fbpixel

Search icon
Search
Κι όμως μπορείτε να αλλάξετε μια για πάντα ζωή
MAGAZINE

Κι όμως μπορείτε να αλλάξετε μια για πάντα ζωή

Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους


Ποιος είπε ότι η αλλαγή είναι εύκολη; Δεν είναι! Αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε και να δημιουργήσετε μια ζωή που να αγαπάτε. Δεν χρειάζεται να κάνετε ριζικές, μεγάλες ή ριψοκίνδυνες αλλαγές για να είστε ευτυχισμένοι, αλλά μπορείτε να κάνετε κάποια βήματα για να απομακρυνθείτε από ό,τι σας εμποδίζει να βιώσετε τη θετική εκδοχή της ζωής που αποζητάτε.

Δεν υπάρχει «κατάλληλη» στιγμή

«Σκοτώνεις το όνειρο όταν σκοτώνεις τις πεταλούδες», λέει ο Jonathan Fields, συγγραφέας του “Uncertainty”. «Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν πίσω όταν έχουν αυτό το νευρικό, άβολο συναίσθημα. Αλλά αυτό το συναίσθημα δείχνει ότι κάνετε κάτι που έχει σημασία για σας. Αποδεχτείτε το. Αποδεχτείτε την ενόχληση. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τι σας λέει αυτό το συναίσθημα. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας στον φόβο». Μην προσδοκάτε ότι δεν θα φοβηθείτε. Θα φοβηθείτε. Δείξτε θάρρος, ξεκινήστε με μικρά βήματα και αλλάξτε σιγά σιγά τον κόσμο (σας).

Η βοήθεια θα έρθει από εκεί που δεν την περιμένετε

Προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε και κάντε το καλύτερο δυνατό. Πολλές φορές, ακόμη και να ξεκινήσετε μόνοι σας, θα βρεθεί βοήθεια και ανοιχτές πόρτες, έστω και απροσδόκητα. Αν έχετε ένα μεγάλο όνειρο στην καρδιά σας, η ζωή θα σας βοηθήσει να το πραγματοποιήσετε. Για λίγο καιρό μπορεί να φαίνεται ότι δεν συμβαίνει τίποτα ή ότι όλα έχουν χαθεί. Φυτέψτε τους σπόρους και κάτι καλό θα βγει.

shutterstock-1589892439.jpg

Μην προεξοφλείτε την εξέλιξη των πραγμάτων

Είναι πολλοί εκείνοι που δεν ξεκινούν κάτι καινούριο, επειδή «γνωρίζουν» πού θα καταλήξει: σε αποτυχία. Πέρα από τις πιθανότητες και τις στατιστικές, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζετε τι θα συμβεί πραγματικά. Η ζωή ανταμείβει την τόλμη με απροσδόκητους τρόπους. Αν κάτι το θέλετε με την καρδιά σας, χρωστάτε στον εαυτό σας μια προσπάθεια.

Η ζωή μας αλλάζει όταν εμείς αλλάζουμε

Οι περισσότεροι είμαστε πεπεισμένοι ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν και οι δύσκολες συνθήκες που υπήρχαν στη ζωή μας για πολλά χρόνια θα μας είναι εμπόδιο. Κάντε μικρές αλλαγές και οι καταστάσεις που θεωρείτε αδύνατες ή αδιόρθωτες θα αλλάξουν κι αυτές. Δεσμευτείτε στα όνειρά σας και θα μπορέσετε να μετακινήσετε ολόκληρα βουνά.

Αγνοήστε την αρνητική φωνή μέσα σας

Ακούτε μια επικριτική φωνή μέσα σας που σας αποθαρρύνει, σας μειώνει και σας προκαλεί να τα παρατήσετε; Υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο. Κάποιοι έχουν μάθει απλώς να μην την ακούν. Όταν βγείτε από τη βολή σας (ή όταν σκεφτείτε να το κάνετε), να είστε σίγουροι ότι αυτή θα γίνει πιο δυνατή. Αγνοήστε την.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021