fbpixel

Search icon
Search
Live your myth in Greece: 5+1 βραχώδεις παραλίες στην Ελλάδα
TRAVEL

Live your myth in Greece: 5+1 βραχώδεις παραλίες στην Ελλάδα

Πρέπει να έχουν θέση στην must-visit list σας


Βρισκόμαστε στην “καρδιά” του καλοκαιριού κι η αλήθεια είναι πως το μυαλό όλων μας ταξιδεύει σε μαγικούς προορισμούς, σε χρυσαφένιες αμμουδιές κι ειδυλλιακά τοπία. Μετά από μία αρκετή απαιτητική χρονιά, είναι η αλήθεια πως όλοι μας έχουμε την ανάγκη να απολαύσουμε μερικές ημέρες ξεκούρασης σε κάποιον από τους αμέτρητους ελληνικούς προορισμούς. Είστε λάτρεις των άγριων τοπίων; Με τις διακοπές να πλησιάζουν, εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο εντυπωσιακές, βραχώδεις παραλίες της Ελλάδας και σας τις παρουσιάζουμε. Η τελική απόφαση ανήκει σε εσάς και το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε την travel bag σας και να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό break από την καθημερινότητα.

Μερικά από τα πιο μαγικά μέρη της Ελλάδας!

Μπάλος, Κρήτη

shutterstock-603308465.jpg

Η Κρήτη θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κι αγαπημένους summer προορισμούς και κάθε κάθε καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους Έλληνες, όσο και για πολλούς κατοίκους του εξωτερικού που επιλέγουν τη χώρα μας, για τις διακοπές τους. Τα Χανιά βρίσκονται στη βορειοδυτική Κρήτη και συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο, διαθέτοντας περίπου 90 παραλίες που πραγματικά αξίζει να επισκεφτεί κανείς για να θαυμάσει από κοντά την απίστευτη ομορφιά τους. Οργανωμένες ή πιο απομονωμένες, με άμμο ή βότσαλα, όλες είναι ιδιαίτερες και ξεχωρίζουν για τα κρυστάλλινα νερά τους! Μία από τις πιο όμορφες παραλίες είναι αναμφίβολα η Μπάλος, με τα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, τη λευκή άμμο, την άγρια ομορφιά και τα μεγαλοπρεπή βράχια που υψώνονται επιβλητικά και θυμίζουν εξωτικά μέρη. Extra info: Η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από τον Κίσαμο ή με αμάξι, ακολουθώντας αρχικά έναν χωματόδρομο και στη συνέχεια ένα σχετικά απότομο μονοπάτι με τα πόδια, που χρειάζεται αρκετή προσοχή.

Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

shutterstock-678902062.jpg

Βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο των Κυκλάδων κι αποτελεί έναν από τους πιο famous προορισμούς της Ελλάδας, ειδικά το καλοκαίρι. Η Σαντορίνη είναι γνωστή μεταξύ άλλων για το ηφαίστειό της και τις εντυπωσιακές παραλίες της και φημίζεται για το ηλιοβασίλεμα, που πραγματικά κόβει την ανάσα. Το Ημεροβίγλι, η Οία και τα Φηρά είναι μερικά μόνο από τα πιο γνωστά σημεία του νησιού, που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο, αλλά είναι γνωστό πως υπάρχει μία παραλία που πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της must-visit list όσων βρίσκονται στη Σαντορίνη. Η Κόκκινη παραλία, είναι μια από τις πιο γνωστές στον κόσμο και ξεχωρίζει για τη μοναδική της ομορφιά. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού και πήρε το όνομα της από τα κατακόκκινα ηφαιστειογενή βράχια που την περιβάλλουν. Η άγρια ομορφιά του τοπίου που αλλάζει συνεχώς χρώματα κάθε στιγμή της ημέρας αποτελεί για κάθε επισκέπτη μία πρωτόγνωρη εμπειρία, ενώ τα μαύρα βότσαλα και τα γαλάζια νερά συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό. Extra info: Για να φτάσετε σε αυτήν, μπορείτε είτε να πάρετε το καραβάκι από το Ακρωτήρι ή να πάτε οδικώς, ακολουθώντας στη συνέχεια το μονοπάτι, περπατώντας.

