fbpixel

Search icon
Search
Lassere Restaurant: Εξερευνήστε τον «ναό» της παριζιάνικης γεύσης
TASTE

Lassere Restaurant: Εξερευνήστε τον «ναό» της παριζιάνικης γεύσης

Όταν η γαστρονομία συναντά την ψυχαγωγία!


Περπατώντας την λεωφόρο Champs-Élysées, η εκλεπτυσμένη μυρωδιά της σε οδηγεί αμέσως σε ένα ιδιαίτερο gourmet διάλειμμα από τη δουλειά. Στα βροχερά μεσημέρια του χειμωνιάτικου Παρισιού, επιθυμείς ένα φιλέτο μινιόν με μανιτάρια και σάλτσα Tio Pepe στο αγαπημένο εστιατόριο Lassere. Με καλή παρέα ή και μόνη, ακολουθώντας την κουλτούρα μιας Γαλλίδας, ανεβαίνεις τα σκαλιά και επιλέγεις το γωνιακό τραπέζι δίπλα στο παράθυρο. Πρώτη κίνηση; Παραγγέλνεις ένα κόκκινο Luciano Sandrone.

Η αριστοκρατική του ατμόσφαιρα καταφέρνει πρώτη να σε μεθύσει γλυκά και να σε κάνει να ταξιδέψεις στη ρομαντική εποχή του 1940. Ξέρει πώς να σε καλωσορίζει με την υπόσχεση μιας μικρής fancy γιορτής. Η τραπεζαρία είναι στρωμένη επιμελώς με τα λευκά πορσελάνινα σερβίτσια να κυριαρχούν, καθώς και τη φρέσκια μπαγκέτα με βούτυρο Bordier στο άρτιο κουβέρ. Η κάθε λεπτομέρεια επιβεβαιώνει την ελίτ αισθητική του και ολοκληρώνεται με μια piano jazz μελωδία που συνοδεύει το γεύμα σου.

22639197-358154831290358-3814683686226362368-n.jpg

Έχοντας στην κατοχή του τρία αστέρια Michelin για παραπάνω από μια εικοσαετία, η γαστρονομική του κληρονομιά αποτελεί επιτυχημένο μονόδρομο. Από την εμβληματική Audrey Hepburn μέχρι τον jeune premier, Robert De Niro, η γκάμα των «ακόλουθών» του φέρει βαριά υπογραφή μέσα στις δεκαετίες. Το στοιχείο που το ξεχωρίζει στην λίστα των εστιατορίων του κόσμου είναι η ανόθευτη ταυτότητα και η διαρκής επιμονή στην ποιοτική πρώτη ύλη.

Έφτασε η ώρα να σερβιριστείς το γεύμα σου! Τα αρώματά του περιμένουν να σου αφηγηθούν την μαγική ιστορία του εστιατορίου, καθώς απολαμβάνεις το “Lilly” από Pink Martini!

René Lasserre - Ο δημιουργός ενός αστικού «θαύματος»

titlo-yz57B.jpg

Αντισυμβατικός, λάτρης της διασκέδασης και του γέλιου με το όνομά του να είναι συνώνυμο του πιο εντυπωσιακού οικοδεσπότη! Με επιμονή και σταθερά βήματα κατάφερε από ένα δωδεκάχρονο “busboy”, για όλες τις δουλειές των εστιατορίων, όπως το Pavillon d'Armenonville και το Drouant να «χτίσει» το δικό του πρωτότυπο εστιατόριο το 1942! Ξεχώριζε από την αρχή, καθώς σε αντίθεση με τα πολυτελή, διάσημα εστιατόρια της εποχής έχοντας κύριους πελάτες τους Ναζί, ο ίδιος επέλεξε να προσφέρει φαγητό στους πιο ισχυρούς αντιστασιακούς.

Αυτό που επιδίωκε ήταν να συνδυάσει την γαστρονομία με την ψυχαγωγία! Απόδειξη, η δημιουργία του Club de la Casserole το 1948, ένα elegant παλάτι ψυχαγωγίας που αποτέλεσε αποκλειστικό καταφύγιο της ελίτ κοινότητας μετά από μια πρεμιέρα ή ένα κοινωνικό event. Από το 1951, το νεοκλασικό αυτό αρχοντικό συνεχίζει δυναμικά να αποτελεί ένα ακριβό ορόσημο στην καρδιά του Παρισιού. Δεν ξεχνάει κανείς τα κορυφαία του highlights με λευκά περιστέρια να απελευθερώνονται και δημοφιλή μοντέλα να περπατούν ανάμεσα στα τραπέζια.

Πολυτελής αρχιτεκτονική - Ο ορισμός του “elegance”

88128772-193009905297463-2034373232613598844-n.jpg

Ένα χρυσό, κομψό λογότυπο στην πόρτα του σε υποδέχεται με κάθε επισημότητα κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ήδη ότι ανήκεις στη λίστα των πιο εκλεκτών καλεσμένων του! Ένας μεγάλος διάδρομος «συνοδευόμενος» από το πορφυρό χαλί και τους βαρείς, μεγαλοπρεπείς πολυελαίους σε κατευθύνει στον κύριο χώρο. Θα παρατηρήσεις το εξής μοναδικό: Την συρόμενη οροφή που συνήθως είναι ανοιχτή στο κέντρο με θέα τα εντυπωσιακά φυτά και τον παριζιάνικο ουρανό! Στο διώροφο αυτό νεοκλασικό ξεχωρίζουν οι πολλές λευκές και ροζ ορχιδέες χαρίζοντας ρομαντισμό και φρεσκάδα στην ατμόσφαιρα! Μαζί με τις παστέλ κίτρινες - φλοράλ ταπετσαρίες συνθέτουν την αξεπέραστη γοητεία αυτού του παλατιού.

Τα ιδιωτικά του δωμάτια εξυπηρετούν πλήθος εκδηλώσεων, από γάμους μέχρι επαγγελματικά συνέδρια δημιουργώντας ένα άνετο και οικείο κλίμα για κάθε ανάγκη.

Βραβευμένη κουζίνα - Η διαχρονική κληρονομιά κύρους

22344438-145185519425576-2882715893693939712-n.jpg

Από το κοκκινιστό λαβράκι με χαβιάρι και καπνιστές πατάτες της θάλασσας μέχρι την τάρτα με σουφλέ σοκολάτας συνοδευόμενη από την «εκρηκτικό» Grand Cru, η υψηλή κουζίνα αγγίζει μαγικά τον ουρανίσκο φτάνοντας το «ζενίθ» της γευστικής απόλαυσης.

Με την μοναδική «σφραγίδα» του νέου του chef, Nicolas Le Tirrand και τον εξίσου δημοφιλή pastry chef, Jean Lachenal, το Lassere διατηρεί επιτυχημένα την κομψή επωνυμία του στην γαλλική και ευρωπαϊκή γαστρονομία.

Profitez-bien!

Info: www.restaurant-lasserre.com, 17 Avenue Franklin Roosevelt, Paris.