fbpixel

Search icon
Search
Kitchen in the making: Οι τάσεις στα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στις κουζίνες το 2021
INTERIORS

Kitchen in the making: Οι τάσεις στα χρώματα που θα πρωταγωνιστήσουν στις κουζίνες το 2021

Ό,τι νέο επιφυλάσσει ο χώρος του interior design


Όσο οδεύουμε προς το τέλος αυτής της χρονιάς, βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τις νέες τάσεις που φέρνει ο χώρος του interior design για το επόμενο έτος ή ακόμα και μέχρι την επόμενη δεκαετία. Με ένα γρήγορο scroll down στις αγαπημένες πλατφόρμες ψυχαγωγίας και στα sites, πέφτουμε μπροστά από posts που φανερώνουν ό,τι πιο in πρόκειται να δούμε εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, αλλά και να εντάξουμε σταδιακά στη διακόσμηση των σπιτιών μας.

Όσο για τα χρώματα στις κουζίνες, οι interior experts προτείνουν ανανεωμένες ιδέες, πολλές από αυτές πιο αναπάντεχες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και μας βάζουν από τώρα στη διαδικασία αλλαγών. 

Παρακάτω, ανακαλύψτε τα πιο hot color trends για τη χρονιά που έρχεται!

Deep blue

mc-dark-blue-shaker-kitchen.jpg

Από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς, έχουμε καταλάβει πως το μπλε είναι το number one χρώμα στη διακόσμηση, κάτι που θα συνεχίσει να έχει τη δυναμική του ακόμα και μετά το πέρας του '20. Ειδικά αυτή η τόσο σκούρα απόχρωση εκπέμπει το chicness που όλοι αναζητούν για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης κατοικίας, που χαρακτηρίζεται τόσο για τη λειτουργικότητά της όσο και για το απόλυτα ενημερωμένο design.

Dusty blue

aw1hz2vzmdiuzmfzywquzxuvmzezlzqwmdixns8xmdkyotm5l2hpz2hyzxmvotu5odk3ny5qcgd3mtkymggwbxjlc2l6zxiwczbimhq.jpg

Μια ακόμα απόχρωση του μπλε, λίγο πιο fun αυτήν τη φορά, που ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των interior lovers! Ο τόσο ανοιχτός αυτός τόνος έχει τον τρόπο να χαρίζει φως και ζωντάνια στον χώρο, κάνοντάς τον να δείχνει μεγαλύτερος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Bonus, ταιριάζει απόλυτα με μεταλλικές λεπτομέρειες κι έρχεται σε τρομερή αντίθεση με το πολυτελές χρυσό.

Black

design-at-sketch.jpg

Μπορεί να σας φαίνεται πολύ έντονο και κάπως «ξένο», αλλά δεν παύει να είναι μια από τις πιο ενημερωμένες προτάσεις στα χρώματα, τόσο για το 2021 όσο και για τα υπόλοιπα χρόνια που έρχονται. Στην πραγματικότητα, είναι ένα ultra bold color που παραμένει διαχρονικό στο πέρασμα των δεκαετιών παρά τον statement χαρακτήρα του. Ωστόσο, εάν το σπίτι σας είναι μικρό, καλύτερα να κινηθείτε σε πιο φωτεινές αποχρώσεις, έτσι ώστε να δείχνουν οι χώροι σας μεγαλύτεροι.

White

qelztpzavscx.jpg

Από αυτήν τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει το πάντα κλασικό λευκό, το οποίο φιγουράρει στην πρώτη γραμμή των τάσεων κάθε χρόνο. Η καθαρότητα και η μινιμαλιστική αύρα που προσφέρει, είναι τα χαρακτηριστικά που κερδίζουν το ενδιαφέρον όσων επιλέγουν την εύκολη λύση που δεν πρόκειται να τους απογοητεύσει ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι πως ένας total white «καμβάς», αποτελεί μια πραγματικά εντυπωσιακή ιδέα και σας βοηθά να «παίξετε» με extra αποχρώσεις και διαφορετικά στοιχεία.

Mix & match

mix-match-material.jpg

Χρόνο με τον χρόνο, βλέπουμε πως το mix & match μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη διακόσμηση των κατοικιών μας, κάτι που η αλήθεια είναι πως μας εξυπηρετεί ιδιαίτερα! Ακόμα κι εσείς που δε γνωρίζετε πώς να διαμορφώσετε την κουζίνα και γενικότερα τους χώρους του σπιτιού σας, πληροφορηθείτε πως μπορείτε να συνδυάσετε διάφορα χρώματα και διαφορετικές κατασκευές μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα απόλυτα σύγχρονο αποτέλεσμα. Τοποθετήστε ξύλινες επιφάνειες και ταιριάξτε τες με πέτρα και μάρμαρο, ενώ προσθέστε σαν final touch μεταλλικά στοιχεία.

Marble effect

kci-suffolkrd-9-1-5c840ff246e0fb0001431995.jpg

Μπορεί να μην έχει να κάνει με συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, αλλά δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τις top τάσεις για ακόμα μια χρονιά! Εδώ και μερικά χρόνια, οι μαρμάρινες επιφάνειες τόσο στις κουζίνες όσο και στο μπάνιο, είναι must στοιχείο αρχιτεκτονικής και, παράλληλα, κάτι που δείχνει πάντα διαχρονικό κι εξαιρετικά πολυτελές. Το 2021, το marble effect θα πάρει άλλες διαστάσεις και θα το βλέπουμε σε μεγαλύτερες επιφάνειες, κυρίως σε κλασικές αποχρώσεις -όπως το λευκό, το μπεζ και το μαύρο.