Γευστικά και άκρως λαχταριστά, τα pancakes αποτελούν την τέλεια πρόταση για πρωινό, brunch αλλά και για all day long απολαύσεις. Μπορούμε να τα δοκιμάσουμε σε διάφορες εκδοχές αλλά και να τα δημιουργήσουμε ακόμα και μόνοι μας. Παρακάτω, σας δείχνουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε τα καλύτερα pancakes με υλικά που πολύ πιθανόν αυτήν την εποχή να έχετε στο σπίτι σας!
Take a look!
Pancakes με φυστικοβούτυρο
Υλικά:
- 2 μπανάνες
- 2 αυγά
- 1/4 κούπας φυστικοβούτυρο
- μισή κούπα βρώμη
- 1/4 κούπας blueberries ή raspberries
- 1/4 κούπας αλάτι
Εκτέλεση: Το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και χαμηλό σε υδατάνθρακες. Επιπλέον, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε. Με λίγα λόγια, είναι ιδανικό ακόμα και για όποιον προσέχει τη διατροφή του. Ανακατέψτε, λοιπόν, όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφού ετοιμάσετε τα pancakes σερβίρετε με μέλι. Το πιο ωραίο σε αυτήν τη συνταγή είναι ότι τα blueberries θα λιώσουν με το ψήσιμο και θα προσφέρουν τέλεια γεύση, που θα ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Pancakes με αβγό, μπέικον & λιωμένο τυρί
Υλικά:
- 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 αβγά
- 2 κ.γ. baking powder
- 6 γρ. σόδα
- 260 ml. γάλα, πλήρες
- 50 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση: Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, τη ρίγανη, το μπέικον, αλάτι, πιπέρι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε με μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκάλες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με το αυγό και το μπέικον.
Banana pancakes
Υλικά:
- 2 μπανάνες
- 2 αυγά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- μισή κούπα βρώμη
- 1 κ. γλ. κανέλα
Εκτέλεση: Όπως βλέπετε, η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιλαμβάνει αλεύρι και γάλα, κάτι που την κάνει ιδιαίτερα ελαφριά. Τη βάση της αποτελούν τα αυγά και μπανάνες. Αφού πολτοποιήσετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέστε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Για να διευκολυνθείτε, καλό είναι να προτιμήσετε ώριμες μπανάνες, που είναι πιο μαλακές. Ψήστε τα pancakes σε τηγάνι, σερβίρετε με καρύδια, κομματάκια μπανάνας και μέλι και είστε έτοιμοι! Η γεύση της μπανάνας σε συνδυασμό με την κανέλα θα σας συναρπάσει από την πρώτη μπουκιά.
Καλή όρεξη!