fbpixel

Search icon
Search
Lisa Marie Presley: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών η κόρη του Elvis Presley
PEOPLE & MOMENTS

Lisa Marie Presley: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών η κόρη του Elvis Presley

Μετά από ξαφνική ανακοπή καρδιάς


Μία ακόμα δυσάρεστη είδηση είδε πριν λίγες ώρες το φως της δημοσιότητας. Η τραγουδίστρια Lisa Marie Presley και μοναδική κόρη του βασιλιά του Rock n Roll έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Πιο συγκεκριμένα η Presley άφησε την τελευταία της πνοή χθες Πέμπτη έπειτα από καρδιακή ανακοπή, αφού διακομίστηκε εσπευσμένα το πρωί σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες. Την είδηση έκανε γνωστή η μητέρα της Priscilla Presley: «Με βαριά καρδιά είμαι υποχρεωμένη να μοιραστώ τη συγκλονιστική είδηση ότι η όμορφη κόρη μου Lisa Marie μας άφησε». 

Την Τρίτη βρισκόταν μαζί με τη μητέρα της στις Χρυσές Σφαίρες, όπου ο ηθοποιός Αustin Butler βραβεύτηκε για τον ρόλο του στη βιογραφική ταινία «Elvis». Ο Butler αφιέρωσε μερικά λόγια στις δυο γυναίκες: «Σας ευχαριστώ που μού ανοίξατε τις καρδιές σας, τις αναμνήσεις σας, το σπίτι σας. Lisa Marie και Priscilla , σας αγαπάω για πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά μόλις πήρε το βραβείο. 

288804084-571618304591540-6917326960085577161-n.jpg

Η Lisa Marie Presley ήταν η κληρονόμος της επιχείρησης Elvis Presley Enterprises, όμως, πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της σε εταιρεία επενδύσεων και διαχείρισης κεφαλαίων το 2005. Διατήρησε τον έλεγχο της Graceland, ιδιοκτησίας στο Μέμφις (Τενεσί) που ανήκε στον πατέρα της και όπου βρέθηκε ο διάσημος τραγουδιστής χωρίς τις αισθήσεις του τον Αύγουστο του 1977, προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου ο θάνατός του αποδόθηκε σε καρδιακή ανακοπή. Οι τοξικολογικές εξετάσεις υπέδειξαν υψηλά επίπεδα φαρμακευτικών ουσιών στον οργανισμό του Elvis. 

Το βιογραφικό της

Γεννημένη στο Μέμφις του Τενεσί την 1η Φεβρουαρίου 1968, ακριβώς 9 μήνες μετά τον γάμο του Elvis και της Priscilla, η Lisa Marie μεγάλωσε για λίγο στην περιοχή πριν μετακομίσει στο Λος Άντζελες σε ηλικία 4 ετών με τη μητέρα της, μετά το διαζύγιο των γονιών της το 1973.

«Πάντα με ξυπνούσε για να τραγουδήσω τα μεσάνυχτα, ερχόταν στο τραπέζι και τραγουδούσε», είχε δηλώσει η Lisa Marie στο Good Morning America το 2009 για τον χρόνο που περνούσε με τον Elvis. Και είχε προσθέσει: «Τον θυμάμαι ως μπαμπά μου, αλλά ήταν ένας πολύ συναρπαστικός μπαμπάς».

Τον Οκτώβριο του 1988, η Lisa Marie παντρεύτηκε τον Danny Keough, έναν μουσικό από το Σικάγο, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά: την κόρη τους, Riley το 1989, και τον γιο τους, Benjamin το 1992. Μετά από 5,5 χρόνια γάμου, το ζευγάρι χώρισε τον Μάιο του 1994. Λιγότερο από έναν μήνα αργότερα, η Lisa Marie παντρεύτηκε τον Michael Jackson, τον οποίο πρωτογνώρισε σε μια από τις συναυλίες του αείμνηστου πατέρα της στο Λας Βέγκας όταν ήταν 7 ετών και ο Βασιλιάς της pop ήταν ακόμα μέλος των Jackson Five. «Είμαι πολύ ερωτευμένη με τον Michael, αφιερώνω τη ζωή μου στο να είμαι γυναίκα του. Τον καταλαβαίνω και τον υποστηρίζω», έλεγε τότε η Lisa Marie. «Και οι δύο ανυπομονούμε να κάνουμε οικογένεια», είχε πει.

late-1993-engaged-michael-jackson-and-lisa-marie-presley-a-timeline-of-their-brief-marriage.webp

Δύο χρόνια αργότερα, το 1996, η Lisa Marie και ο Jackson έβαλαν τέλος στη σχέση τους. «Το μόνο πράγμα που είχαν κοινό ο πατέρας μου και ο Michael Jackson είναι ότι είχαν την πολυτέλεια να δημιουργήσουν όποια πραγματικότητα γύρω τους ήθελαν να δημιουργήσουν», είπε στην Oprah Winfrey η Lisa Marie Presley, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2016.

Το 2000, η Lisa Marie αρραβωνιάστηκε τον Χαβανέζο μουσικό, John Oszajca, αν και η σχέση έληξε όταν γνώρισε τον ηθοποιό Nicolas Cage σε ένα πάρτι γενεθλίων για τον Johnny Ramone την ίδια χρονιά. Δύο χρόνια αργότερα, η Lisa Marie και ο Cage παντρεύτηκαν κατά τη διάρκεια μιας μυστικής τελετής στη Χαβάη για την 25η επέτειο από τον θάνατο του Elvis. Ωστόσο, λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά τον γάμο τους, το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του. «Λυπάμαι γι’ αυτό, αλλά δεν έπρεπε να είχαμε παντρευτεί εξ αρχής», είπε η Lisa Marie σε δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός της, Paul Bloch.

nicolas-cage.jpg

Ο τέταρτος γάμος της ήρθε το 2006 με τον Michael Lockwood, με τον οποίο η Lisa Marie απέκτησε δίδυμες κόρες, τις Harper και Finley, δύο χρόνια αργότερα. Στη συνέχεια, η Lisa Marie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Ιούνιο του 2016, με το διαζύγιο να οριστικοποιείται το 2021. Από τότε, βέβαια, το πρώην ζευγάρι έζησε μια έντονη και συνεχιζόμενη διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών.

Στις 12 Ιουλίου 2020, ο γιος της Lisa Marie, Benjamin, έβαλε τέλος στη ζωή του λίγο πριν τα 28α γενέθλιά του. «Όμορφε, όμορφε άγγελέ μου, λάτρεψα το έδαφος στο οποίο περπάτησες, σε αυτή τη γη και τώρα στον Παράδεισο», έγραψε στο Instagram λίγο μετά τον θάνατό του η Lisa Marie. «Η καρδιά και η ψυχή μου είναι μαζί σου. Το βάθος του πόνου είναι ασφυκτικό και απύθμενο χωρίς εσένα κάθε στιγμή της κάθε μέρας», είχε συμπληρώσει.

Η Lisa Marie Presley κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Είναι η μητέρα της ηθοποιού Ράιλι Κίο, που έπαιξε στην ταινία «Mad Max: Fury Road».