fbpixel

Search icon
Search
Λιποαναρρόφηση: H πιο σύγχρονη μέθοδος για να διώξετε το λίπος και να αυξήσετε τη μυική μάζα
MAGAZINE

Λιποαναρρόφηση: H πιο σύγχρονη μέθοδος για να διώξετε το λίπος και να αυξήσετε τη μυική μάζα

Ο Πλαστικός Χειρουργός, Νίκος Μπέσκος, εξηγεί με ποιους τρόπους μπορούμε ν’ αποκτήσουμε καλλίγραμμη σιλουέτα λίγο πριν από το καλοκαίρι


Τα τελευταία 40 χρόνια, η λιποαναρρόφηση αποτελεί την πλέον δημοφιλή και αποτελεσματική μέθοδο αφαίρεσης του λίπους, τόσο του εντοπισμένου και ανεπιθύμητου, όσο κι εκείνου που είναι ανθεκτικό στη δίαιτα και την άσκηση. Στις γυναίκες αυτό εντοπίζεται κυρίως στους μηρούς και την κοιλιά, ενώ στους άνδρες, στην κοιλιά και τους μαστούς (γυναικομαστία). Η μέθοδος αυτή δεν αποτελεί τρόπο αδυνατίσματος, αλλά σμίλευσης και βελτίωσης του σωματικού περιγράμματος.

Η μέθοδος

Συγκεκριμένα, είναι η χειρουργική τεχνική με την οποία αναρροφούμε λίπος με τη χρήση κάνουλας, την οποία εισάγουμε μέσα από μικρές οπές και είναι συνδεδεμένη με μηχάνημα που ασκεί αρνητική πίεση. Έτσι, αφαιρούμε λιποκύτταρα, τα οποία «δεν ξαναγεννιούνται», κι αυτό διότι ο αριθμός τους στο σώμα μας, μετά την ενηλικίωσή μας, παραμένει σταθερός.

shutterstock-1698823207.jpg


Εφαρμογή & αποτελέσματα

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται όπου υπάρχει ανεπιθύμητο λίπος. Χρησιμοποιώντας παλλόμενη κάνουλα (PAL: Power Assisted Lipoplasty), το αφαιρούμε με μεγάλη ακρίβεια, ατραυματικά, με λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, οιδήματα κι εκχυμώσεις, αλλά και γρηγορότερη αποκατάσταση. Στην PAL χρησιμοποιούμε λεπτότερες κάνουλες, οι οποίες πάλλονται πάνω από 3.000 φορές το λεπτό, διασπώντας κι αναρροφώντας έτσι ευκολότερα τα λιποκύτταρα.Η ποσότητα που αφαιρείται μπορεί να ανακυκλωθεί και να μεταφερθεί σε περιοχές, όπως οι γλουτοί, το στήθος ή όπου αλλού χρειάζεται, για να «γεμίσουμε» και να διαμορφώσουμε το περίγραμμα του σώματος. Στην περιοχή της κοιλιάς, σε άτομα τα οποία έχουν φυσιολογικό βάρος και γυμνάζονται, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε την εμφάνιση κοιλιακών μυών, αφαιρώντας αλλά και προσθέτοντας λίπος, σμιλεύοντας την περιοχή με τη χρήση πολύ λεπτών κανουλών (λιποαναρρόφηση 3D). Για την όλη διαδικασία συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία, διενεργείται αποκλειστικά σε κλινική υπό τοπική αναισθησία ή και μέθη. Επιστροφή στην εργασία γίνεται έπειτα από 3-4 ημέρες, στις αθλητικές δραστηριότητες μετά 4 εβδομάδες, ενώ για 5 εβδομάδες χρησιμοποιούμε πιεστικά ενδύματα. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές από τον πρώτο μήνα, ενώ στο εξάμηνο έχουμε το τελικό και μόνιμο, αρκεί να μην αυξηθεί το βάρος σημαντικά.


Mag-Shape

Πλέον, με τη χρήση υψηλού κι εστιασμένου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου HIFEM (High-Intensity Focused Electro-Magnetic Field Technology), το οποίο δημιουργεί κι εφαρμόζει το μηχάνημα Mag-Shape, μπορούμε να αυξήσουμε τη μυϊκή μάζα κατά 16%, να μειώσουμε το λίπος κατά 20% και να ενεργοποιήσουμε τη λέμφο. Η θεραπεία αυτή είναι ανώδυνη, ξεκούραστη, γρήγορη κι άμεση.Τα αποτελέσματα έπειτα από 5-6 συνεδρίες είναι εντυπωσιακά. Σε κάθε επίσκεψη, που διαρκεί 30΄, πραγματοποιούμε περίπου 20.000-30.000 μυϊκές συσπάσεις. Έτσι, επιτυγχάνουμε σύσφιγξη των κοιλιακών μυών, ανόρθωση των γλουτών, μείωση του λίπους και καλύτερη λειτουργία της λέμφου (μείωση των οιδημάτων). Αφορά σε περιοχές όπως οι γλουτοί, η κοιλιά, οι προσαγωγοί, οι μηροί και οι βραχίονες. Μπορεί να εφαρμοστεί και ύστερα από λιποαναρρόφηση για τη βελτίωση του σωματικού περιγράμματος, την περαιτέρω απώλεια λίπους, την τόνωση των μυών και τη γρηγορότερη αποκατάσταση από μετεγχειρητικά οιδήματα.

img-05231605515295607.jpg


Ευχαριστούμε τον Πλαστικό Χειρουργό Νίκο Μπέσκο για τις πληροφορίες.Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ξεκίνησε την εκπαίδευσή του ως γενικός χειρουργός στο Γ.Ν.Θ. Θεαγένειο, στη Γ΄ Χειρουργική Κλινική (Τμήμα Μαστού) και στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στο Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», στην Κλινική Πλαστικής, Επανορθωτικής Χειρουργικής - Μονάδα Εγκαυμάτων και Χειρουργικής Άκρας Χειρός. Στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής δραστηριοποιείται από το 2003.

Info

Ιατρείο Θεσσαλονίκης: Ζεύξιδος 1 & Ικτίνου,

Τηλέφωνο: 2314 010087 

Web: www.beskos-plasticsurgery.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ IOYNIOY 2021