fbpixel

Search icon
Search
Le Cercle de Salonique: Τι κρύβεται πίσω από το πιο ατμοσφαιρικό bar της Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Le Cercle de Salonique: Τι κρύβεται πίσω από το πιο ατμοσφαιρικό bar της Θεσσαλονίκης

Η φιλοσοφία του διηγείται ένα «ταξίδι» στον αισθησιασμό και τη νοσταλγία των '20s


Στο κέντρο της πόλης, στον πρώτο όροφο ενός κλασικού κτιρίου στη Βασιλέως Ηρακλείου 7, μπορεί κανείς να ανοίξει μια πύλη στο ένδοξο παρελθόν. Το Le Cercle de Salonique κατανοεί απόλυτα τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης να έρθει σε επαφή με το αυθεντικό όραμα των ιδιοκτητών του να δημιουργήσουν ένα κοσμοπολίτικο μπαρ, που επαναφέρει τη Χρυσή εποχή του 1920 και συστήνει ένα νέο -γεμάτο στιλ- είδος διασκέδασης στο κοινό της. 

Όσοι το έχετε ήδη επισκεφτεί από τις πρώτες κιόλας βραδιές του 2019 γνωρίζετε για τι ακριβώς μιλάει. Εκεί, ο χρόνος σταματά και οι πιο απλές κινήσεις μετατρέπονται σε ιεροτελεστία. Στο ίσως πιο accurate -χωρίς υπερβολή- μπαρ της πόλης, οι bartenders αναμειγνύουν κοκτέιλς του ονείρου και κάνουν το ποτό, μια ολοκληρωμένη fine drinking εμπειρία. 

img-2817.jpg

Αποτίοντας φόρο-τιμής σε ένα από τα πιο ιστορικά members clubs της Θεσσαλονίκης, η επιλογή του ονόματος σχετίζεται άμεσα με ένα ελιτίστικο club που ιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα. Tα µέλη του «άγγιζαν» τα 200 και συμπεριελάμβαναν τραπεζίτες, διπλωµάτες, έµπορους, νοµικούς από κάθε εθνική και θρησκευτική καταγωγή αυτής της πόλης. Τούρκοι, Αρµένιοι, Έλληνες, Εβραίοι, καθολικοί, ορθόδοξοι έφτιαχναν τον κύκλο της υψηλής κοινωνίας του τότε, σε ένα club αντάξιο της κοσµοπολίτικης Θεσσαλονίκης, το Le Cercle de Salonique.

Get In 

img-2905.jpg

Το κτίριο εκλεκτικιστικού ρυθµού, όπου στεγάζεται, είναι δημιούργημα του αρχιτέκτονα Vitaliano Posseli, 1924. Με το έργο του που είναι διάσπαρτο στην πόλη ήταν εκείνος που ανανέωσε το µορφολογικό λεξιλόγιο και το αρχιτεκτονικό της στιλ. Έχοντας αυτήν την αντίληψη κατά νου, δηµιουργήθηκε ένα κλασικό μπαρ µε επιρροές από τα κινήµατα της Art deco και της Art Nouveau. Κύρια επιθυµία ήταν να τηρηθούν τα περισσότερα στοιχεία της αρχικής κατοικίας ή να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση, ξεκινώντας από την πρόσοψη, τα εξωτερικά και εσωτερικά κουφώµατα και τα πατώµατα που συντηρήθηκαν µε ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα.

12-6cFI1.jpg

Βελούδινοι καναπέδες, εντυπωσιακές μπερζέρες, καπιτονέ υφάσματα, πολυέλαιοι, κεριά και κρύσταλλα σε κάθε γωνιά αποτελούν μόνο μερικά από τα στοιχεία διακόσμησης του που το κάνουν άμεσα να ξεχωρίζει. Υπό τις μουσικές προτάσεις καταξιωμένων Djs της πόλης, οι βραδιές στο Le Cercle αποκτούν άλλη διάσταση μέσα από special events, τα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθούν και μέσα στις γιορτές, αλλά και στον πρόσφατα εγκαινιασμένο δεύτερο όροφο του, που θυμίζοντας ένα άρτια επιμελημένο σπίτι μιας μποέμισας γαλλίδας μπορεί να φιλοξενήσει τα πιο high class prive party που έχετε φανταστεί!

