fbpixel

Search icon
Search
London calling: Η Swatch μας ταξίδεψε στο Λονδίνο με αφορμή την brand new συλλογή της
EDITORS' CHOICE

London calling: Η Swatch μας ταξίδεψε στο Λονδίνο με αφορμή την brand new συλλογή της

Η Fashion Editor του GLOW.GR, Χρύσα Σιμώνη, βρέθηκε στο Λονδίνο με αφορμή το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας συλλογής Swatch x TATE και καταγράφει τη μοναδική αυτή εμπειρία


Η τέχνη έχει τη δύναμη να μας ταξιδεύει σε διάφορα μέρη όπου μπορούν να συμβούν εκπληκτικά πράγματα, όταν αφιερώσουμε χρόνο και προσοχή. Φέτος, η Swatch ένωσε τις δυνάμεις της με τις παγκοσμίου φήμης Tate galleries, με σκοπό να κάνει γνωστά περισσότερα έργα τέχνης σε περισσότερους ανθρώπους μέσω του φετινού Swatch Art Journey.

Με αφορμή αυτό το μοναδικό launch, λοιπόν, βρέθηκα στο Λονδίνο και ανακαλύψα τη συλλογή καθώς και το inspiration πίσω από αυτήν, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή μοναδικών εμπειριών παρέα με τη Swatch. Let the Swatch journey begin, λοιπόν!

Day 1: 

1st.jpg

Προσγείωση στο Λονδίνο και το ταξίδι ξεκινάει. 

Πρώτη στάση στο ξενοδοχείο, The Standard London, όπου μέσα στο δωμάτιο μάς περιμένει μια μικρή έκπληξη. Μια bespoke κούπα και μια ποικιλία τσαγιών για το "tea time" που πρόκειται να καθιερώσω και πίσω στην Ελλάδα. 

Έπειτα ξεκινήσαμε αμέσως κάνοντας βόλτα στο πάντα busy και πανέμορφο Λονδίνο. Κατευθυνθήκαμε προς την Tate Modern καθώς η ομάδα της Swatch ήθελε να μας δώσει μια γεύση από τη συλλογή και την έμπνευση πίσω από αυτήν - χωρίς όμως spoilers. Λάβαμε, λοιπόν, ένα guided tour με pit stops στα πιο αξιοσημείωτα έργα. Είδαμε το Snail του Henry Matisse, το Composition C του Mondrian και άλλα πολλά διαχρονικά έργα. 

Αργότερα, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη στο City του Λονδίνου, το Sky Garden, γνωστό ως το "highest public garden" του Λονδίνου, όπου απολαύσαμε φανταστικά cocktails και έπειτα κατευθηνθήκαμε στο βραβευμένο εστιατόριο Fenchurch που αποτέλεσε πραγματικά μια γευστική (και οραματική) όαση.

Day 2:

2nd.jpg

Επιτέλους ήρθε η ώρα της παρουσίασης της συλλογής! 

Η μέρα ξεκίνησε με ένα υπέροχο πρωινό στο ξενοδοχείο και έπειτα κατευθείαν πήραμε το δρόμο για την περιοχή του Strand, στο Art Maze της Swatch. Εκεί αναδύθηκαμε πλήρως στην εμπειρία, μέσω ενός εντυπωσιακού λαβύρινθου που έδειχνε το κάθε ένα από τα επτά ρολόι της συλλογής σε ένα θεματικό δωμάτιο με το αντίστοιχο έργο που αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσης του.

Βγαίνοντας από το λαβύρινθο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα ρολόγια και να μελετήσουμε τα χαρακτηριστικά του κάθε ενός. Το δικό μου προσωπικό αγαπημένο ήταν σίγουρα αυτό που αποτύπωσε το έργο "Scarlet Sunset" του Turner. Επιδεικνύοντας τη μαεστρία του καλλιτέχνη στο φως και το χρώμα, αυτό το ρολόι διαθέτει έναν ημερολογιακό τροχό που εξελίσσεται με τον ήλιο, αλλάζοντας σταδιακά αποχρώσεις και ζωντανεύοντας την όμορφη απεικόνιση ενός ηλιοβασιλέματος.

All about the new Collection


sc01-24-art-journey-group-all-tate-galler.jpg

Σε γενικό πλαίσιο η συλλογή Swatch x Tate Gallery αντικατοπτρίζει την ουσία του brand της Swatch με έναν τρόπο που καμία άλλη καλλιτεχνική συνεργασία της δεν έχει κάνει στο παρελθόν. Η συνεργασία αντιπροσωπεύει ένα ταξίδι στον χρόνο, σε διάφορα είδη τέχνης αλλά και στην προσωπική έκφραση. Οι εμβληματικοί καλλιτέχνες και τα μοναδικά έργα τέχνης που επιλέχθηκαν για τη φετινή συλλογή αποτυπώνουν όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία είναι γνωστή η Swatch, δηλαδή την υπέρβαση των ορίων, την καινοτομία, τη θετική πρόκληση και τη χαρά της ζωής.

Η Swatch είναι γνωστή για τη μακροχρόνια σχέση αγάπης που έχει με την τέχνη, καθώς συστήνει όλο και περισσότερα έργα τέχνης σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και προσφέρει σε όσους φορούν ρολόγια τον χρόνο να εκφραστούν μέσα από μια ασυναγώνιστη σειρά ρολογιών που εμπνέονται από την τέχνη. Έτσι, η Tate είναι ο ιδανικός εταίρος, γνωστή για τις πλούσιες συλλογές της που καλύπτουν διάφορες περιόδους και ποικίλα είδη τέχνης, καθώς και το μοναδικό της πρόγραμμα Tate Modern Lates, στο πλαίσιο του οποίου καλούνται όλοι να συμμετάσχουν στη ζωή του μουσείου.

Δημιουργώντας αριστουργήματα για τον καρπό, λοιπόν, η Swatch προσφέρει σε όσους φορούν ρολόγια τον χρόνο να εκφραστούν μέσα από τα ρολόγια που επιλέγουν – όπως οι καλλιτέχνες εκφράζονται μέσα από τα έργα τους – για να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους και να ξεκινήσουν τους δικούς τους διαλόγους.

Info:

Website: www.swatch.com/el-gr/

Swatch Store Θεσσαλονίκης: Τσιμισκή 22, 546 24, Θεσσαλονίκη 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 2310 284988