fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Λάδι μαυρίσματος: Η σωστή εφαρμογή για τέλειο sunkissed skin

Τα tanning oils που πρέπει να έχετε στη beach bag σας


Λάδι μαυρίσματος: Η σωστή εφαρμογή για τέλειο sunkissed skin

Μπορεί να πλησιάζει το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, αλλά πολλές από εσάς ακόμη προσπαθείτε να αποκτήσετε την ηλιοκαμένη επιδερμίδα που ονειρεύεστε, αφού ως γνωστόν το μαυρισμένο δέρμα κολακεύει κάθε σωματότυπο και ταυτόχρονα απογειώνει το summer mood. Πριν ετοιμαστείτε να κλείσετε κάποιο ραντεβού στο αγαπημένο σας solarium spot, προσπαθήστε να εναποθέσετε τις τελευταίες ελπίδες σας στα λάδια μαυρίσματος, που εάν εφαρμοστούν σωστά, θα σας προσφέρουν έντονο μαύρισμα ακόμη και τη στιγμή που πιστεύατε ότι είναι πολύ αργά. Εμείς σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τον σωστό τρόπο για να απλώσετε τα αγαπημένα σας tanning oils και να πετύχετε το τέλειο sunkissed skin, που φυσικά θα έχει ένταση και διάρκεια!

The tips

 • Πριν μεταβείτε στην παραλία, καλό είναι να έχει προηγηθεί στο σπίτι απολέπιση, αφού θα πρέπει να απομακρύνετε από την επιδερμίδα σας όλα τα νεκρά κύτταρα. Αναζητήστε scrubs, που δεν προσφέρουν hardcore αποτέλεσμα, διότι τώρα που είναι καλοκαίρι η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη και μπορεί να ερεθιστεί. Προτιμήστε κάποιο που να είναι πιο ήπιο. Απλώστε το στο σώμα σας και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Επίσης, με την απολέπιση, ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και το λάδι μαυρίσματος μπορεί να εισχωρήσει πιο εύκολα. Επιμείνετε σε περιοχές, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες, που έχουν την τάση να μαζεύουν περισσότερα νεκρά κύτταρα. Ξεπλύνετε με νερό και είστε έτοιμες για μαύρισμα!
w950-q65.jpeg

 • Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε τη μέθοδο του dry brushing, χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα σώματος σε στεγνό δέρμα. Κάντε κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από τα πόδια και προχωρήστε στον κορμό. Τόσο απλό!
 • Πηγαίνοντας στην παραλία, τοποθετήστε αρχικά μια πετσέτα στην ξαπλώστρα σας, για να μη λερώσετε όσο θα απλώνετε το λάδι μαυρίσματος στο σώμα σας.
 • Ρίξτε στην παλάμη σας μια γενναία δόση λαδιού, το οποίο εννοείται ότι θα διαθέτει και δείκτη προστασίας, κι απλώστε το στα πόδια σας ξεκινώντας από το πάνω σημείο και φτάνοντας μέχρι και τους αστραγάλους και τις πατούσες, περιοχές που είναι εξίσου εκτεθειμένες στον ήλιο και συνήθως δε δίνουμε και πολλή σημασία. Από τη στιγμή που θέλετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα, δεν πρέπει να τις αμελήσετε.
 • Έπειτα, απλώστε το λάδι στις υπόλοιπες περιοχές, ακόμη και σε εκείνες που πιστεύετε ότι δε χρειάζεται, όπως είναι το σημείο πίσω από τα γόνατα. Ανεβείτε πιο πάνω εφαρμόζοντας tanning oil στην κοιλιακή χώρα και χαμηλά στην πλάτη. Εάν δεν έχετε κάποιον/α δίπλα σας, για να σας βοηθήσει να το απλώσετε στο πίσω μέρος του σώματός σας, όπως στη μέση και ολόκληρη την πλάτη, γυρίστε το μπουκάλι πίσω από τον λαιμό σας και αφήστε το έλαιο να τρέξει πάνω σας. Αμέσως μετά κάντε μασάζ όσο καλύτερα μπορείτε, για να πάει παντού το προϊόν. 
tanning.jpg

 • Τις περισσότερες φορές, ξαπλώνετε αμέσως μόλις εφαρμόσετε κάποιον προϊόν μαυρίσματος, ωστόσο αυτό είναι μεγάλο λάθος, διότι κανονικά πρέπει να περιμένετε μερικά λεπτά έως ότου απορροφηθεί από την επιδερμίδα σας. Διαφορετικά θα μείνει πάνω στην πετσέτα σας και θα ελαχιστοποιηθεί η δράση του. 
 • Επαναλάβετε την εφαρμογή του λαδιού μαυρίσματος κάθε δύο με τέσσερις ώρες, ή και πιο συχνά, αν αισθάνεστε ότι έχετε ιδρώσει πολύ ή κάνατε αρκετές βουτιές, με αποτέλεσμα να έχει φύγει. Plus, μπορεί να χρειαστεί να το ανανεώσετε ακόμη και τη στιγμή που εναλλάσσετε τις πλευρές του σώματός σας κατά την ηλιοθεραπεία.  
 • Μην το παρακάνετε με την ηλιοθεραπεία. Όταν κάνετε διαλείμματα και κάθεστε για λίγο στη σκιά, μειώνετε την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που λαμβάνετε και ταυτόχρονα αποφεύγετε τις πιθανότητες του να πάθετε κάποιο ηλιακό έγκαυμα. 
 • Τέλος, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το λάδι μαυρίσματος πρέπει να εφαρμόζετε παντού, διότι διαφορετικά θα είστε σε μερικά σημεία μαυρισμένη και σε άλλα λευκή, κάτι που φυσικά δε θέλετε.

The tanning products

   Exotic smell

  Exotic smell

  Tahiti Monoi Oil SPF6 Coco Spray, Hei Poa

  Buy now
   With SPF6

  With SPF6

  Tanning/Body Oil, Balibody

   Pamper & Nourish

  Pamper & Nourish

  Dark Tanning Oil, Hawaiian Tropic

   High Protection

  High Protection

  Tanning Oil with SPF30, Nuxe

   Sun Protective Oil

  Sun Protective Oil

  Αντηλιακό λάδι με SPF30, Tzimas Cosmetics

  Buy now
   Fast tan

  Fast tan

  Sun Beauty Satin Sheen Oil, Lancaster

   With Vitamins A & E

  With Vitamins A & E

  Luxurious Sun Care Dark Tanning Oil, Intermed

   French Riviera vibes

  French Riviera vibes

  Tan Preparer Body Scrub, Lancaster

   Scrub your body

  Scrub your body

  Sugar body scrub, Sephora

  Buy now