Ακόμα και αν ακολουθείτε ένα πιο αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα για την απώλεια κιλών, το βραδινό είναι ένα από τα γεύματα της ημέρας που δεν πρέπει να παραλείπετε σε καμία περίπτωση -όπως, άλλωστε υποστηρίζουν και οι experts σε θέματα διατροφής. Σε περίπτωση που σκέφτεστε ότι η κατανάλωση του βραδινού γεύματος θα σας γεμίσει με τύψεις λόγω των «περιττών» θερμίδων, ήρθε η ώρα να μάθετε πως υπάρχουν συνταγές που είναι ό,τι πρέπει για όλους εσάς που παραμένετε πιστοί σε υγιεινές λύσεις γευμάτων.
Καλή απόλαυση!
Wrap με κοτόπουλο & σαλάτα
Υλικά:
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 5 αραβικές πίτες, μεγάλες
- 150 γρ. μελιτζανοσαλάτα
- 2 ντομάτες, μέτριες
- 1 αγγούρι, μέτριο
- 100 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια 0.5-1 εκ.
- Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 1 εκ. Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο κατά μήκος και αφαιρούμε τα ζουμιά και τα σπόρια τους. Τις κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ. Καθαρίζουμε το αγγούρι και αφαιρούμε τους σπόρους του. Το κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μπολ. Απλώνουμε καλά 2 κ.σ. από το χούμους πάνω σε κάθε πίτα προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι τα άκρα της. Μοιράζουμε και σκορπίζουμε επάνω σε κάθε πίτα τα υλικά μας μαζί με την κομμένη φέτα και τυλίγουμε εάν θέλουμε. Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Healthy shakshuka με πένες
Υλικά:
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. πένες
- 4 αβγά
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με τη ντομάτα, βάζουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τις πένες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Σπάμε στο τηγάνι τα αβγά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, γραβιέρα και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αβγά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Σολομός με πέστο
Υλικά:
- 1 ή 2 φιλέτα σολομού
- 3-5 κ.σ. έτοιμη πέστο (θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ σε βαζάκια)
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ένα κομμάτι λαδόκολλας μέσα σε ταψί με την πέτσα προς τα κάτω. Απλώνουμε από πάνω πέστο, ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε από πάνω. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήστε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με μια ντοματοσαλάτα ή με ψητά μανιτάρια που μπορείτε να ψήνουμε σε λαδόκολλα στην τοστιέρα. Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια, τα αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τα απλώνουμε σε ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού στην τοστιέρα ή στο φούρνο. Τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά και τα βγάζουμε.
Κυπριακές πίτες με μανιτάρια & χαλούμι
Υλικά:
- Ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 πακετάκι χαλούμι κομμένο στα 12
- 4 κυπριακές πίτες
- 4 κ.σ. χούμους (θα βρείτε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ)
- 4 ψητές πιπεριές (θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ σε βαζάκια)
- 4 χούφτες ρόκα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε και το σκόρδο. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε το χαλούμι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.Ζεσταίνουμε τις πίτες στην τοστιέρα. Τις ανοίγουμε στη μέση και απλώνουμε από κάτω χούμους. Έπειτα, βάζουμε τα μανιτάρια, το χαλούμι, τις πιπεριές και λίγη ρόκα και σερβίρουμε.