fbpixel

Search icon
Search
Joie de Vivre: Η Allegra Pomilio ανοίγει τις πόρτες της υπέροχης κατοικίας της στην Άνδρο
MAGAZINE

Joie de Vivre: Η Allegra Pomilio ανοίγει τις πόρτες της υπέροχης κατοικίας της στην Άνδρο

Είναι φωτογράφος, ερασιτέχνης μαγείρισσα, οικοδέσποινα και παραγωγός μαγειρικών εκδηλώσεων, συγγραφέας, αλλά και ιδιοκτήτρια του project Mèlisses


Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της «ταξιδιώτισσα», μια εξερευνήτρια στην καρδιά, που της άρεσε ανέκαθεν η δημιουργία ενός retreat, ενός καταφυγίου, όπου άνθρωποι με την ίδια φιλοσοφία θα μπορούσαν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. «Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει πολλοί ταξιδιώτες από τις Mèlisses και πιστεύω ότι οι άνθρωποι που αναζητούν ένα συγκεκριμένο είδος διακοπών προσελκύονται με πολλούς τρόπους από παρόμοια αισθητική και νοοτροπία. Αυτές οι ομοιότητες είναι τόσο σαφείς και συχνά οδηγούν σε μακροχρόνιες φιλίες». Το ιδιαίτερο αυτό project της στο νησί της Άνδρου της έδωσε τη δυνατότητα ν’ ανοίξει τις πόρτες σε ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, επιτρέποντάς της παράλληλα να εξοικειωθεί με διαφορετικούς πολιτισμούς-υπόβαθρα και να εμπνέεται συνεχώς από άλλους. «Μαθαίνουμε καθημερινά, και μια από τις μεγαλύτερες χαρές είναι να βλέπουμε τους πελάτες να εκτιμούν τα πάντα και να επιστρέφουν τα επόμενα χρόνια».

Το Mèlisses είναι «ένα σπίτι μακριά από το σπίτι». Ένα μέρος που μπορεί να το επισκεφτεί κανείς για ν’ απολαύσει την ηρεμία μιας ελληνικής όασης δίπλα στο Αιγαίο ή ακόμη και για να συμμετάσχει σε κάποιο από τα retreats που οργανώνει.

melisses-workshop-5-14-welcome-dinner-010-copy.jpg
Υπέροχα τραπέζια με πρωταγωνιστές γευστικούς συνδυασμούς στην ανοιχτή κουζίνα |Φωτογραφία Nicole Franzen

«Ό,τι κάνουμε έχει στόχο ν’ αναδείξει τις τοπικές παραδόσεις και τον πολιτισμό, ενώ αγκαλιάζει την πεμπτουσία του μεσογειακού τρόπου ζωής. Οι άνθρωποι που έρχονται στο Mèlisses δε βρίσκουν μόνο κατάλυμα, αλλά μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης για πράγματα που πρέπει να κάνουν και να δουν στο νησί. Μας αρέσει να μοιραζόμαστε ιστορίες τοπικών κατασκευαστών, παραγωγών και πάντα καλούμε τους άλλους να βλέπουν τα πράγματα μέσα από τα δικά μας μάτια. Προσπαθούμε πάντα να εμπλέκουμε τους καλεσμένους μας σε ό,τι κάνουμε, κάτι που οδηγεί συχνά στις πιο αυθόρμητες συγκεντρώσεις ή περιπέτειες. Μας αρέσει να δημιουργούμε μοναδικά retreats, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να βιώνουν το νησί κάθε φορά από διαφορετική οπτική γωνία. Το σπίτι είναι το ίδιο, το νησί είναι το ίδιο, ωστόσο, κάθε project είναι εντελώς μοναδικό».

melisses-2330.jpg
Allegra Pomilio | Φωτογραφία Issy Croker

Το Mèlisses ήταν, κι εξακολουθεί να είναι, ένα από τα πολλά όνειρα της Allegra Pomilio. Είναι η πρώτη της προσωπική δουλειά και δε θα μπορούσε, όπως η ίδια λέει, ποτέ να φανταστεί ότι θα την οδηγούσε εκεί που είναι σήμερα. «Ήμουν πάντα αυθόρμητη. Σπούδαζα γραφιστική στις Βρυξέλλες όταν αποφάσισα να εγκαταλείψω το πανεπιστήμιο για να συνεχίσω το όνειρό μου. Εργάστηκα στον τομέα της φιλοξενίας και του γαστρονομικού τομέα στη Γαλλία, για σχεδόν δύο χρόνια». Μετά από αυτήν την εμπειρία, αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό της ταξίδι και η Ελλάδα ήταν η απάντηση. Χρειάστηκε χρόνος και η όλη διαδικασία κι εξέλιξη είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. «Μετά τα χρόνια που πέρασα στη Γαλλία, δεν ήμουν σίγουρη πού να επικεντρωθώ περισσότερο. Για παράδειγμα, στην αρχή δε σκέφτηκα καν το γεγονός ότι θα λειτουργήσει το Mèlisses ως Βed & Breakfast, αλλά μόνο ως χώρος για εκδηλώσεις και retreats. Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Αυτό είναι, επίσης, το καλύτερο μέρος του ταξιδιού μου εδώ, μου αρέσει πώς εξελίσσεται το σπίτι μαζί μου».

