fbpixel

Search icon
Search
Καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο ο Cedric Grolet
TASTE

Καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο ο Cedric Grolet

Σύμφωνα με τη διεθνή διοργάνωση Les Grandes Tables du Monde


Ύστερα από τις βραβεύσεις του ως "καλύτερος σεφ της χρονιάς" από το διεθνές περιοδικό Le Chef magazine το 2015 και "καλύτερο επιδόρπιο" από τον αναγνωρισμένο, παριζιάνικο γαστρονομικό οδηγό Lebey Guide το 2016, πολλοί θεωρούσαν αναπόφευκτο ο διάσημος και πολυτάλαντος Cedric Grolet να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου ζαχαροπλάστη στον κόσμο -και το βραβείο Valrhona USA- από την διοργάνωση Les Grandes Tables du Monde, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη.

Ο Γάλλος pastry chef είναι διάσημος για την ιδιαίτερη τεχνική του, τα έντονα χρώματα στα παραμυθένια γλυκά του, τη γεωμετρική αισθητική και την ακρίβεια που χαρακτηρίζει κάθε δημιουργία του. Σχεδόν αριστουργηματικά, τα επιδόρπιά του είναι τόσο αψεγάδιαστα, που πραγματικά κανείς λυπάται να τα φάει!

cedric-grolet-5.jpg

Who is Who

Ο Grolet θυμάται τον εαυτό του από πολύ μικρό να θέλει να γίνει ζαχαροπλάστης. Όταν παιδί ακόμα μάζευε φράουλες και βοηθούσε τους παππούδες του στην κουζίνα του ξενοδοχείο τους, στην περιοχή Andrézieux-Bouthéon, λίγο έξω από τη Lyon. «Μια από τις πιο δυνατές αναμνήσεις μου είναι να δοκιμάζω το παγωτό βανίλια που μου έφτιαχναν. Από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα, ότι αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου είναι να γίνω ζαχαροπλάστης» δήλωσε σε συνέντευξή του.

Πλέον head pâtissier στο εκπληκτικό Le Meurice του Παρισιού, ο διάσημος ζαχαροπλάστης είναι γνωστός για την ικανότητά του να μετερμηνεύει παραδοσιακές γαλλικές συνταγές σε μια νέα, πρωτοποριακή εκδοχή, κρατώντας αναλλοίωτη τη γεύση τους. Ανάμεσα στα πιο εμβληματικά γλυκά του συναντάμε γλυπτά από φρούτα κι έναν κύβο του Rubik, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε τον ολοκαίνουργιο τσελεμεντέ του Fruits, όπου καταπιάνεται με επτά αγαπημένα του φρούτα μέσα από 100 συνταγές, αποκαλύπτοντας μυστικά από τη δημιουργική διαδικασία και το πώς φτάνει από το μηδέν στο τελικό αποτέλεσμα.

His favorites

...όπως τα ανέφερε σε συνέντευξή του στην The Independent

Restaurant: L'auberge des Quatre Vents, στην περιοχή Λα Κοτ-Σαιντ-Αντρέ στη Νότια Γαλλία

Cookbook: Fauchon του Christophe Adam

Comfort food: Γλυκά

Ψωμί ή πατάτες: Ψωμί

Το επιδόρπιο που θα έφτιαχνε σε ένα έρημο νησί: Γρανίτα καρύδας με φρέσκους σπόρους βανίλιας

cedric-grolet-7.jpg