fbpixel

Search icon
Search
Και όμως μπορείτε να διαβάσετε τη γλώσσα του σώματος πίσω από τη μάσκα
PSYCHOLOGY

Και όμως μπορείτε να διαβάσετε τη γλώσσα του σώματος πίσω από τη μάσκα

Κατανοήστε όλες τις αλλαγές στη διάθεση και στη συμπεριφορά των ανθρώπων


Σε μια εποχή που ο κόσμος κινείται διαφορετικά, τώρα που όλα μοιάζουν σαν να έχουν αλλάξει ροή και οι άνθρωποι θεωρούν πως αποξενώνονται, υπάρχουν τρόποι να αλλάξετε οπτική. Λέγοντας "όχι" σε οποιαδήποτε υπερβολή και μαθαίνοντας τους κανόνες της κοινωνικοποίησης και της επικοινωνίας από την αρχή, μπορείτε να κάνετε την καλύτερη προσαρμογή και να αποκτήσετε ξανά τις μοναδικές σας στιγμές. Ακόμη και αν οι μάσκες βρίσκονται στη σωστή θέση. Παρόλα αυτά, κανένας δεν αμφισβητεί πως οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν υποστεί ένα πλήγμα στην εποχή του Covid-19. Για αυτό το λόγο παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά tips για να μπορείτε να κατανοείτε καλύτερα τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε, γιατί μην ξεχνάτε πως οι εκφράσεις του προσώπου είναι ένας σημαντικός τρόπος επικοινωνίας και παίζουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε αλληλεπίδραση.

Η θετική πλευρά της πραγματικότητας

maska-somatiki-stasi.jpg


Τα καλά νέα είναι ότι τα μάτια είναι πραγματικά το παράθυρο της ψυχής και αποτελούν το απόλυτο σημείο στο οποίο μπορείτε -πλέον- να βασιστείτε. Μην ξεχνάτε πως αυτά δε μπορούν να κρύψουν τη λύπη, τη χαρά ή ακόμη και την κούραση από την ημέρα που πέρασε. Για αυτό το λόγο αν και σίγουρα, χάνετε κάποιες πληροφορίες επειδή δεν μπορείτε να δείτε την πλήρη έκφραση των ανθρώπων, το μεγαλύτερο μέρος αυτού που πρέπει να αντιληφθείτε -για το πώς αισθάνεται κάποιος- βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας. Άλλωστε, αν σε μια συζήτηση παρατηρείτε μόνο το στόμα του συνομιλητή σας, τότε πιθανότατα χάνετε τη μισή ιστορία. 

Η γλώσσα του σώματος

Όταν οι μάσκες ανεβαίνουν είναι σαφώς πιο δύσκολο να κατανοήσετε ή ακόμη και να ακούσετε καθαρά το συνομιλητή σας. Έτσι, η συνομιλία με κάποιον απαιτεί πλέον την πλήρη προσοχή μας. Η "εξέταση" του άλλου την ώρα που επικοινωνείτε μπορεί να απαιτεί κατανόηση από τις υπόλοιπες οπτικές ενδείξεις που λαμβάνετε. Αν το άτομο στέκεται ή κάθεται, αν για παράδειγμα βρίσκεται με τα πόδια σταυρωμένα ή εάν μιλώντας μαζί σας κοιτάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτά τα "σημάδια" μπορούν να δείξουν αντίσταση ή ακόμη και αδιαφορία. Ακόμη, εάν παρατηρείτε υπερβολική χρήση των χεριών τότε μπορεί να υπάρχουν συναισθήματα άγχους. 

maska-somatiki-stasi-1.jpg

Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό οι χειρονομίες να εκτελούνται με έναν πιο υπερβολικό και προφανή τρόπο, καθώς δεν μπορείτε να βασίζεστε αποκλειστικά στην επαφή με τα μάτια. Φυσικά πολλές φορές κρίνεται απαραίτητο να μεταφέρετε -στους ανθρώπους- προφορικά τον τρόπο που πραγματικά αισθάνεστε. Αν και στην αρχή μπορεί να μοιάζει δύσκολο, θα δείτε πως με τον καιρό και οι άνθρωποί σας θα ανταποκριθούν ανάλογα και ίσως η συνομιλίες αποκτήσουν ξανά την πραγματική τους αξία, γεννώντας ένα ευεργετικό μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα από αυτή την πανδημία. 

Αναγνωρίζοντας τη δύναμη της ενέργειας

maska-somatiki-stasi-3.jpg

Κάθε άνθρωπος έχει ένα πεδίο ενέργειας και αν είστε αρκετά ευαίσθητοι ή έχετε ανεπτυγμένη τη συναισθηματική νοημοσύνη θα το νιώσετε. Μπορεί, λοιπόν, οι λέξεις να είναι σημαντικές, αλλά η ενέργεια συχνά "μιλά" πιο δυνατά και από αυτές. Αφεθείτε στην αίσθηση που σας χαρίζει η αύρα ενός ανθρώπου και αγκαλιάστε την έκτη αίσθηση που λέει πως αυτό που νιώθετε για το συνομιλητή σας, ίσως τελικά και αυτό να ισχύει. Χαμογελάστε με τα μάτια, αφουγκραστείτε άλλα χαμόγελα που κρύβονται κάτω από τη μάσκα και θα ανακαλύψετε πως τελικά μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι ακόμη και στη μετά-Covid-εποχή.