fbpixel

Search icon
Search
Λεκέδες στα λευκά ρούχα σας; Οι εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτούς
THE LOOK

Λεκέδες στα λευκά ρούχα σας; Οι εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτούς

Κάντε τα να θυμίζουν καινούρια


Το λευκό είναι ένα χρώμα που πλέον δεν «ανήκει» σε εποχές. Σίγουρα η θέση του κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι πιο ψηλά στη λίστα των επιλογών, αλλά πραγματικά μπορούμε να το φορέσουμε όλο τον χρόνο. Μάλιστα, ένα total white look κατά τη διάρκεια του χειμώνα,μοιάζει φανταστικό, διότι η φωτεινότητά του κάνει πολύ όμορφη αντίθεση με τον μουντό καιρό και τη σκούρα «απόχρωση» της εποχής.

Όσο όμως κι αν μας αρέσει να επιλέγουμε αυτό το χρώμα στις καθημερινές μας εμφανίσεις, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Λερώνεται πολύ εύκολα! Γι' αυτό και όταν το φοράμε πρέπει συνεχώς να είμαστε πολύ προσεκτικές, ιδιαίτερα όταν το προτιμάμε για το παντελόνι μας είτε για ένα λευκό σύνολο head to toe. Τι γίνεται λοιπόν όταν το ρούχο μας δημιουργήσει λεκέδες από τον ιδρώτα μας; Ή όταν είμαστε για φαγητό σ’ ένα καλό εστιατόριο και πέσει λάδι επάνω στα ρούχα μας;

white-1-1.jpg
Image source: @weworewhat, @monikh, @carodaur

Παρακάτω έχουμε συλλέξει όλους τους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα λευκά κομμάτια σας χωρίς να πάθουν απολύτως τίποτα. Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τους!

1. Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε τους τρόπους που θα αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα λευκά σας ρούχα, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα βασικά καθαριστικά στο ντουλάπι του σπιτιού σας.

2. Η αλήθεια είναι ότι το πιο σωτήριο απ΄ όλα είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον λεκέ από τα ρούχα σας. Όσο πιο γρήγορα αφαιρέσετε το σημάδι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να το εξαφανίσετε εντελώς. Το υγρό καθαριστικό πιάτων είναι μία πολύ εύκολη και καλή λύση. Εάν δείτε ότι ο λεκές επιμένει, τότε αφήστε το μείγμα να εισχωρήσει καλά μέσα στις ίνες του ρούχου και ξεπλύνετε μετά.

3. Εάν στο ρούχο σας έχει δημιουργηθεί κίτρινος λεκές από ιδρώτα, τότε δεν έχετε παρά να γεμίσετε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και ξίδι και να τοποθετήσετε τη λευκή σας μπλούζα μέσα. Plus, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μείγμα από αλάτι, σόδα μαγειρικής, ξίδι και νερό και να το τοποθετήσετε επάνω στον λεκέ για περίπου 2 με 3 ώρες. Μετά τοποθετείστε την μέσα στο πλυντήριο για την κανονική πλύση. 

4. Το να πλύνετε τα λευκά σας κομμάτια με καυτό νερό ίσως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα, διότι παραμονεύουν αρκετοί κίνδυνοι. Παρόλα αυτά, το πολύ ζεστό νερό θα κάνει τα ρούχα σας ακόμα πιο «καθαρά» και λευκά. Όταν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτήν την τεχνική διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες πλύσης του ρούχου σας. Τα ανθεκτικά υφάσματα, όπως είναι τα βαμβακερά, μπορούν συνήθως να αντέξουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Μην ξεχνάτε ότι τα white items μπορείτε να τα πλύνετε μόνο με αντίστοιχα χρωματικά για να αποφύγετε διάφορα ατυχήματα, όπως να ξεβάψουν τα υπόλοιπα χρώματα πάνω στο λευκό.

5. Το παγωτό είναι πολύ συχνή τροφή κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών και σε όλους μας έχει συμβεί να λεκιάσουμε το ρούχο μας μ’ αυτό. Αυτό που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να τοποθετήσετε το item σας σε κρύο νερό όσον το δυνατόν γρηγορότερα. Αφήστε το για 5 με 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε επάνω στον λεκέ υγρό πιάτων. Στη συνέχεια, βάλτε το σε μία λεκάνη με νερό σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα, και τρίψτε ελαφριά τον λεκέ. Προσθέστε απορρυπαντικό για λεκέδες και τοποθετήστε το στο πλυντήριο ρούχων για την κανονική του πλύση.


6. Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ακολουθήσετε και σε περίπτωση που έχετε λεκιάσει το ρούχο σας με σάλτσα ή λάδι. Τοποθετήστε το στο κρύο νερό και στη συνέχεια βάλτε απορρυπαντικό για τα πιάτα πάνω στον λεκέ. Ένα έξυπνο tip!

7. Σε περίπτωση που δεν έχει λειτουργήσει τίποτα από τα παραπάνω, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε ενισχυτικό πλύσης στον κάδο του πλυντηρίου πριν ξεκινήσετε την πλύση. Αυτό θα σας εξασφαλίσει ότι ο λεκές θα αποχωρίσει εντελώς, χωρίς να αφήσει το παραμικρό σημάδι επάνω στο αγαπημένο σας ρούχο.