Οι ομελέτες, με ό,τι κι αν περιλαμβάνουν μέσα τους, θα αποτελούν την all time favorite συνταγή που θα δοκιμάζουμε σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε. Τα αυγά είναι ιδιαίτερα δυναμωτικά, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για ένα μεγάλο διάστημα της ημέρας. Τι θα λέγατε λοιπόν να τα εντάξετε στην διατροφή σας και συγκεκριμένα στο πρωινό σας; Κι αν δε σας έχουμε πείσει ακόμη, οι παρακάτω τρεις λαχταριστές συνταγές για ομελέτες θα σας αλλάξουν γνώμη στο άψε σβήσε και θα σας κάνουν να μπείτε στην κουζίνα, για να δημιουργήσετε πεντανόστιμα breakfast πιάτα για εσάς, την οικογένεια ή την παρέα σας.
Η γαλλική ομελέτα
Υλικά:
- 2 αυγά
- 2 κ. σ. νερό
- 1/8 κ. γλ. αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 1 κ. γλ. βούτυρο
- 1/3 κούπας γέμιση με τυριά και λαχανικά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση: Χτυπήστε τα αυγά με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις λιώσει ρίξτε μέσα το μείγμα με τα αυγά. Ψήστε την ομελέτα σας μέχρι να είναι έτοιμη, τσεκάροντας που και που τα σημεία περιμετρικά. Μόλις αρχίζουν να ξεκολλάνε οι άκρες από το τηγάνι σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Έπειτα, ρίξτε την γέμιση στη μια πλευρά και κλείστε την με την άλλη. Ψήστε για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσουν τα τυριά και είστε πανέτοιμοι για απόλαυση!
Με μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί, αβοκάντο & σπανάκι
Υλικά:
- 1-2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα μανιτάρια της επιλογής σας
- αλάτι και πιπέρι
- 3 αυγά
- 1 κούπα baby σπανάκι
- 2 κ. σ. κατσικίσιο τυρί
- 1/2 κ. λιωμένο αβοκάντο
- λίγο μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση: Σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι, ρίξτε το ελαιόλαδο και ψήστε τα μανιτάρια σας για 5-6 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το τηγάνι και ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά τα οποία έχετε αλατοπιπερώσει. Ψήστε την ομελέτα σας για 6-7 λεπτά και μόλις είναι έτοιμη βάλτε στη μια πλευρά το τριμμένο κατσικίσιο τυρί, το αβοκάντο, τα μανιτάρια και το σπανάκι. Κλείστε την ομελέτα σας φέρνοντας την άλλη πλευρά από πάνω και σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο. Γαρνίρετε με τον τριμμένο μαϊντανό και απολαύστε!
Με πέστο & ντοματίνια
Υλικά:
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 χούφτα ντοματίνια
- 4 αυγά
- 2-3 κ. σ. πέστο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: Βάλτε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί. Ρίξτε μέσα το μείγμα με τα αυγά και περιμένετε μέχρι να ψηθεί η ομελέτα σας. Μόλις αρχίσει να στεγνώνει βάλτε αμέσως στη μια πλευρά τη σάλτσα πέστο και τα ντοματίνια και κλείστε την παίρνοντας την άλλη πλευρά. Σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο, αλατοπιπερώστε εάν το επιθυμείτε, και καλή σας απόλαυση!