My Andros 

melisses-exteriors-109.jpg
Τα έπιπλα και τα αντικείμενα στον χώρο είναι διαλεγμένα προσεκτικά -από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Αυτό που αγαπώ στην Άνδρο είναι οι άνθρωποί της. Από τον κρεοπώλη μέχρι την κυρία στο περίπτερο. Μου αρέσει να έχω καλή σχέση με όλους. Οι ιστορίες τους πραγματικά με απασχολούν. Από την άλλη, απολαμβάνω πολύ τον χρόνο μου μόνη στο νησί. Φεύγοντας από το σπίτι και απλά οδηγώντας, σταματάω για ν’ απολαύσω το ηλιοβασίλεμα και να θαυμάσω τη θέα. Πάντα βρίσκω στιγμές για τον εαυτό μου. Η αγαπημένη μου συνήθεια είναι να πηγαίνω σε μια μικρή παραλία που ξέρω μόνο εγώ, να κολυμπάω με αναπνευστήρα και να είμαι απλά παρέα με τις σκέψεις μου.

Ψάχνοντας το τέλειο μέρος για το project μας Melisses επισκεφτήκαμε διάφορα νησιά. Η Άνδρος ήταν το τελευταίο στη λίστα μας και αμέσως την ερωτευτήκαμε. Ήταν μια επιλογή με ρίσκο, καθώς δε γνωρίζαμε το νησί πολύ καλά, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση. Το νησί είναι τόσο απέραντο, υπάρχουν πάντα τόσα πολλά να δείτε και να εξερευνήσετε.

Η Άνδρος είναι το ιδανικό μέρος για περίεργους ταξιδιώτες, που αναζητούν μια αυθεντική εμπειρία στην Ελλάδα. Μακριά από τα πλήθη, πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά και απλά εκπληκτική.

3 λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος την Άνδρο είναι τα παρθένα νερά της, η ποικιλομορφία του τοπίου της, η γοητεία της πρωτεύουσας και των χωριών της.

Δεν πρέπει να φύγεις από το νησί αν δε φας στο εστιατόριο τoυ Josef και στην ταβέρνα ο Κόσσης, αν δεν κολυμπήσεις στο Bιτάλι, τις Αποθήκες, τα Άχλα και τον Πύργο, κι αν δεν κάνεις πεζοπορία στην Παλαιόπολη ή δεν επισκεφτείς το υπέροχο μοναστήρι του Πανακράνθου. Φυσικά, και τη Χώρα!

My Favorites

YOUR SUMMER FASHION ESSENTIALS

Floral φορέματα Milk and Honey, μαγιό Waikiki, ένα μεταξωτό Bobbie φόρεμα της Sèzane και η ολόσωμη φόρμα της Eve denim

SUMMER PERFUME

Carthusia fiori di Capri

SUMMER ACCESSORIES

H raffia τσάντα της Vanessa Bruno, τα Zeus & Δione σκουλαρίκια και τα ψάθινα καπέλα της Tio y Tia και της Lorna Murray, καθώς και τα σανδάλια Mythologia

SUMMER BOOK

Της Simonetta Agnello, Hornby Il pranzo di Mosè

MUSIC FOR SUMMER

Έχω δημιουργήσει πολλές playlists για τις Mèlisses, που μπορείτε ν’ ακούσετε στο Spotify: @allipomilio

BEAUTY ITEM

Τα πάντα από την Espressoh

SUMMER HOME DETAILS

Τα μαρμάρινα κομμάτια από Kalodromos, τα λευκά είδη της Arte del Ricamo, τα πιάτα του Richard Ginori, οι πετσέτες του Gül Hürgel και τα κεραμικά φωτιστικά της Marta Bonilla

COLOR

Όλες οι αποχρώσεις του dusty blue 

Aνατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!

Κεντρική Φωτογραφία: Nicole Franzen, Φωτογραφία πορτραίτου: Fiona Franziska

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021