fbpixel

Search icon
Search
Louis Vuitton: Η Cruise 2022 συλλογή του οίκου είναι μία ωδή στη χαρά και την αισιοδοξία
TRENDS & CATWALKS

Louis Vuitton: Η Cruise 2022 συλλογή του οίκου είναι μία ωδή στη χαρά και την αισιοδοξία

Έντονα χρώματα, ιδιαίτερα μοτίβα και διαστημικές πινελιές


Είναι η περίοδος που διάσημοι σχεδιαστές και οίκοι παρουσιάζουν τις Resort wear collections του. Αυτήν τη φορά, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο fashion house Louis Vuitton και στη δεύτερη resort συλλογή του Nicolas Ghesquière. Πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της πανδημίας πραγματοποίησε τα γυρίσματα στο στούντιο αλλά φέτος και πιο συγκεκριμένα σήμερα, επέλεξε να παρουσιάσει ένα βίντεο μικρού μήκους στο Ax Majeur, ένα πάρκο γλυπτικής έξω από το Παρίσι που σχεδιάστηκε από τον αείμνηστο Ισραηλινό περιβαλλοντικό καλλιτέχνη Dani Karavan. Μπορούμε να πούμε ότι η επιλογή της τοποθεσίας συναγωνίζεται τις προηγούμενες του οίκου σε κύρος και μεγαλείο.

louis-vuitton.jpg

Οι ντόπιοι περιγράφουν το Ax Majeur σαν ένα μέρος που μας κάνει να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε εκτός χρόνου. Η αλήθεια είναι πως όσοι γνωρίζουν πολύ καλά των Nicolas Ghesquière επιβεβαιώνουν πως αυτή η περιγραφή ταιριάζει μοναδικά με τα ενδιαφέροντα, την προσωπικότητα και την αγάπη του για το συνδυασμό του sci-fi, του διαστήματος και της μόδας. Όλο το σκηνικό είναι συνυφασμένο σε μεγάλο βαθμό με τη συλλογή που είναι εμπνευσμένη ως ένα βαθμό από τον διαστημικό τουρισμό.

«Είναι μια πολύ αισιόδοξη, χαρούμενη συλλογή. Υπάρχει μια ευχαρίστηση σε αυτό», είπε ο ίδιος του.

Η συλλογή βασίστηκε σε έντονα χρώματα και όγκους, ενώ τα mini φορέματα είχαν μερικά στοιχεία που θύμιζαν αλεξίπτωτο, ενώ παράλληλα υπήρχαν quilted στοιχεία στα παντελόνια από διαστημικές στολές, τα οποία ήταν εμπνευσμένα από τον André Courrèges, τον Γάλλου σχεδιαστή, που οι δημιουργίες του Space Age της δεκαετίας του 1960 εξακολουθούν να θεωρούνται φουτουριστικές ακόμα και μισό αιώνα μετά.

Ο σχεδιαστής είναι ενθουσιασμένος με την επιστροφή στην κανονικότητα κι αυτό γίνεται ξεκάθαρο στη φούστα με τα εντυπωσιακά φτερά αλλά και στο cocktail dress, το οποίο λάμπει σαν μπάλα ντίσκο. Όλη αυτήν την χαρούμενη διάθεση έρχονται να την απογειώσουν οι μεταξωτές μπλούζες με τις θηλυκές λεπτομέρειες στην πλάτη, προσθέτοντας μία ανάλαφρη και απαλή αισθητική στα υπόλοιπα κομμάτια και χαρίζοντας τους έναν πιο καθημερινό και wearable χαρακτήρα.

louis-vuitton-1.jpg

Καθώς ο ρυθμός των επιχειρήσεων αυξάνεται, ο ίδιος του θέλει να διατηρήσει μία πιο απλή προσέγγιση στις δημιουργίες του. Ακριβώς αυτήν που υιοθέτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και των μηνών που βρισκόμασταν σε lockdown.«Ελπίζω ότι η βιομηχανία μπορεί να είναι πιο συνειδητή με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν πολλά έργα που θέλουν να μας οδηγήσουν στην άκρη της ατμόσφαιρας κι αυτό θα ήταν υπέροχο», είπε χαμογελώντας ο creative director του οίκου Nicolas Ghesquière.

Παρακολουθήστε το βίντεο της ιδιαίτερης και ξεχωριστής συλλογής!