fbpixel

Search icon
Search
Κι όμως, το snacking μπροστά στην τηλεόραση μπορεί να γίνει υγιεινό
WELLNESS

Κι όμως, το snacking μπροστά στην τηλεόραση μπορεί να γίνει υγιεινό

4 healthy snacks για τις βραδιές με ταινία στο σπίτι


Οι ζεστές καλοκαιρινές ημέρες απαιτούν δροσιά με το τελευταίο blockbuster σε μια σκοτεινή αίθουσα κινηματογράφου ή στον καναπέ του σαλονιού σας. Δυστυχώς, το τυπικό είδος snack τείνει να είναι γεμάτο με υδατάνθρακες και επεξεργασμένα στοιχεία, σκεφτείτε: ζαχαρούχα ποτά, καραμέλες, ζαχαρωτά, πατατάκια, pop corn - και όλα με τη γαρνιτούρα βουτύρου... Μπορείτε να το αποφύγετε; Φυσικά, παρακάτω σας δίνουμε τις καλύτερες εναλλακτικές! 

1. Σπιτικό Pop Corn 

shutterstock-2382467829.jpg

Κάτω από όλο το αλάτι και το λίπος, το pop corn εξακολουθεί να είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως! Και μπορεί σίγουρα να είναι ένα υγιεινό, τραγανό και ικανοποιητικό snack. Φτιάξτε το φρέσκο στο σπίτι και περιποιηθείτε το σωστά με μια σταγόνα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, με λίγη ζάχαρη και μπαχαρικά, με λίγη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι ή με οποιαδήποτε από αυτές τις πιο υγιεινές ιδέες για γαρνιτούρες...

2. Τραγανά φασόλια 

shutterstock-2342072703.jpg

Τόσο τα ρεβίθια, όσο και το edamame κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να σας ξεγελάσουν για pop corn και παράλληλα να προσφέρουν μία ικανοποιητική φυτική πρωτεΐνη. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι και ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανά. Μπορείτε να τα τυλίξετε με λίγο σκόνη σκόρδου, ρίγανη και μαϊντανό ή με κόλιανδρο, κύμινο και καγιέν ινδικού τύπου για να τα κάνετε πιο αλμυρά.

3. Chips Kale 

shutterstock-1437171965.jpg

Τα τσιπς γλυκοπατάτας, λάχανου και κολοκυθιού είναι επίσης στη λίστα των υγιεινών chips. Είναι πιθανώς καλύτερα για εσάς από τα απλά πατατάκια, αλλά πριν πάρετε μια σακούλα, ελέγξτε την ετικέτα για τα λιπαρά και το νάτριο. Το ψήσιμο στο σπίτι είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή - έχετε περισσότερο έλεγχο στα συστατικά και μπορείτε να διατηρήσετε κάποια από τα θρεπτικά οφέλη των λαχανικών. Ανακατέψτε τα φύλλα kale με ελαιόλαδο και σκόρδο και ψήστε τα μέχρι να γίνουν crunchy σε ζεστό φούρνο!

4. Σταφύλια... αλλά frozen! 

shutterstock-2401171685.jpg

Aν προτιμάτε τις καραμέλες σε διάφορες γεύσεις φρούτων, σας έχουμε την υγιεινή εναλλακτική! Τα κατεψυγμένα (frozen) σταφύλια είναι η πιο healhty επιλογή. Είναι δροσερά, καταναλώνονται εύκολα και αποτελούν μια γλυκόπικρη λύση στην επιθυμία για ζάχαρη. Απλώστε τα σταφύλια σε ένα ταψί, ώστε να παγώσουν ξεχωριστά, πριν τα ρίξετε σε μια πλαστική σακούλα και βγάλτε τα λίγο πριν την προβολή.