Το do

Το Nyhavn με τα πολύχρωμα κτίρια αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους τουρίστες που βρίσκονται στην Κοπεγχάγη και προσφέρεται για μία μαγευτική βόλτα δίπλα στη θάλασσα, εκεί θα συναντήσετε πλήθος εστιατορίων και καφέ, για να κάνετε ένα μικρό break. Αν είστε λάτρεις της ιστορίας και των τεχνών, μία επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο της Κοπεγχάγης αποτελεί must, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο πολύχρωμα κι ιδιαίτερα εθνικά μουσεία. Σε αυτό θα συναντήσετε εκθέματα από πολλές χώρες, από την Αίγυπτο έως αρχαία Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ το εντυπωσιακό σιντριβάνι κλέβει την παράσταση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, θα παρατηρήσετε ότι οι ντόπιοι προτιμούν τα ποδήλατα ακόμη και για τις πιο μακρινές μετακινήσεις τους και προτιμήστε να κάνετε κι εσείς κάτι ανάλογο, γνωρίζοντας τα κρυμμένα μυστικά της πρωτεύουσας της Δανίας, που θα σας μαγέψει με τη μοναδική ομορφιά της.

    Λονδίνο 

    c8afb468-d407-4251-aaab-304c7bf878b8.jpeg

    Το Λονδίνο αποτελεί αγαπημένο προορισμό, όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά ειδικά το φθινόπωρο αποκτά μία ξεχωριστή ομορφιά. Πρόκειται για μία πόλη που τα συνδυάζει όλα και σίγουρα, θα θέλετε να επιστρέψετε σε αυτήν, μετά από το ταξίδι σας. Οι ατελείωτοι δρόμοι με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, μας ταξιδεύουν στο παρελθόν, ενώ τα βασιλικά πάρκα, οι αμέτρητες galleries και τα μεγάλα καταστήματα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Το Λονδίνο είναι ένα ζωντανό μείγμα μεγαλείου, ιστορίας και κουλτούρας που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο δελεαστικό!

    To stay

    Θέλετε να απολαύσετε το ταξίδι σας, επιλέγοντας ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης; Το πεντάστερο Rosewood Hotel, βρίσκεται σε μία ιδανική τοποθεσία και διαθέτει μία σειρά από cozy rooms, ενώ προσφέρει κι υπηρεσίες spa, που αυτομάτως θα κάνουν τη διαμονή σας ακόμη πιο απολαυστική. Εναλλακτικά, εξίσου καλή επιλογή, αποτελεί και το Chiltern Firehouse, ένα μικρό boutique hotel που ξεχωρίζει για το μοναδικό του στιλ και βρίσκεται στην Chiltern Street. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι πως θα ευχαριστηθείτε το Λονδίνο!

    Το eat

    Θεωρείται η απόλυτη πολυπολιτισμική πόλη της Ευρώπης, κάτι που σημαίνει, πως αν βρεθείτε στο Λονδίνο θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά πολλούς λαούς και να θαυμάσετε πολλές, διαφορετικές κουλτούρες. Αν είστε λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, τότε πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Luca, που φημίζεται για το φαγητό του, ενώ αν αγαπάτε τις ιαπωνικές γεύσεις, ιδανικές επιλογές φαντάζουν το Engawa και το Soutine. Οι γεύσεις που θα δοκιμάσετε θα σας μεταφέρουν σε άλλους τόπους και θα απολαύσετε ένα μοναδικό ταξίδι, που ξυπνά όλες τις αισθήσεις.

    Το do

    Μία βόλτα στο Westminster και στο Big Ben αποτελεί must και σίγουρα αξίζουν να έχουν θέση στην to do list σας, ενώ αν θέλετε να γνωρίσετε την πιο fun πλευρά της πόλης, τότε επιβάλλεται να βρεθείτε στο West End. Αν πάλι σκοπεύετε να διαβείτε τις πύλες του παραδείσου του shopping, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στις Oxford Street, Bond Street και Regent Street, όπου θα συναντήσετε μερικά από τα πιο γνωστά brands του κόσμου. Σε περίπτωση που είστε λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας, στο Λονδίνο θα συναντήσετε πολλά και διαφορετικά μουσεία όπως το British Museum, το Natural History Museum, το Museum of London και το Tate Modern, που θα σας μαγέψουν από την πρώτη στιγμή.

    Βενετία

    3e5e8938-3393-42d3-9da1-3c69817d70c3.jpeg


    Μία πόλη βγαλμένη από αναγεννησιακό παραμύθι, γεμάτη με γραφικά γεφυρ'ακια, φιδωτά κανάλια και παραδοσιακά οικήματα, με έντονο το στοιχείο του γοτθικού ρυθμού. Η Βενετία συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν, έχοντας σαφείς οθωμανικές και βυζαντινές επιρροές κι έχει καταφέρει να κρατήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό της χαρακτήρα, στο πέρασμα των χρόνων. Είναι αγαπημένος προορισμός για να ζευγάρια κι αποτελεί ιδανική επιλογή για μία σύντομη απόδραση κι ένα άκρως χαλαρωτικό weekend, γεμάτο ξεκούραση κι όμορφες εικόες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας.

    To stay

    Το πεντάστερο, The St Regis βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο γνωστά ξενοδοχεία ολόκληρης της Βενετίας και προσφέρεται για όσους θέλουν να βιώσουν μία luxury εμπειρία, απολαμβάνοντας μία σειρά από μοναδικές υπηρεσίες. Δοκιμάστε την pasta al pomodoro, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με θέα την πόλη κι αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει. Από την άλλη, το Palazzo Experimental αποτελεί ιδανική επιλογή αν θέλετε να γνωρίσετε την αθέατη πλευρά της πόλης, πίνοντας το cocktail σας σε ένα μέρος με έντονη ιστορία κι ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι η διαμονή σας θα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστική. 

    To eat 

    Θέλετε να δοκιμάσετε την πιο λαχταριστή pasta, σε ένα αυθεντικό, ιταλικό εστιατόριο; Το Vini Da Arturo, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε και δεν είναι τυχαίο, ότι οι ντόπιοι λατρεύουν το συγκεκριμένο restaurant. Εξίσου καλή επιλογή, είναι και το Antiche Carampane, που επίσης συγκεντρώνει τις καλύτερες κριτικές και φημίζεται για τα πιάτα που βρίσκονται στο menu του. 

    Το do 

    Η Piazza San Marco, είναι η πιο διάσημη πλατεία της πόλης κι ουσιαστικά, πρόκειται για την προέκταση του Palazzo Ducale και της Βασιλικής San Marco. Στην πλατεία θα συναντήσετε το πασίγνωστο λιοντάρι της Βενετίας και δε θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου και το παλάτι του Δόγη, για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Must-visit αποτελεί επίσης κι η Γέφυρα των Στεναγμών, από την οποία μεταφέρονταν οι φυλακισμένοι από το παλάτι στη φυλακή. Από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, μπορείτε να νοικιάσετε και μια γόνδολα, προκειμένου να κάνετε μία ρομαντική βόλτα στα κανάλια της Βενετίας. Πρόκειται για μία αξέχαστη εμπειρία, που θα ολοκληρώσει το ταξίδι σας με τον καλύτερο τρόπο!