fbpixel

Search icon
Search
Just do it: Γίνετε περισσότερο αυθόρμητοι
PSYCHOLOGY

Just do it: Γίνετε περισσότερο αυθόρμητοι

Συμβουλές που θα σας αφυπνίσουν από τη ρουτίνα


Αν όλα σας μοιάζουν ίδια και δεν μπορείτε να ξεχωρίστε το γκρι από το κόκκινο, αν κοιτάζετε με απορία αυτούς που παίρνουν αποφάσεις στη στιγμή και κλείνουν ταξίδια-αστραπή, αν όσοι βγαίνουν τα Σαββατόβραδα στα μάτια σας μοιάζουν πολύ "γενναίοι", τότε ή βαδίζετε στα βαθιά γεράματα ή πολύ απλά έχετε πέσει σε τέτοια ρουτίνα που δε βρίσκετε πια νόημα σε τίποτα.

Ask your friends

Σίγουρα οι φίλοι σας θα το 'χουν προσέξει και θα έχουν βαρεθεί πλέον να σας τηλεφωνούν για καφέ ή ποτό και να ακούν από εσάς «αχ, που να τρέχουμε τώρα». Ξεκινήστε με το να τους καλέσετε εσείς και κλείστε με τον καθένα ξεχωριστά ραντεβού, για να μάθετε τα νέα τους. Ρωτήστε τους, αν σας θεωρούν πλέον προβλέψιμο. Όσο σκληρή κι αν ακουστεί η απάντηση, πολύ πιθανό να χρειάζεστε κάποιον να σας πει την πικρή αλήθεια. Υποσχεθείτε στον εαυτό σας, ότι από δω και στο εξής θα δέχεστε όσες περισσότερες προσκλήσεις μπορείτε και τηρήστε το με ευλάβεια!

Leave the house

Στη συνέχεια, κλείστε επιτέλους την οθόνη της τηλεόρασης και του υπολογιστή και προτείνετε στο έτερον ήμισυ να βγείτε μια βόλτα (ακόμα και στη γειτονιά σας) για να δείτε μια έκθεση ή να πάτε σε ένα ωραίο cafe. Ντυθείτε όμορφα και δειπνήστε μαζί σε ένα trendy εστιατόριο. Ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για μια ωρίτσα, και μόνο το γεγονός, ότι θα δοκιμάσετε μια καινούργια γεύση ή θα πιείτε ένα ποτήρι κρασί –ίσως συνοδεία με ένα plateau τυριών- θα σας ανανεώσει και θα σας βάλει σε διαδικασία να σκέφτεστε ήδη τον επόμενο γαστρονομικό προορισμό, που θέλατε εδώ και καιρό να επισκεφτείτε και η ρουτίνα σας εμπόδιζε.

spontaneous9.jpg

Something new

Φυσικά, μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε ένα καινούργιο χόμπι ή ασχολία που πάντα αγαπούσατε, αλλά δεν τολμούσατε ποτέ. Δε θα αναφερθώ στη γυμναστική –κάτι που ούτως ή άλλως πρέπει ανεξάρτητα συνθηκών να βάλετε στη ζωή σας- αλλά σε κάτι ιδιαίτερο, που θα σας κάνει να αποδράσετε, έστω και για λίγο, από τη desk job ρουτίνα σας. Δοκιμάστε τη ζωγραφική, τις χειροτεχνίες, το tango, την κιθάρα ή ακόμα και να μάθετε μια καινούργια γλώσσα. Θα νιώστε τόσο παραγωγικοί και ξένοιαστοι, που αυτό θα γίνει το highlight της εβδομάδας που θα σας κάνει να χαμογελάτε!

Here you go!

Δε θα σας πω να μπείτε σ’ένα αεροπλάνο και να αποδράσετε στο άγνωστο με τον έρωτα της ζωής σας. Αυτό δεν είναι αυθόρμητο, είναι παράλογο! Θα σας πω, όμως, να ανοίξετε το χάρτη της Ελλάδας και να ψάξετε τις γύρω περιοχές από την πόλη που μένετε και να γράψετε μια λίστα από τα σημεία που θέλατε να επισκεφτείτε και έχετε ακούσει, ότι προσφέρουν πλούσια γαστρονομική, πολιτισμική, θρησκευτική ή καλλιτεχνική παράδοση. Αυτά θα είναι το must-go των επόμενων μηνών, ιδανικά για μια ημερήσια με τις κολλητές, τον αγαπημένο, ακόμα και με τους γονείς ή τα αδέρφια σας –σε περίπτωση που γκρινιάζουν, ότι τους έχετε παραμελήσει. Δείτε εδώ τις προτάσεις μας για μια απόδραση-αστραπή.

Τα παραπάνω βήματα είναι βασικά, για να βάλετε στη ζωή σας την ανανέωση, την αίσθηση του καινούργιου και του συναρπαστικού. Έτσι, ίσως καταφέρετε να φτάσετε και στο σημείο να λέτε περισσότερα «ναι». Relax, just do it!

adv

GLOW LOVES

4+1 συμβουλές για να κάνετε το online dating παιχνιδάκι
PSYCHOLOGY

4+1 συμβουλές για να κάνετε το online dating παιχνιδάκι