fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Joie de vivre: Μια εσωτερική ματιά σε ένα υπέροχο & σύγχρονο διαμέρισμα υψηλής αισθητικής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η Κατερίνα Κατσαντώνη μας ανοίγει τη μαγευτική κατοικία της


Joie de vivre: Μια εσωτερική ματιά σε ένα υπέροχο & σύγχρονο διαμέρισμα υψηλής αισθητικής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σ’ ένα υπέροχο ρετιρέ, στο κέντρο της πόλης, η Κατερίνα Κατσαντώνη, ιδιοκτήτρια και manager του brand οπτικών Gianni Venturi, δημιούργησε το προσωπικό της καταφύγιο. Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που η ενασχόλησή της είχε άμεση σχέση με τον χώρο της μόδας -η αισθητική ήταν τελικά και θέμα γονιδιακό-, κατάφερε να έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση του στιλ. Αυτό είναι φανερό από την πρώτη στιγμή που τη γνωρίζει κάποιος, αλλά και από την εικόνα του σπιτιού της, ένα προσωπικό project, που σε καμιά περίπτωση δε βιάστηκε να ολοκληρώσει και, όπως λέει και η ίδια, «ίσως να μην ολοκληρώσω και ποτέ. Το έχω φτιάξει με πολλή αγάπη και είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Αν και δε συνεργάστηκα με κάποιον αρχιτέκτονα, είχα κι έχω την τύχη ο Βαγγέλης Μπόνιος, του γραφείου Studio Bonarchi, να είναι ένας από τους αγαπημένους μου φίλους, του οποίου οι συμβουλές και η καθοδήγηση με βοήθησαν σε όλα τα στάδια δημιουργίας και υλοποίησής του».

Κατά έναν μοναδικό τρόπο, το διαμέρισμα της Κατερίνας αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά της. Είναι πλημμυρισμένο από φως, άκρως κομψό και διακριτικά πολυτελές, ιδιαίτερο και γεμάτο από θετική ενέργεια κι αίσθηση του στιλ. Ασφάλεια, αναμνήσεις και συναισθήματα είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει για εκείνη τη λέξη «σπίτι»... το δικό της σπίτι.

5-P2vcl.jpg


Σε όλους τους χώρους, το λευκό παίζει με το μαύρο και το γκρι, ενώ τα κλασικά στοιχεία, όπως τα γύψινα στους τοίχους και στο τζάκι, παντρεύονται μ’ έναν μοναδικό τρόπο μ’ έπιπλα και αντικείμενα design. Η υψηλή αισθητική και η ικανότητά της για mix & match, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, είναι εμφανείς σε όλα τα δωμάτια, ενώ οι προσωπικές της πινελιές αποτυπώνουν τον δικό της χαρακτήρα. Το trunk του Andrew Martin πήρε τη θέση του coffee table στο living room, ενώ στον τοίχο δίπλα στο τζάκι ένα φουλάρι Hermès από την προσωπική της συλλογή μεταμορφώθηκε από την ίδια σ’ έναν εντυπωσιακό πίνακα, που συμπληρώνει το κομψό σκηνικό με τις πολυθρόνες της Molteni&C και το φωτιστικό Atollo της Oluce. Αν, βέβαια, θα έπρεπε να ξεχωρίσει μια αγαπημένη της γωνιά, αυτή θα ήταν, όπως τονίζει, γι’ αυτό το διάστημα, δίπλα στο τζάκι με το ανάκλιντρο του Le Corbusier -τελευταίο της απόκτημα, που ήθελε πολύ καιρό- και το side table της Cappellini. Από το σπίτι της δε λείπουν σχεδόν ποτέ τα λουλούδια, τα οποία είναι και από τα αγαπημένα της διακοσμητικά.

2-5rBAw.jpg


Η ίδια ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση, κάτι για το οποίο αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενη, καθώς από μικρή της άρεσε πολύ το συγκεκριμένο αντικείμενο. «Στον επαγγελματικό τομέα έχω υπάρξει πολύ τυχερή, καθώς έχω αναλάβει την οικογενειακή μας επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, στον οποίο και μπήκα από μικρή ηλικία. Οι σπουδές μου ήταν προσανατολισμένες στην επιστημονική πλευρά του κλάδου των οπτικών και, με το πέρας των χρόνων, κατάφερα να ισορροπήσω το τεχνικό κομμάτι της δουλειάς με το δημιουργικό, με αποτέλεσμα ν’ αφήσω το προσωπικό μου στίγμα στην εταιρία». Τα χρόνια που έζησε στο Μιλάνο τη βοήθησαν να δει τον χώρο της μόδας πιο σφαιρικά, να τον αγαπήσει και να γεμίσει εικόνες και ιδέες, που εφαρμόζει στη δουλειά της καθημερινά.

