fbpixel

Search icon
Search
Κι όμως, αυτό το πολύτιμο superfood δεν το απολαμβάνουμε μόνο την περίοδο της νηστείας
TASTE

Κι όμως, αυτό το πολύτιμο superfood δεν το απολαμβάνουμε μόνο την περίοδο της νηστείας

Το Μακεδονικό Ταχίνι γίνεται ο πιο γλυκός σύμμαχος σε κάθε στιγμή και γεύμα της ημέρας μας


Η περίοδος της νηστείας έχει ξεκινήσει, κάνοντάς μας να αναζητούμε νέες τροφές που είναι μεν νηστίσιμες αλλά έχουν και ωραία γεύση, καθώς και υψηλή θρεπτική αξία. Μια από τις διαχρονικές ελληνικές υπερτροφές, οι οποίες συντροφεύουν τις καθημερινές μας απολαύσεις με τον πιο θρεπτικό και λαχταριστό τρόπο είναι το Μακεδονικό Ταχίνι. Πρόκειται για 100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας, το οποίο εδώ κι έναν αιώνα αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών, και μας χαρίζει τις σημαντικές βιταμίνες, αλλά και τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, τα οποία θωρακίζουν τη σωματική μας υγεία σε κάθε στιγμή και περίσταση του χρόνου.

Μέχρι και σήμερα, το διαλεχτό αυτό σουσάμι αλέθεται παραδοσιακά, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών, σε φυσική πέτρα, η οποία αναδεικνύει τα ιδιαίτερα αρώματα και την πλούσια γεύση του, χωρίς να «τραυματίζει» τον καρπό. Έτσι, έναν αιώνα τώρα, το Μακεδονικό Ταχίνι έχει την ίδια απολαυστική, μοναδική γεύση.

Παράλληλα, κυκλοφορεί σε 12 διαφορετικές, υπέροχες γεύσεις που ικανοποιούν κάθε προτίμηση! Τι άλλο, όμως, μας προσφέρει το Μακεδονικό Ταχίνι;

Μια πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών

fireshot-capture-251-photo-taxini-konstantinostanias-at-gmailcom-gmail-mailgooglecom.png

Το Μακεδονικό Ταχίνι θεωρείται υπερτροφή, καθώς είναι πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. Έτσι, συμπληρώνει εξαιρετικά τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του.

fireshot-capture-252-photo-taxini-konstantinostanias-at-gmailcom-gmail-mailgooglecom.png

Έχει τον τρόπο να μας γεμίζει ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, αλλά και να αποδώσουμε σε όλες μας τις δραστηριότητες. Ειδικά για όσους γυμνάζονται, αποτελεί μία πλούσια πηγή πρωτεΐνης, που βοηθά στην αποκατάσταση και ενίσχυση των μυών. Όμως, μια υπερτροφή, δε συμβάλλει μόνο στη διατήρηση της καλής μας σωματικής υγείας, αλλά και της ψυχικής. Κι αυτό γιατί καλλιεργεί τη γενικότερη ευεξία του σώματος, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η απόλαυση στο 100%

fireshot-capture-253-photo-taxini-konstantinostanias-at-gmailcom-gmail-mailgooglecom.png

Σε περιόδους νηστείας όπως η Σαρακοστή, ο ρόλος του Μακεδονικού Ταχινιού στην καθημερινή διατροφή είναι ιδιαιτέρως σημαντικός καθώς ο αποκλεισμός δύο βασικών ομάδων τροφίμων (γαλακτοκομικών και κρέατος) από το διαιτολόγιο δημιουργεί πιθανές ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Έτσι, η υπεροχή του ταχινιού σε ασβέστιο και σίδηρο το καθιστά απαραίτητο διατροφικό συμπλήρωμα, ενώ οι πρωτεΐνες που περιέχει, αν και φυτικής προέλευσης, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και υπερτερούν σε σχέση με άλλες πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης που συνήθως έχουν χαμηλή απορροφησιμότητα από τον οργανισμό.

fireshot-capture-254-photo-taxini-konstantinostanias-at-gmailcom-gmail-mailgooglecom.png


Παράλληλα, το Μακεδονικό Ταχίνι έχει ευρεία εφαρμογή στη μαγειρική, ταιριάζει σε κάθε περίσταση και οι συνταγές που το περιλαμβάνουν είναι αναρίθμητες! Μια φέτα ψωμί με ταχίνι και μέλι μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός δυναμωτικού πρωινού για μια ημέρα γεμάτη ενέργεια. Το ταχίνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μαργαρίνη ή βούτυρο σε κέικ και μπισκότα, για πιο υγιεινό και γευστικό αποτέλεσμα. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που το προσθέτουν στο γάλα, το κακάο, το στιγμιαίο καφέ ή το τσάι αντί για ζάχαρη, ενώ όσοι επιθυμούν ένα δυναμωτικό ρόφημα για να δώσουν στον οργανισμό τους την απαραίτητη δύναμη να ανταπεξέλθει στους σκληρούς ρυθμούς της καθημερινότητας, προσθέτουν μια κουταλιά ταχίνι σε φρέσκο χυμό φρούτων.

12 υπέροχες γεύσεις

22-3-GCz0C.jpg


Το αγαπημένο σε όλους μας Μακεδονικό Ταχίνι διατίθεται με ανανεωμένη συσκευασία και λογότυπο σε 12 υπέροχες γεύσεις που καλύπτουν κάθε προτίμηση, όπως κλασσικό, ολικής άλεσης, βιολογικό, espresso, με πρεβιοτικές ίνες, αλλά και με κακάο, με μέλι, με πορτοκάλι, με στέβια, με μαστίχα Χίου, με λεμόνι και με ρόδι και cranberries.

Επισκεφθείτε το site του, μάθετε περισσότερα για το μοναδικό τρόπο παραγωγής του και ανακαλύψτε απολαυστικές συνταγές που θα αναβαθμίσουν γευστικά την καθημερινή σας διατροφή!

Info

Facebook: Μακεδονικός Χαλβάς 

Instagram: @makedonikoshalvas

Site: makedonikotahini.gr