fbpixel

Search icon
Search
La Montagne: Kendall Jenner και Bella Hadid εντυπωσίασαν στο show του Jacquemus για την F/W collection
STYLING TIPS

La Montagne: Kendall Jenner και Bella Hadid εντυπωσίασαν στο show του Jacquemus για την F/W collection

Για ακόμα μία φορά ο χαρισματικός Γάλλος σχεδιαστής μας χάρισε μια μοναδική επίδειξη


Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού δεν θα μπορούσε να τελειώσει πιο όμορφα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μία από τις πιο φωτεινές και αισιόδοξες προσωπικότητες στον χώρο της μόδας, ο Simon Porte Jacquemus, παρουσίασε το show του για την συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021. Παρόλο που μέχρι τώρα ο σχεδιαστής μας είχε συνηθίσει σε μοναδικές και ιδιαίτερες τοποθεσίες της Γαλλίας, όπως το χωράφι με τα στάχυα που επέλεξε πέρσι για τη συλλογή του “L’amour”, τα πράγματα φέτος ήταν κάπως διαφορετικά αλλά εξίσου εντυπωσιακά. Η συλλογή “La Montagne” όπως την ονόμασε, παρουσιάστηκε στο Παρίσι και πιο συγκεκριμένα στο La Cite Du Cinema.

jacquemus-1.jpg

O Jacquemus άντλησε έμπνευση από το camping στο βουνό. Γι’ αυτό και η πασαρέλα έγινε σ’ έναν χώρο που έμοιαζε με μία τεράστια, πολύχρωμη σκηνή. Και κάπως έτσι, το φερμουάρ της σκηνής άνοιξε και η «γιορτή» του Jacquemus ξεκίνησε. Μετά από μία περίεργη και ιδιαίτερη χρονιά, το κοινό των ήταν και πάλι εκεί, με 100 άτομα συνολικά, για να μας υπενθυμίσει ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να παίρνουν και πάλι μία κανονική ροπή.

Οι δημιουργίες που παρουσίασε ο σχεδιαστής ήταν –για ακόμα μια φορά- το λιγότερο καταπληκτικές. Η συλλογή αποτελείται τόσο από αντρικά όσο και από γυναικεία σχέδια, με πολλά κομμάτια να είναι βασισμένα σε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της εποχής του no gender ή αλλιώς στο gender fluid. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως η collection ήταν εμπνευσμένη από το hiking αλλά πάντοτε με την κομψή και μοναδική παριζιάνικη ματιά.

jacquemus-3.jpg

Τα neutrals είχαν και πάλι την τιμητική τους, όπως στις περισσότερες από τις συλλογές του Jacquemus, αλλά και οι εκρήξεις χρωμάτων που χαρίζουν μία ιδιαίτερη δυναμική ήταν εκεί. Κόκκινα, ροζ, φούξια και εκκεντρικά floral ήταν μερικές από τις αποχρώσεις που κυριάρχησαν. Τα αξεσουάρ είχα πολύ σημαντικό ρόλο στα σύνολα που παρουσιάστηκαν, ανάμεσα τους τα καπέλα, τα χρυσά σκουλαρίκια με τις πολύχρωμες λεπτομέρειες αλλά και τα γούνινα πέδιλα. Φυσικά, ο Simon Porte Jacquemus εκτόξευσε τη δημοφιλία του στο χώρο της μόδας λόγω των εκκεντρικών design bags που είναι το σήμα κατατεθέν του. Στη φετινή “La Montagne” έκαναν την εμφάνισή τους και καινούρια σχέδια στις τσάντες, σε μοναδικές γραμμές και αποχρώσεις που καμιά μας δε θα μπορεί να αντισταθεί.

Εκτός όμως από τα new designs, στα highlights της βραδιάς ανήκουν και τα μοντέλα που επιλέχθηκαν και περπάτησαν στο show. Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Kendall Jenner έγινε μέλος της οικογένειας Jacquemus και μάγεψε τα πλήθη με το φωτεινό total pink look, το οποίο αποτελούνταν από φούξια παντελόνι και cropped πουκάμισο που κούμπωνε στο στήθος και μεγάλα χρυσά σκουλαρίκια, καθώς και τη νέα τσάντα Le Sac Ciuciu. Το 25χρονο μοντέλο, απέδειξε για ακόμα μία φορά το λόγο που όλοι μιλούν γι’ αυτήν. Εκτός όμως από την Kendall στην επίδειξη περπάτησε και η Bella Hadid, η οποία έχει συμμετάσχει κι άλλες φορές στα show του fashion designer.

jacquemus-2.jpg

Αν με ρωτούσε κάποιος, ποιος είναι ο αγαπημένος μου σχεδιαστής -της νέας γενιάς- θα έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη το Simon Porte Jacquemus. Κι αυτό γιατί; Γιατί είναι πολύπλευρος, γιατί είναι σίγουρος και αυθεντικός. Γιατί δε θέλει να παρουσιάσει απλά τις το έργο του. Θέλει να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα στον κόσμο. Γιατί επιλέγει να μην είναι απρόσωπος με diva attitude. Γιατί είναι από τους ανθρώπους που χρειάζεται αυτός ο κόσμος για να υπάρχει ελπίδα, ότι κάποια στιγμή θα γίνει καλύτερος.


Παρακολουθήστε το video του show και απολαύστε το!