fbpixel

Search icon
Search
Κίμωλος: ένας επίγειος παράδεισος που πρέπει να εξερευνήσετε
TRAVEL

Κίμωλος: ένας επίγειος παράδεισος που πρέπει να εξερευνήσετε


«Κίμωλο μου Παράδεισο μου» είναι η φράση που συνηθίζουν να λένε και να γράφουν οι ντόπιοι και πραγματικά έχουν δίκιο. Σε απόσταση αναπνοής από τη Μήλο, η Κίμωλος είναι ένα νησί με δικό του χαρακτήρα που αξίζει να περάσετε μερικές μέρες εκεί. Με το που θα φτάσετε στο λιμάνι, την Ψάθη, θα αισθανθείτε στην ατμόσφαιρα τη γαλήνη που αποπνέει το νησί. Καταγάλανα νερά, γραφικό Χωριό και όχι Χώρα όπως στα υπόλοιπα νησιά και όμορφες διαδρομές, κατάμεστες από φραγκοσυκιές, καθιστούν την Κίμωλο, ένα υπέροχο καταφύγιο για να αδειάσετε το μυαλό σας και να γεμίσετε μπαταρίες!

To Do 

shutterstock-670081462.jpg

Αν και μικρό νησί, η Κίμωλος προσφέρει πολλές επιλογές και είναι αρκετά φιλόξενη. Οι παραλίες είναι από τα δυνατά της σημεία, με πρώτη και καλύτερη τα Πράσσα. Εκεί θα βρείτε τιρκουάζ νερά, μια καντίνα με λίγες ξαπλώστρες κα μια υπέροχη λευκή αμμουδιά. Επίσης, στα Πράσσα είναι τοποθετημένη μια από τις πολλές βάρκες-δανειστικές βιβλιοθήκες που αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να επιλέξει ένα βιβλίο για να χαλαρώσει στην παραλία.

Αν έχετε οικογένεια ή γενικά προτιμάτε κάτι πιο οργανωμένο, η Μπονάτσα αποτελεί ιδανική επιλογή, αφού διαθέτει άνετες ξαπλώστρες, ντους, φαγητό και μια μεγάλη όμορφη παραλία. Πλούσιο βυθό και απόκρημνη ομορφιά έχουν τα Μοναστήρια και το Σούφι, τις οποίες μπορείτε να προσεγγίσετε μόνο με 4χ4 ή με καΐκι.

shutterstock-1451762801.jpg
Πράσσα

Μία από τις ημέρες σας αξίζει να διαθέσετε για εκδρομή στην Πολύαιγο, τη μεγαλύτερη ακατοίκητη βραχονησίδα των Κυκλάδων που βρίσκεται μεταξύ Μήλου και Κιμώλου και ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα νερά, τα θεαματικά βράχια και τις εντυπωσιακές σπηλιές.

Κατά την παραμονή σας στο νησί, έχετε υπόψη σας τις διάφορες δράσεις που διοργανώνουν οι Kimolistas, όπως σινεμά στην παραλία ή στο Κάστρο, γιόγκα ή μονοήμερες αποδράσεις.

To Eat 

1-JXnPe.jpg
Ραβέντι

Η ημέρα πρέπει πάντα να ξεκινάει με ένα καλό πρωινό. Στο Ραβέντι, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι, μπορείτε να βρείτε ομελέτες, φρέσκα σάντουιτς, smoothies και πεντανόστιμα σπιτικά γλυκά. Όσον αφορά το μεσημεριανό ή το δείπνο, η Κίμωλος διαθέτει διάφορες παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικά πιάτα και αγνές πρώτες ύλες. 

Μια must επιλογή αποτελεί η Καλή καρδιά στο Χωριό, όπου μπορείτε να γευτείτε νόστιμα μαγειρευτά, μεζέδες και φυσικά το ξακουστό κατσικάκι. Για θαλασσινά και ψάρια, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι η ταβέρνα του Σαρδή ή της Μπέμπας, όπως την λένε οι ντόπιοι, η οποία βρίσκεται στην Αλυκή. Σίγουρα κρατείστε χώρο για το γλυκό, αφού το Stavento στο Χωριό, σερβίρει το καλύτερο σπιτικό παγωτό.

Το Drink 

Για ένα γλυκό σβήσιμο της ημέρας σας, μπορείτε, αφού περιπλανηθείτε στα στενά του Χωριού, να πιείτε το ποτό σας στην αυλή του Φραγκούλη στην πλατεία. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι και η πιο family friendly, καθώς απέναντι υπάρχει παιδική χαρά και εκκλησία, γύρω από την οποία μαζεύονται οι μικροί θαυμαστές του νησιού.

3-kk7IA.jpg
Αγορά

Για κάτι πιο ατμοσφαιρικό και απομονωμένο, μπορείτε να καθίσετε στο μπαρ Stavento και να απολάυσετε ένα από τα διάφορα δροσερά κοκτέιλ που σερβίρει. Τέλος, ένα ακόμα μαγαζί με υπέροχη ατμόσφαιρα, γευστικά κοκτέιλ και περατζάδα είναι η Αγορά σε κεντρικό σημείο του Χωριού.

Πάρτε λοιπόν το πρώτο καράβι για Κίμωλο και αφεθείτε στο vibe του παραδεισένιου νησιού!