fbpixel

Search icon
Search
Kangoo Jumps: H νέα τάση γυμναστικής που σίγουρα θα λατρέψετε
WELLNESS

Kangoo Jumps: H νέα τάση γυμναστικής που σίγουρα θα λατρέψετε

Εξαφανίζει τα κιλά και την κυτταρίτιδα και σας διατηρεί όλη μέρα σε φόρμα!


Το νέο trend που έχει αγαπηθεί και κάνει τον γύρο του διαδικτύου σε πολλούς χιλιάδες λογαριασμούς παγκοσμίως είναι το περίφημο kangoo jumps. Η εναλλακτική αυτή μορφή γυμναστικής ξεκίνησε από την Αμερική και την δημοτικότητά της εκτόξευσαν stars όπως η Kate Moss, οι αδελφές Kardashian, η Jenifer Anniston και πολλές άλλες διασημότητες του Hollywood, που το έχουν βάλει στην καθημερινότητά τους. Πλέον, έχει γίνει η λατρεμένη συνήθεια και στις χώρες της Ευρώπης και μπορείτε να το βρείτε σε πολλά γυμναστήρια στην πόλη σας.

Τι είναι όμως το Kangoo Jumps;

Πρόκειται για μια μορφή αερόβιας άσκησης, η οποία χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα kangoo jumps boots, δηλαδή μπότες με ελάσματα στον πάτο, που φαντάζουν και μπότες του σκι. Όλες οι ασκήσεις βασίζονται στα ειδικά αυτά παπούτσια, τα οποία βάσει των γυμναστών κατασκευάστηκαν σαν ένα ιατρικό προϊόν για αποκατάσταση από τραυματισμούς στα γόνατα και τις αρθρώσεις ενώ απορροφούν το 80% των κραδασμών. Με αυτόν τον τρόπο, θεωρείται ασφαλές είδος γυμναστικής χωρίς να προκαλεί δυσχερείς επιπτώσεις.

Η διάρκεια των ασκήσεων είναι άκρως διασκεδαστική, εστιάζοντας στο χοροπηδητό, με τις μπότες να σου δίνουν την κατάλληλη ώθηση σαν τραμπολίνο, ενώ παράλληλα συνοδεύεται και από ξεσηκωτικό είδος μουσικής και σε βοηθούν να ξεχνάτε για λίγο πως γυμνάζεστε. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνήθως διαρκεί περίπου 45 λεπτά και οι μέχρι τώρα εντυπώσεις του είναι αναμφισβήτητα θετικές, με πλήθος κόσμου να έλκονται να το δοκιμάσουν.

kangoo-jumps-white.jpeg

Να μην διστάσετε να το δοκιμάσετε, εάν σκέφτεστε πως θα πέσετε και νιώθετε φόβο και ανασφάλεια για την πρώτη σας γνωριμία. Οι γυμναστές σας διαβεβαιώνουν πως η περίπτωση πτώσης είναι αδύνατον να συμβεί. Αυτό συμβαίνει, επειδή φορώντας τις μπότες ενεργοποιείται στο 100% η κοιλιακή χώρα κατά την διάρκεια του προγράμματος, επομένως διατηρείται η ανάλογη ισορροπία. Σίγουρα όμως είναι κάτι που χτίζεται και όσο προχωράνε τα μαθήματα και εξοικειώνεται ο ασκούμενος, τόσο βελτιώνει και τον έλεγχο της κοιλιάς και ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πρακτικής εκγύμνασης.

Η ερώτηση από πολλούς έρχεται και στο «σε ποιους απευθύνεται αυτό το είδος γυμναστικής»; Η απάντηση είναι απλή! Το Kangoo Jumps δίνει την δυνατότητα να το δοκιμάσουν ανεξάρτητα φύλου και ηλικίας, αφού απευθύνεται σε άντρες, γυναίκες ακόμα και παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών, καθώς απαραίτητο συστατικό αποτελεί μόνο η καλή διάθεση. 

Watch out: Άτομα που αποκλείονται από αυτό το είδος γυμναστικής είναι όσοι πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση και οφείλουν να συμβουλευτούν έναν γιατρό και οι έγκυες γυναίκες για να αποφευχθούν τυχόν πιθανά προβλήματα κατά την κύηση.

Special Results

Βέβαια, αυτό που το έχει ξεχωρίσει δεν είναι μόνο η απίστευτη ενέργεια που προσφέρει κατά την διάρκεια της προπόνησης, αλλά έχει συζητηθεί για την άμεση και αποτελεσματική αλλαγή που βλέπετε στο σώμα σας σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα απίστευτα οφέλη του εστιάζουν κυρίως στην εκγύμναση των ποδιών, στην κοιλιά και στους γλουτούς. Με λίγες προπονήσεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και μόλις αποκτήσετε τον πλήρη έλεγχο της μπότας, θα παρατηρήσετε αποτελέσματα ως προς την κυτταρίτιδα, η οποία μειώνεται κατά 60%, στην απώλεια βάρους -χάνοντας πόντους και όχι την μυϊκή σας μάζα. Παράλληλα, βοηθάει στην ενίσχυση ολόκληρου του σώματός σας, βελτιώνοντας την ισορροπία αλλά και την αντοχή σας και μαθαίνετε να διατηρείται σωστά την στάση του κορμιού σας.

kangoo-cover.jpg

Ο εναλλακτικός αυτός τρόπος εκγύμνασης που συνδυάζει χορό και μουσική σε ένα δυναμικό workout σας «αφήνει» με μια μοναδική αίσθηση χαράς, ενώ ταυτόχρονα καταπραΰνει τα επίπεδα του άγχους και αυξάνει την ενέργειά σας. Βελτιώνει σημαντικά δηλαδή και την ψυχολογία σας, χαρίζοντας θετικές επιπτώσεις στον οργανισμό σας μετά από ένα μάθημα.

Hope

Μπορεί τα γυμναστήρια να είναι κλειστά και να μην έχουμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε ή και για τους αρχάριους να ξεκινήσουμε το νέο αυτό δημοφιλές workout, αλλά οι δύσκολες μέρες ας ελπίσουμε ότι τελειώνουν και σύντομα θα βρεθούμε όλοι να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες συνήθειες. Μέχρι τότε, βρείτε στο YouTube το fitness trend και πάρτε μια μικρή γεύση από ένα παράδειγμα του Kangoo Jumps και σίγουρα θα θελήσετε να το δοκιμάστε!