fbpixel

Search icon
Search
Kysse my lips: Όλα τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα τέλεια χείλη
HEALTH

Kysse my lips: Όλα τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα τέλεια χείλη

O πλαστικός χειρουργός Πρόδρομος Παπαϊωάννου μας λύνει όλες τις απορίες


Είναι γεγονός πως η σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί να αισθάνεται ανανεωμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση καθημερινά, και φυσικά αυτό ισχύει σε κάθε ηλικία. Μια εντυπωσιακή και προσεγμένη εμφάνιση, συχνά λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία μας και καταφέρνει να μας γεμίζει αισιοδοξία ανεξαρτήτως εποχής. Τι καλύτερο, από μια δυναμική γυναίκα λοιπόν, που ξέρει τι θέλει και αγαπά τον εαυτό της;

Οι μη επεμβατικές θεραπείες φαίνονται πως δίνουν την απάντηση σε αυτό που αναζητάμε όλες σήμερα. Γρήγορα, ανώδυνα και με σχεδόν μηδενικό χρόνο ανάρρωσης, μπορεί κάθε γυναίκα να απαλλαγεί από τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, να αποκτήσει λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα ή ακόμη και να βελτιώσει το περίγραμμα και τον όγκο των χειλιών της.

Γι' αυτό κι εμείς, ζητήσαμε από τον πλαστικό χειρουργό Πρόδρομο Παπαϊωάννου να μας απαντήσει κάποια από τα πιο «καυτά» ερωτήματα που αφορούν στη βελτίωση των χειλιών με υαλουρονικό, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο συχνές αισθητικές θεραπείες παγκοσμίως.

Παρακάτω θα λύσετε πολλές απορίες, αλλά και θα ενημερωθείτε για την εμπειρία του ιατρού με το brand Restylane, προϊόν της Galderma –μία από τις μεγαλύτερες δερματολογικές εταιρείες στον κόσμο!

Κύριε Παπαϊωάννου, πότε έρχεται μια γυναίκα για να διορθώσει τα χείλη της και τι ζητάει συνήθως;

Η διόρθωση στα χείλη γίνεται ανεξαρτήτως ηλικίας, αν και συνήθως πρόκειται για νέες γυναίκες. Η κύρια επιθυμία είναι να διορθωθεί το μέγεθος και το σχήμα, αν και τελευταία και λόγω της πληροφόρησης μέσα από τα social media πολλές γυναίκες έρχονται με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις. Η πλειοψηφία, ωστόσο, των γυναικών που επισκέπτεται το ιατρείο αναζητά ένα φυσικό αποτέλεσμα. Ζητάει μια διακριτική αλλαγή που θα βελτιώσει το μέγεθος και το σχήμα των χειλιών.

Υπάρχουν τα τέλεια χείλη;

Έχουν γίνει πολλές μελέτες αναφορικά με την ιδανική αναλογία που πρέπει να έχουν τα χείλη, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το υπόλοιπο πρόσωπο. Οι αναλογίες αυτές, βέβαια, είναι ένας οδηγός και όχι κανόνας. Η διόρθωση γίνεται τελείως εξατομικευμένα, λαμβάνοντας υπόψιν το σχήμα του προσώπου, το χαμόγελο, την οδοντοστοιχία και πολλά άλλα. Σκοπός πάντα είναι να φτάσουμε ή να αγγίξουμε την τελειότητα!

Τι διάρκεια έχει το υαλουρονικό στα χείλη και κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται;

Όταν χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο υλικό, η διάρκεια του αποτελέσματος είναι έως και 12 μήνες. Η εμπειρία μου με τα προϊόντα της Restylane, και συγκεκριμένα με το προϊόν Restylane Kysse είναι ότι ακόμα και μετά από ένα έτος, σε πολλές περιπτώσεις η βελτίωση παραμένει.