Γκιόλα, Θάσος

shutterstock-767764399.jpg

Ένα καταπράσινο νησί με μαγευτικές παραλίες και πλούσια βλάστηση. Αυτή είναι η Θάσος. Πρόκειται για ένα από τα πολλά νησιά της Ελλάδας, που φημίζονται για τα σμαραγδένια νερά και τις χρυσαφένιες αμμουδιές κι αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τη φύση, καθώς διαθέτει αμέτρητα φυσικά τοπία και συνδυάζει τη χαλάρωση με την περιπέτεια και τη διασκέδαση. Αν επισκεφθείτε τη Θάσο, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μαγευτικά τοπία και το σίγουρο είναι πως θα γεμίσετε με αναμνήσεις. Ένα από τα μέρη που ξεχωρίζουν κι αποτελούν πρώτη επιλογή για όσους αγαπούν τα άγρια τοπία, είναι η παραλία Γκιόλα, μία μικρή “πισίνα” που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Τα γαλαζοπράσινα νερά της περιβάλλονται από ψηλά, εντυπωσιακά βράχια που φτάνουν τα 8 μέτρα ύψος κι είναι ιδανικά για βουτιές κι όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό! Extra info: Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη παραλία είναι λίγο δύσκολη, καθώς μπορείτε να φτάσετε σε αυτήν ακολουθώντας ένα δύσβατο μονοπάτι, αλλά αξίζει τον κόπο, προκειμένου να απολαύσετε αυτό το μοναδικό θέαμα που δύσκολα θα συναντήσετε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος.

Σεϋχέλλες, Ικαρία

shutterstock-1328036396.jpg

Η Ικαρία είναι το νησί των αντιθέσεων. Από τη μία τα άγρια τοπία κι οι παραλίες με τα καταγάλανα νερά γοητεύουν τους επισκέπτες κι από την άλλη τα γραφικά χωριά κι οι παραδοσιακοί οικισμοί δεσπόζουν μέσα στην πυκνή βλάστηση. Αποτελεί ιδανικό προορισμό και για τους λάτρεις της φύσης και των θαλάσσιων σπορ, αλλά και γι΄αυτούς που θέλουν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, μακριά από την πολυκοσμία, ενώ φημίζεται για τα πανηγύρια της. Η Μεσακτή και το Λιβάδι είναι μερικά από τα πιο γνωστά μέρη της Ικαρίας, ωστόσο η παραλία Σεϋχέλλες με το απόκοσμο τοπίο αποτελεί πόλο έλξης για όσους απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί. Πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο με ψηλά κατάλευκα βράχια, καταγάλανα νερά, ψιλά βότσαλα κι εξωτική ομορφιά. Extra info: Η πρόσβαση γίνεται με κατάβαση από τα βράχια και το σίγουρο είναι πως φτάνοντας στην παραλία, το τοπίο θα σας μαγέψει.

Ροβινιά, Κέρκυρα

shutterstock-761644792.jpg

Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος κι είναι από τα βορειότερα νησιά της Ελλάδας. Η Κέρκυρα ξεχωρίζει για την πυκνή βλάστηση, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και τις χρυσαφένιες αμμουδιές της και κάθε χρόνο συγκεντρώνει αρκετό κόσμο που σπεύδει σε αυτήν, για να θαυμάσει τις ομορφιές της. Ένας περίπατος στην Παλιά Πόλη, η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται ψηλά στην to do list, ενώ τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα εντυπωσιακά αρχοντικά παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές. Αν είστε λάτρεις της φύσης, πρέπει να βρεθείτε στην παραλία Ροβινιά, που ξεχωρίζει για την σπάνια ομορφιά της κι είναι ιδανική για απομόνωση και χαλάρωση, μακριά από την πολυκοσμία. Γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βότσαλα, επιβλητικοί βράχοι και πυκνή βλάστηση. Όλα αυτά μαζί, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο, που μαγεύει όσους βρίσκονται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Κέρκυρας. Extra info: Η πρόσβαση γίνεται με αμάξι, ακολουθώντας τον χωματόδρομο ή με βάρκα που μπορείτε να νοικιάσετε.

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

shutterstock-1410399404.jpg

Η Χαλκιδική αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, κυρίως για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας και διαθέτει πολλά, διαφορετικά μέρη που αξίζει να εξερευνήσετε. Το 1ο πόδι προσφέρεται για διασκέδαση και ξεχωρίζει για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, ενώ το 2ο και το 3ο, διαθέτουν πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά και φυσικά τοπία που όμοιά τους μπορεί να συναντήσει κανείς μόνο σε κάποια ελληνικά νησιά. Αν επιλέξετε τη Χαλκιδική και τη χερσόνησο της Σιθωνίας για τις διακοπές σας, πρέπει σίγουρα να βρεθείτε στις Καβουρότρυπες. Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο, κρυμμένο πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος με κάτασπρες αμμουδιές, τιρκουάζ νερά, λευκά βράχια και πυκνά πεύκα. Μπορεί τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο μέρος να συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο, ωστόσο έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντική ομορφιά του. Extra info: Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με αμάξι, ακολουθώντας τον χωματόδρομο.

Enjoy!