fbpixel

Search icon
Search
Jojoba Oil: Το «θαύμα» της φύσης που αξίζει να γνωρίσετε
WELLNESS

Jojoba Oil: Το «θαύμα» της φύσης που αξίζει να γνωρίσετε

Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη του που θα σας αφήσουν άφωνες!


Η Μητέρα Φύση σε αρκετές περιπτώσεις μας εφοδιάζει με θαυματουργά συστατικά, τα οποία κάνουν θαύματα και ξεπερνούν ακόμα και την σύγχρονη και ιδιαίτερα εξελιγμένη βιομηχανία της ομορφιάς. Αν μας ρωτούσε κάποια από εσάς αν γίνεται με πολύ απλά βήματα να αποκτήσει την επιδερμίδα των ονείρων της, τότε η απάντηση μας θα ήταν με απόλυτη βεβαιότητα καταφατική. Μάλιστα ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές και κυρίαρχους του «παιχνιδιού» της ομορφιάς, της νεότητας και της φρεσκάδας είναι το jojoba oil. Εσείς το έχετε εντάξει στην καθημερινή σας ρουτίνα;

725bf889-a5e7-48d2-8f1e-3461385e51eb.webp


Τι είναι το jojoba oil;

Επρόκειτο για έναν θάμνο που φυτρώνει και καλλιεργείται στο Βορειοδυτικό Μεξικό καθώς και στη Νοτιοδυτική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το λάδι που παράγεται από αυτό δεν έχει κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά, όμως οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές και αξιοσημείωτες. Μια εξ αυτών είναι ότι δεν χρειάζεται να δαπανήσετε μια ολόκληρη περιούσια, ώστε να το αποκτήσετε, καθώς είναι αρκετά προσιτό και για αυτόν τον λόγο αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία και να το δοκιμάσετε άμεσα!

Ποια είναι τα οφέλη του;

Μπορεί να λειτουργήσει και ως ενυδατική κρέμα

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται είναι αληθινό. Το jojoba oil είναι μια καταπληκτική ενυδατική κρέμα που απορροφάται απευθείας από την επιδερμίδα σας, χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας, καθιστώντας το κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, πως δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε κάποιο επιπρόσθετο προϊόν για να «κλειδώσετε» την υγρασία στο δέρμα σας, αφού το συγκεκριμένο έλαιο διεισδύει ακόμα και στις βαθύτερες δερματικές στιβάδες με αρκετά μεγάλη ευκολία.

f9e3873e-d29b-404c-95f8-fb458e3e8b16.jpg

Ιδανικό για τις λιπαρές επιδερμίδες

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι λιπαρές και ακνεικές επιδερμίδες δεν καταδέχονται τις περισσότερες ενυδατικές κρέμες, οι οποίες αφήνουν στο πέρασμα τους μια ανεπιθύμητη γυαλάδα, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο το υπάρχον πρόβλημα. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε και να ανησυχούμε πια, αφού ο σύμμαχος μας είναι το έλαιο jojoba. Έτσι, αν επιθυμείτε να ρυθμίσετε την έκκριση σμήγματος, αντισταθμίζοντας την άκρατη παραγωγή του και εξισορροπώντας το με όσο το δυνατόν ταχύτερο τρόπο, τότε δεν έχετε παρά να το προτιμήσετε.

Ξηρά χείλη και φριζαρισμένα μαλλιά; Όχι πια!

Ποιος ισχυρίστηκε πως το jojoba oil προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για χρήση στο πρόσωπο και όχι σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος μας; Αναλυτικότερα, εξαιτίας της υψηλής ενυδατικής του ικανότητας μπορεί να εφαρμοστεί και στα χείλη, ιδανική επιλογή για εσάς που πασχίζετε να τα συνεφέρετε το καλοκαίρι από την ανεπιθύμητη ξηρότητα, αλλά και στα μαλλιά που φριζάρουν και εμφανίζουν πιτυρίδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μασάζ στις ανάλογες περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να αποκτήσετε ξανά λαμπερά, λεία και υγιή μαλλιά στο λεπτό πάντα με τη συμβολή της φύσης.

bb8c7a9b-12b5-4a81-baf7-4154967864c7.jpeg


Αποκτήστε νεανική επιδερμίδα 

Μήπως έχετε αρχίσει να εμφανίζετε τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες; Ε, λοιπόν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια, αφού εμείς έχουμε ήδη βρει την λύση στο πρόβλημα σας. Εφαρμόστε το jojoba oil τις βραδινές ώρες σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας σας, τοποθετώντας extra ποσότητα στις “προβληματικές” περιοχές, στις οποίες θέλετε να εξομαλύνετε τα σημάδια γήρανσης. Αξίζει να υπογραμμίσουμε σε αυτό το σημείο πως είναι ιδανικό ακόμα και για κάτω από τα μάτια, προσφέροντας ενυδάτωση, θρέψη και ελαστικότητα.

Επομένως, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε λιγάκι παραπάνω τη φύση και όσα μας προσφέρει απλόχερα όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμα τόσο για τον οργανισμό, όσο και για την περιποίηση μας. Αποκτήστε το έλαιο jojoba σήμερα κιόλας από το φαρμακείο της γειτονιάς ή το αγαπημένο κατάστημα καλλυντικών της περιοχής σας και επωφεληθείτε στο μέγιστο, έπειτα από τη συστηματική εφαρμογή του. Νεανικότητα, λάμψη, φρεσκάδα και super ενυδάτωση σε ένα μόνο προϊόν! Είστε μαζί μας;