1-DQbSG.jpg

Παίζει ρόλο δηλαδή ποιο υλικό θα χρησιμοποιηθεί;

Κάθε ενέσιμο υαλουρονικό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, όσον αφορά την πυκνότητα, την ελαστικότητα και την αλληλεπίδραση με το νερό. Συγκεκριμένα, το Restylane Kysse είναι σχεδιασμένο ειδικά για τα χείλη και πρόκειται για ένα πολύ ελαστικό gel υαλουρονικού οξέος, το οποίο ακολουθεί τις πολύπλοκες κινήσεις του στόματος χωρίς να τις εμποδίζει, έχει επαρκή πυκνότητα για να αντέχει στο χρόνο και είναι υδρόφοβο, δηλαδή δεν προκαλεί έντονο οίδημα και κατακράτηση υγρών στα χείλη.

Το υλικό το αισθάνεται κανείς μέσα στα χείλη;

Μετά από μια επιτυχημένη εφαρμογή, το υλικό δεν πρέπει ούτε να το αισθάνεται, ούτε να το βλέπει. Εφόσον γίνει η έγχυση στο σωστό βάθος, το Restylane Kysse απλώνει ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να μην το αισθάνεται ο ασθενής. Μάλιστα, μια μελέτη της Restylane έδειξε ότι το Restylane Kysse δε γίνεται αντιληπτό μεταξύ ζευγαριών, ακόμα και όταν φιλιούνται.

Συγκεκριμένα η μελέτη, αξιολόγησε την ικανότητα του Restylane Kysse να παρέχει φυσική ενίσχυση των χειλιών. Έδειξε υψηλά ποσοστά ικανοποίησης για την αξιολόγηση των «χειλιών για φίλημα» με περισσότερο από το 98% των ασθενών να είναι πολύ ικανοποιημένοι, ενώ 96% πίστευαν ότι τα χείλη τους έδειχναν φυσικά μετά τη θεραπεία. Το 73% των συντρόφων συμφώνησαν ότι τα χείλη των ασθενών ήταν ακόμα πιο ελκυστικά «για φίλημα» και είχαν φυσική όψη και αίσθηση μετά τη θεραπεία.

Πόσο επώδυνη είναι η εφαρμογή και τι αποθεραπεία έχει;

Έχοντας δοκιμάσει αρκετές τεχνικές αναλγησίας, θεωρώ ότι η πιο αποτελεσματική είναι η παγοθεραπεία. Συγκεκριμένα, πριν την εφαρμογή χρησιμοποιούμε παγοκύστη για μερικά λεπτά πάνω στα χείλη, πρώτον για να μουδιάσουν από το κρύο, και δεύτερον για να μειώσουμε τις μελανιές και το πρήξιμο. Μετά τα πρώτα δύο τσιμπήματα, η τοπική αναισθητική ουσία (λιδοκαΐνη) που περιέχει το Restylane Kysse μουδιάζει ικανοποιητικά τα χείλη και η θεραπεία είναι σχεδόν ανώδυνη. Με τη χρήση ατραυματικής τεχνικής και χάρη στη σύσταση του προϊόντος, η αποθεραπεία ελαχιστοποιείται.

Ποιο αποτέλεσμα θεωρείτε φυσικό;

Κατά τη γνώμη μου, μια επιτυχημένη εφαρμογή είναι αυτή που διορθώνει το σχήμα και το μέγεθος, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους υπόλοιπους, δίνει δηλαδή ένα φυσικό αποτέλεσμα. Σε αυτό παίζει ρόλο τόσο η επιλογή του υλικού, όσο και η χρήση της κατάλληλης τεχνικής, που βασίζεται στη σωστή αξιολόγηση του προσώπου του ασθενή από τον γιατρό.

Κατανοούμε λοιπόν, πώς είναι στο χέρι μας να «αγκαλιάσουμε» τις ομορφιές του εαυτού μας και να τις αναδείξουμε μέσα από πρωτοβουλίες, που είναι ανώδυνες και θα μας βοηθήσουν βήμα-βήμα, να ανανεωθούμε και να αισθανθούμε καλύτερα!

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Lancy.

Info

Πλαστικός Χειρουργός Πρόδρομος Παπαϊωάννου

Γεωργ. Παπανδρέου 94, Θεσσαλονίκη 546 55

Τηλ. 231 042 6606

Instagram: @DrPapaioannou | Facebook: PapaioannouPlastic |Instagram: RestylaneGreece (@restylanegr)