fbpixel

Search icon
Search
Κάνετε διατροφή; Συνταγές με λίγες θερμίδες για να απολαύσετε ελεύθερα
TASTE

Κάνετε διατροφή; Συνταγές με λίγες θερμίδες για να απολαύσετε ελεύθερα

4 απίθανες προτάσεις για να δοκιμάσετε χωρίς τύψεις


Προσέχετε τη σιλουέτα σας και αποφεύγετε να καταναλώνετε συχνά γεύματα; Εάν ναι, τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε και να εντάξετε περισσότερα -αλλά τα κατάλληλα- στο διατροφολόγιό σας, χωρίς να έχετε τύψεις για τις θερμίδες που θα καταναλώσετε. Πώς θα γίνει αυτό; Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο λαχταριστές συνταγές που μπορείτε να προτιμήσετε -όποια κι αν είναι τα γούστα σας-, οι οποίες θεωρούνται υγιεινές και θα συμβάλουν στην όλη σας προσπάθεια για απώλεια βάρους και διατήρησης.

Ανακαλύψτε τις super tasty & healthy συνταγές!

Wraps με κοτόπουλο & σαλάτα

shutterstock-407152150.jpg

Υλικά:

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 5 αραβικές πίτες, μεγάλες 
  • 150 γρ. μελιτζανοσαλάτα
  • 2 ντομάτες, μέτριες
  • 1 αγγούρι, μέτριο
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια 0.5-1 εκ.
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 1 εκ. Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο κατά μήκος και αφαιρούμε τα ζουμιά και τα σπόρια τους. Τις κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ. Καθαρίζουμε το αγγούρι και αφαιρούμε τους σπόρους του. Το κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ. Απλώνουμε καλά 2 κ.σ. από το χούμους πάνω σε κάθε πίτα προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι τα άκρα της. Μοιράζουμε και σκορπίζουμε επάνω σε κάθε πίτα τα υλικά μας μαζί με την κομμένη φέτα και τυλίγουμε εάν θέλουμε. Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Σολομός με πέστο

shutterstock-1717929367.jpg

Υλικά:

  • 1 ή 2 φιλέτα σολομού
  • 3-5 κ.σ. έτοιμη πέστο (θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ σε βαζάκια)
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ένα κομμάτι λαδόκολλας μέσα σε ταψί με την πέτσα προς τα κάτω. Απλώνουμε από πάνω πέστο, ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε από πάνω. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήστε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με μια ντοματοσαλάτα ή με ψητά μανιτάρια που μπορείτε να ψήνουμε σε λαδόκολλα στην τοστιέρα. Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια, τα αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τα απλώνουμε σε ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού στην τοστιέρα ή στο φούρνο. Τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά και τα βγάζουμε.

Healthy shakshuka με πένες ολικής

shutterstock-1328329751.jpg

Υλικά:

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. πένες ολικής
  • 4 αβγά
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με τη ντομάτα, βάζουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τις πένες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Σπάμε στο τηγάνι τα αβγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, γραβιέρα και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αβγά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Σουβλάκια με μανιτάρια & χαλούμι

shutterstock-1298158591.jpg

Υλικά:

  • 250 γραµ. χαλούμι
  • 8 μικρά ασπρομανίταρα
  • 8 ντοματίνια
  • 4 χουρμάδες, αποξηραμένους
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι βαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε, αρχικά, το χαλούμι σε μεγάλα καρέ. Βάζουμε το χαλούμι και όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με τα υλικά στο μπολ. Έπειτα, ανακατεύουμε καλά. Φτιάχνοντάς τα, περνάμε σε ξύλινα σουβλιά εναλλάξ χαλούμι μανιτάρια ντοματίνια, χουρμάδες. Ψήνουμε στη σχάρα λίγα λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με μανιτάρια και χαλούμι με πίτες και πράσινη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!