fbpixel

Search icon
Search
Kim Yeji: Η Νοτιοκορεάτισσα Ολυμπιονίκης σκοπευτής που έχει γίνει viral
PEOPLE & MOMENTS

Kim Yeji: Η Νοτιοκορεάτισσα Ολυμπιονίκης σκοπευτής που έχει γίνει viral

H ίδια σχολιάστηκε για την "Bull's-eye Chic" στολή, τις δυναμικές πόζες και την "Health Goth" αισθητική αναβίωση στους Αγώνες του 2024 στο Παρίσι


Ένα απίθανο ολυμπιακό άθλημα μπήκε στο στόχαστρο fashion followers χάρη στη Νοτιοκορεάτισσα αθλήτρια Kim Yeji. Η ασημένια Ολυμπιονίκης, η οποία κατέλαβε τη 2η θέση στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι γυναικών, έχει προσελκύσει πλήθος νέων fan στα social media. «Τα clips άρχισαν να γίνονται viral αφού το κοινό παρατήρησαν την ιδιαίτερη αύρα της και την "παγωμένη" στάση της», δήλωσε ο content creator του TikTok, Stylebykvn στην Guardian. «Αν και δεν κέρδισε χρυσό, σίγουρα κέρδισε τις καρδιές μας και το show των Ολυμπιακών Αγώνων.» Τα βίντεο για την -πλέον- fashion influencer Kim συγκεντρώνουν περισσότερες από 350.000 προβολές, ενώ μόλις χθες, το επίσημο Instagram account του Paris 2024 Olympics μοιράστηκε επίσης τη δική του φωτογραφία της Kim, με λεζάντα "Bull's-eye chic".

xoris-titlo.jpg

Τα φουτουριστικά γυαλιά της τράβηξαν επίσης την προσοχή του κοινού, που διψάει για statement bold εμφανίσεις και πρωτοτυπία στους πιο stylish Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν ποτέ... Σύμφωνα τους διοργανωτές, τα υψηλής τεχνολογίας γυαλιά της είναι δημοφιλή μεταξύ των αθλητών σκοποβολής, καθώς βοηθούν στην αποφυγή της θολούρας και στην αύξηση της οπτικής εστίασης. Περιλαμβάνουν φακό, παρωπίδες και μηχανική ίριδα.

Όμως το virality της Kim δεν σταματά εδώ. Πολλοί ήταν εκείνοι που πρόσεξαν την κομψή στολή της αθλήτριας σκοποβολής: μια φόρμα "Fila" και ένα καπέλο της "The North Face", τα οποία φέρουν τη σημαία της Νότιας Κορέας. Τα παπούτσια "Sauer Easy Top" pistol shoes θα μπορούσαν ν' αποτελέσουν την τελευταία hot τάση που θα ακολουθήσουν όλοι οι πιστοί sneakerhead.

Η μονοχρωματική εμφάνιση της Kim θυμίζει τη δημοφιλή αισθητική "health goth" των μέσων της δεκαετίας του 2010. Τo micro-trend αυτό συνδυάζει το athleisure με την υποκουλτούρα που βασίζεται στη μουσική, συνδυάζοντας το αθλητικό στιλ της Adidas και της Nike με τις dark «δονήσεις» από τους high fashion οίκους, όπως οι Rick Owens και Nasir Mazhar.

Σύμφωνα μάλιστα με τους New York Times, ο όρος "health goth" επινοήθηκε από τον μουσικό Mike Grabarek το 2013. Η τάση τελικά γέννησε ομάδες στο Facebook, memes στο Tumblr και ακόμη και ένα μάθημα γυμναστικής με τη δική του σειρά από viral γλωσσοδέτες. Η "The North Face" είναι επίσημος συνεργάτης/χορηγός της Κορεατικής Αθλητικής και Ολυμπιακής Επιτροπής στους Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Τo brand παρέχει στους αθλητές της ομάδας της Κορέας fashionable custom made αντιανεμικά, φούτερ και αξεσουάρ.

bb1qyd4h.jpg

Ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επαίνεσαν την αβίαστη αυτοπεποίθησή της, ενώ άλλοι τη συνέκριναν με τον James Bond και τον χαρακτήρα Satoru Gojo, έναν μάγο στο δημοφιλές manga Jujutsu Kaisen. Η ενέργεια της έχει προκαλέσει την αναγνώριση και από μεγάλα ονόματα, όπως ο Elon Musk, ο οποίος έγραψε ότι θα ήταν ωραίο να την παρουσιάσει σε μια ταινία δράσης. Αλλά ενώ η δημοτικότητά της έχει εκτοξευθεί στα ύψη σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα πρόσφατα αποκαλύφθηκε ένα απόσπασμα από την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής στο Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο Μάιο ήταν αυτό που έδωσε αρχικά το έναυσμα για τη φήμη της στο διαδίκτυο. 

xoris-titlo-EwMSi.jpg

Σε αυτό, η Kim φοράει ένα ανάποδο καπέλο, γυαλιά και το χαρακτηριστικό κρύο βλέμμα της. Μετά τον αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο πιστόλι 25 μέτρων γυναικών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε «τίποτα να βελτιώσει» πριν από το Παρίσι, σύμφωνα με το Yonhap News. «Δεν αισθάνομαι καθόλου πίεση», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Η αυτοπεποίθησή μου έχει υπόσταση και βασίζεται σε γερά θεμέλια.»