Strolling Around

img-9664.jpg

Τα έπιπλα, τα φωτιστικά και τα αντικείµενα που επελέγησαν συγκεντρώθηκαν από αγορές και αντικερί σε διάφορα σηµεία του κόσµου όπως την Αµβέρσα, το Τελ Αβίβ, τη Θεσσαλονίκη, το Μαρόκο, τη Νέα Υόρκη κ.ά. Τα περισσότερα από αυτά που υπάρχουν στον χώρο έχουν αναπαλαιωθεί, ενώ άλλα έχουν επενδυθεί µε υφάσµατα γνωστών σχεδιαστών, όπως της Rianna Konou του οίκου Rianna+Nina Berlin και του Dries Van Noten.

Το Le Cercle στηρίζοντας την εντόπια καλλιτεχνική παραγωγή επέλεξε έναν street based καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, τον Ap.Set να δηµιουργήσει ένα έργο στην είσοδο του bar ολοκληρώνοντας έτσι την ατµόσφαιρα που δηµιουργήθηκε από τη διακόσµηση, τα έπιπλα, τους φωτισµούς και τα συλλεκτικά αντικείµενα µε µία ιστορία αγάπης του 1920 µιας γυναίκας που ερωτεύεται και για τον έρωτα αυτό πραγµατοποιεί ένα µακρύ ταξίδι στη Νότιο Αφρική.

Τhe philosophy 

Όλα τα στοιχεία που το διαμορφώνουν είναι πολύ καλά μελετημένα και μαζί, δημιουργούν έναν «ζεστό» χώρο με ατμοσφαιρική μουσική, χαμηλό φωτισμό και ερωτική διάθεση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα μπαρ; Θυμίζοντας τα πιο iconic στέκια του Λονδίνου και του Παρισιού, το Le Cercle ξεπερνά τις προσδοκίες και χαρίζει στον επισκέπτη αυτό που χρειάζεται από ένα night out του στην πόλη. 

052fb1d5-7259-4f7c-9958-dadab9f41199.JPG

Εκεί προσφέρονται κατ’ αποκλειστικότητα premium drinks και beverages. Κάθε ποτό περιέχει υψηλής ποιότητας αλκοόλ, ακόµη και αυτό που ονοµάζεται στη γλώσσα των bar “απλό ποτό” παρασκευάζεται µε υλικά υψηλής ποιότητας. Σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες εταιρίες ποτών του κόσμου δίνει ιδιαίτερη βάση στην ποιότητα.

Την εποχή αναφοράς για το Le Cercle το 1920 η σαµπάνια ήταν ένα κοινό ποτό στην κουλτούρα των bar. Για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε µία σειρά από Champagne Cocktails από την House Champagne Perrier-Jouët Brut. Επιπλέον, τα κοκτέιλς που σερβίρονται αποτελούν επιλογές από της κλασικές µίξεις, ενώ µπορεί να γευτεί κανείς και τα signatures, τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά από το bar team του. Η οµάδα του απαρτίζεται από έµπειρα µέλη στον κόσμο του service, της εστίασης και του culture of drinking, που έχουν εκπαιδευτεί σε χώρους µε τα υψηλότερα standards.

Το Le Cercle de Salonique σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να είναι φιλόξενο, ενώ παράλληλα αναβαθµίζει την εµπειρία της καθηµερινής εξόδου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης κομψότητας μπαρ, όπου ο αριθµός των ατόµων είναι περιορισµένος, γεγονός που διασφαλίζεται την ασφάλεια των πελατών, ενώ τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα, εναρμονισμένα με τους νέους κανόνες υγείας.

Info: Βασιλέως Ηρακλείου 7, Θεσσαλονίκη

Official site: le cercle de salonique

Facebook: Le Cercle de Salonique

Instagram: @lecercle.salonique