fbpixel

Search icon
Search
Live concerts: Oι συναυλίες που έρχονται προσεχώς στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Live concerts: Oι συναυλίες που έρχονται προσεχώς στη Θεσσαλονίκη

Σπουδαίοι καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν με τις μελωδίες τους


Το καλοκαίρι κουβαλάει δροσερό άρωμα μιας αγαπημένης μελωδίας που πλανιέται την νύχτα παρέα με αγαπημένα πρόσωπα και πολύ ρομαντισμό. Στην καρδιά της πόλης, το κάθε βράδυ γίνεται "ένα" με γοητευτικές φωνές και απολαυστικά ποτά. Οι επιλογές είναι πολλές και μας περιμένουν για μια "γλυκιά" εμπειρία γεμάτη με χρώματα, φώτα και χαμόγελα.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις συναυλίες που έρχονται προσεχώς στην Θεσσαλονίκη με τους σπουδαίους καλλιτέχνες να μας ταξιδεύουν με τις μελωδίες τους.

Καλοκαίρι στο Μέγαρο 2022

megaro.jpg

Ethnic, jazz, παραδοσιακοί ήχοι και μουσική δωματίου θα κυριαρχήσουν στα καλοκαιρινά βράδια μας. Ένα μωσαϊκό εκδηλώσεων είναι έτοιμο για να μας υποδεχτεί και να τιμήσει μαζί μας σημαντικές στιγμές του χρόνου, όπως η επέτειος της Μικρασιατικής καταστροφής και η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Θα φιλοξενηθούν και οι προβολές του Σινεμά με Θέα.

Info: Πλατεία του Μεγάρου, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Μ2-Αίθριο Μ. Σαλτιέλ και εσωτερικές αίθουσες και των δύο κτιρίων

Από Παρασκευή 17/06 μέχρι Πέμπτη 21/07

Δευτέρα 25/07 με Τετάρτη 14/09, Σινεμά με Θέα

Για πληροφορίες και κρατήσεις: megaron.gr

 «Διονύσης Σαββόπουλος …γεννήθηκα στη Σαλονίκη»

48390fd2ad2b7a93db8983acae124425-xl.jpg

Μετά από εξήντα χρόνια, ο Διονύσης Σαββόπουλος επιστρέφει στην πατρίδα του μαζί με τις ενορχηστρώσεις του Αντώνη Σουσάμογλου και του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, και τις μελωδίες της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αγαπημένοι ερμηνευτές αλλά και ο ίδιος ο δημιουργός επί σκηνής, θα τραγουδήσουν μια επιλογή από τα γνωστότερα τραγούδια του: «Μη μιλάς άλλο για αγάπη», «Η Συννεφούλα», «Σαν τον καραγκιόζη», «Η Δημοσθένους Λέξις», «Ζεϊμπέκικο», «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη». Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού και Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης.

Info: Γεντί Κουλέ, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 17 Ιουνίου έως Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, Επταπύργιο, 3ο Φεστιβάλ Επταπυργίου 2022

12o Street Mode Festival 2022

street-mode-festival.jpg

Μεταμορφώνοντας το Ανοιχτό θέατρο Κήπου στο νέο συναυλιακό spot της πόλης, η σκηνή του θα φιλοξενήσει δώδεκα από τα καλύτερα Lives του φετινού καλοκαιριού σε ένα ιδιαίτερο project που οι διοργανωτές ονομάσανε: “Street Mode Live Sessions”. Οι συναυλίες των Street Mode Live Sessions είναι η “προθέρμανση” για αυτό που θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του 12oυ Street Mode Festival και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2022 του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Info: Θέατρο ΚήπουΑπό Τρίτη 21 Ιουνίου έως Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου με «Ένα Φως Αναμμένο» στη Θεσσαλονίκη

nikos-portokaloglou-730x410.webp

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου βάζει φωτιά στις καλοκαιρινές μας νύχτες και μας καλεί σε δύο μοναδικές συναυλίες με ελληνικά παλιά τραγούδια, διασκευές αλλά και νέες συνθέσεις. Στο ανοιχτό θέατρο Συκεών Μάνος Κατράκης, αλλά και στην σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022, όλα θα είναι έτοιμα να φωτιστούν μουσικά.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης” Καρόλου Κουν 13, Συκιές, Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 στις 21:00

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022, Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 στις 21:30                                                                  

Ανοιχτή Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022

dimitri-basis-730x410.webp

Ο Δημήτρης Μπάσης συμπράττει μουσικά με την Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022, με μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μία συναυλία που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης.

Info: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2022 Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στις 20:30

Thievery Corporation Live στο Fix Factory of Sound Open Air

thievery-corporation-730x410.webp

Οι Thievery Corporation επιστρέφουν για μία μεγάλη μουσική βραδιά στο Fix Factory Open Air, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, φέρνοντας μαζί τους τις γοητευτικές μελωδίες του '80. Ένα αμερικανικό δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής που αποτελείται από τους Rob Garza και Eric Hilton. Το μουσικό τους στιλ συνδυάζει στοιχεία dub, acid jazz, reggae, ινδική κλασική, μουσική Μέσης Ανατολής, hip hop, electronica και βραζιλιάνικη μουσική, συμπεριλαμβανομένης της bossa nova.

Info: Fix Factory of Sound, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30