Style matters

extra2.jpg


Το στιλ είναι... κάτι πολύ υποκειμενικό. Θαυμάζω πολλά και διαφορετικά είδη και πιστεύω ότι στην Ελλάδα οι γυναίκες το ψάχνουν πολύ. Το δικό μου στιλ, βέβαια, θα μπορούσα να πω πως είναι άνετο και απλό, επειδή χρειάζεται να είμαι πολλές ώρες στη δουλειά καθημερινά. Ωστόσο, μου αρέσει να επενδύω σε κομμάτια που είναι διαχρονικά.

Η καλή αισθητική… για μένα είναι συνώνυμο της αρμονίας, που πέραν της ύλης, οφείλει να χαρακτηρίζει και τον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά μας. Φροντίζω, λοιπόν, να υπάρχει αυτή η ισορροπία σε ό,τι έχω γύρω μου κι αυτό είναι κάτι που μ’ εμπνέει και με ηρεμεί πολύ.

Το αγαπημένο μου χρώμα... Η παλέτα που επιλέγω είναι πολύ ήσυχη. Τα χρώματα που δε βαριέμαι ποτέ είναι το λευκό, το μπεζ και το μαύρο, και συνήθως σε αυτούς τους τόνους κινούνται και οι επιλογές μου στο σπίτι, στα ρούχα και τα αξεσουάρ.

Κ is for Katerina

7-Kopgv.jpg


Από το σημερινό lifestyle, όπως διαμορφώνεται, ποια τάση ξεχωρίζεις και υιοθετείς; Τον τελευταίο καιρό το lifestyle όλων μας έχει αλλάξει πολύ. Δημιουργήθηκαν νέες ανάγκες, για να αναπληρώσουμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Προσωπικά, κάτι που ανακάλυψα και απολαμβάνω πολύ (αν και ακόμη με δυσκολεύει) είναι ν’ αφιερώνω λίγο χρόνο στην αρχή της ημέρας μου ακολουθώντας διάφορες τεχνικές διαλογισμού.

Σε τι δεν μπορείς ν’ αντισταθείς ποτέ; Στα ταξίδια.

Ποια πράγματα ή ανθρώπους δεν αντέχεις; Δεν αντέχω όσους δεν έχουν καλή σχέση με την αλήθεια.

Τι είναι για σένα ευτυχία; Ένα σύνολο μικρών πραγμάτων που κάνουν κάποιον να χαμογελάει όταν ξυπνάει το πρωί και το βράδυ πριν κοιμηθεί.

Ποιο είναι το motto σου; Τα πάντα έχουν την ομορφιά τους, όμως, δεν τη βλέπουν όλοι.

Βest of

10-qMNA0.jpg


Σχεδιαστής Μόδας: Phoebe Philo

Οίκος Μόδας: Τhe Row

Καλλιτέχνης: Εgon Schiele

Άρωμα: Το Vanille 44 της Le Labo

Aξεσουάρ: Τα γυαλιά ηλίου Gianni Venturi

Βιβλίο: «Θαυμαστός καινούριος κόσμος» του Aldus Huxley

Beauty Item: Η κρέμα χεριών Suede της Byredo

Details για το σπίτι: Τα αρωματικά του οίκου Mad et Len

Χρώμα: Το λευκό

Gadget: Το iPhone μου

Φετίχ: Οι τσάντες

Εστιατόριο: Ο κήπος του Loulou στο Παρίσι

Ξενοδοχείο: Το Coqui Coqui Coba στο Μεξικό και το Nolinski στο Παρίσι

Μουσείο: Το Fondazione Prada στο Μιλάνο

Πόλη:Το Hong Kong

Instagram Accounts: Της art curator @sophiegunnol και της @viancasoleil

Aπολαύστε περισσότερες μοναδικές φωτογραφίες από το εσωτερικό της κατοικίας!

Θαυμάστε επίσης σε βίντεο την εκπληκτική ξενάγηση στο προσωπικό της καταφύγιο της Κατερίνα Κατσαντώνη μέσα από το σχετικό IGTV Video που ανέβηκε στο Instagram account του @glowmagazine

 

1

Κρέμα χεριών Suede της Byredo

2

Pot pourri Darkwood της Mad et Len

3

Δερμάτινη τσάντα, The Row

4

Koκάλινα γυαλιά ηλίου, Gianni Venturi

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΗΣ ΡΑΜΜΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020