fbpixel

Search icon
Search
Kaikaya Restaurant: Το νέο εστιατόριο στη Βαλένθια με το τέλειο design
DESIGN NEWS

Kaikaya Restaurant: Το νέο εστιατόριο στη Βαλένθια με το τέλειο design

Συνδυάζει τέλεια την ιαπωνική και βραζιλιάνικη κουλτούρα και ταξιδεύει τους επισκέπτες με την αισθητική του


Το δημιουργικό στούντιο Masquespacio με έδρα τη Βαλένθια έχει σχεδιάσει τον εσωτερικό χώρο για το πρώτο τροπικό εστιατόριο sushi της πόλης, το σούπερ εντυπωσιακό Kaikaya. Το ασυνήθιστο και πρωτοποριακό αυτό new entry συνδυάζει το ιαπωνικό φαγητό με τη βραζιλιάνικη κουζίνα, ένα μοναδικό μείγμα που είναι εμφανές και από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του, που αποπνέει έντονα το πολυπολιτισμικό στιλ του. 

Συγχωνεύοντας λοιπόν την παραδοσιακή και μεθοδική Ιαπωνία με τη σύγχρονη, τροπική και εξωτική Βραζιλία, η αρχιτεκτονική ομάδα ξεκίνησε με το σχεδιασμό του χώρου, θέλοντας να δημιουργήσει ένα ευφάνταστο combination που θα καλωσορίζει ιδανικά τον επισκέπτη!

3-masquespacio-kaikaya11121.jpg

5-masquespacio-kaikaya11166-X5Vej.jpg

Με το κτίριο να είναι άκρως επιβλητικό και παραδοσιακό, με θόλους, μεταλλικές δοκούς και αυθεντικά τούβλα, το concept ήταν να διατηρηθεί η αισθητική του και τα περισσότερα στοιχεία στην αρχική του μορφή και να μην τα πειράξουν. Φυσικά, σε αυτήν τη σκέψη προστέθηκε και η σύγχρονη οπτική της δημιουργικής ομάδας, η οποία εμπλούτισε κάθε γωνιά με τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να τη φέρει στα νέα δεδομένα του interior design, χωρίς να ξεχνά και τη διαχρονικότητα που έμεινε άθικτη.

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην Ιαπωνία, το στούντιο επέλεξε να βασιστεί στο παραδοσιακό ξύλο και στα ακατέργαστα υλικά της φύσης γενικότερα, συνθέτοντας έτσι μία ήσυχη και γαλήνια ατμόσφαιρα. Ο «βραζιλιάνικος αέρας» προσδίδεται από στοιχεία "samba", όπως πολύχρωμα μοτίβα από ψηφιδωτά πλακάκια και ιδιαίτερα, μοναδικά φωτιστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα συγκεκριμένα φωτιστικά παπαγάλων με ουρά από φοινικόφυλλα που θα δείτε κρεμασμένους στους τοίχους, σχεδιάστηκαν αποκλειστικά και μόνο για αυτό το πρότζεκτ. 

Φυσικά, τα πλούσια και καταπράσινα φυτά δίνουν ένα πιο τροπικό twist κι ολοκληρώνουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το design. Μπαίνοντας στο νέο εστιατόριο, κανείς αισθάνεται ότι χάθηκε σε μια chic ζούγκλα!4-masquespacio-kaikaya11297.jpg

1-masquespacio-kaikaya11105.jpg

«Αμέσως μόλις εισέλθετε στο εστιατόριο, θα παρατηρήσετε τους χαρακτηριστικούς κύκλους από φοινικόδεντρα, που αντιπροσωπεύουν τα καπέλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη συλλογή ρυζιού στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, τις παλαιότερες εποχές. Αυτά συνδυάζονται με ξεχωριστό τρόπο με τα πολύχρωμα μωσαϊκά πλακάκια και τα τροπικά φυτά της Βραζιλίας» εξηγεί ο Christophe Penasse, ένας από τους συνιδιοκτήτες του Masquespacio studio, που ανέλαβε τον σχεδιασμό.Συνεχίζοντας προς το μπαρ, γίνεται ακόμη πιο εμφανής η συνύπαρξη των δύο χωρών -της Ιαπωνίας και της Βραζιλίας- αντικρίζοντας τον παραδοσιακό ιαπωνικό ξύλινο πάγκο με τα χρωματιστά σχέδια, που είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένα από την βραζιλιάνικη δεκαετία των '70s. Στον επάνω όροφο, θα δείτε να κυριαρχεί η ίδια αισθητική κι ατμόσφαιρα, ενώ η προσοχή έχει δοθεί ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Άλλωστε, αυτό γίνεται φανερό και χάρη στις εντυπωσιακές στρογγυλές γωνίες των καθισμάτων, οι οποίες φαίνεται να παντρεύουν αριστοτεχνικά τις δύο κουλτούρες. 

Αν λοιπόν ταξιδέψετε στην Ισπανία και επιθυμείτε να απολαύσετε μία υπέροχη γαστρονομική εμπειρία, θα βρείτε το εστιατόριο στο κέντρο της Βαλένθια και πιο συγκεκριμένα στην Plaza del Ayuntamiento. Λόγω του ότι είναι νέο entry στο χώρο της εστίασης και η επισκεψιμότητά του είναι μεγάλη, συνιστάται να γίνει κράτηση, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τραπέζι! 6-masquespacio-kaikaya11262.jpg

masquespacio-kaikaya11291.jpg

Φωτογραφιίες: Luis Beltran

Περισσότερες πληροφορίες: kaikayarestaurante.com & masquespacio.com