fbpixel

Search icon
Search
Joana Avillez: Ποια είναι η ταλαντούχα illustrator που εμπιστεύονται μεγάλα ονόματα της μόδας;
ARTS & CULTURE

Joana Avillez: Ποια είναι η ταλαντούχα illustrator που εμπιστεύονται μεγάλα ονόματα της μόδας;

Η ζωγράφος που σχεδίασε το ανανεωμένο site του maison Valentino και αξίζει να γνωρίσετε


Ανατρεπτική, με μια ανεπιτήδευτη κομψότητα να διέπει κάθε θαυμαστό έργο της, η Joana Avillez μας κίνησε το ενδιαφέρον με το που αντικρίσαμε το νέο site του οίκου Valentino, το οποίο αποτελεί πλέον τον απόλυτο προορισμό για τις απανταχού fashion lovers. Με μια απίθανη εικαστική προσέγγιση, το γνωστό για τις ανυπέρβλητες δημιουργίες του fashion house, μας προσκαλεί μέσα από τα ονειρεμένα σχέδια της Avillez να θαυμάσουμε την ιστορία του, τις καινούριες συλλογές, τα shows, τις συνεργασίες και τις δράσεις του. 

Ποια είναι όμως η υπεύθυνη πίσω από την καλλιτεχνική έμπνευση που τραβάει τα βλέμματα όλων στη νέα δημιουργία που φέρει την υπογραφή του Valentino;

Η Joana Avillez, γέννημα θρέμμα Νεοϋορκέζα, έζησε τα παιδικά της χρόνια σε μια από τις πιο περίεργες, αλλά συνάμα ιδιαίτερες γειτονιές της Νέας Υόρκης, τη λεγόμενη South Street Seaport, η οποία από ό,τι εκμυστηρεύεται η ίδια, αποτελούσε για χρόνια φημισμένη ψαραγορά -αυτός είναι και ο βασικός λόγος που καταλυόταν από μια πολύ άσχημη μυρωδιά, που η γνωστή illustrator θυμάται εντόνως. 

4.jpg
Joana Avillez

Ξεκινώντας τις σπουδές της στο Rhode Island School of Design και συνεχίζοντας στο School of Visual Arts του NYU, η Avillez, ήταν αναμενόμενο πως θα ασχοληθεί με τον χώρο της σχεδίασης καθώς προέρχεται από οικογένεια εικαστικών, ενώ όπως εκμυστηρεύεται η ίδια συνήθιζε για χρόνια να ζωγραφίζει παρέα με τον πατέρα της. Γεγονός που ανέπτυξε την καλλιτεχνική της ικανότητα και τη βοήθησε να εξελιχθεί σε μια διεθνούς φήμης illustrator, η οποία έχει καταφέρει να εργαστεί προς τιμήν μεγάλων οίκων μόδας, όπως είναι οι Hermès, Gucci και τώρα Valentino.

pm-final-low-1.jpg
Η απεικόνιση του δημοφιλούς Palazzo Mignanelli μέσα από τη σχεδιαστική ματιά της Avillez. 

Γνωστοί για την αβίαστη σουρεάλ, αλλά παράλληλα φινετσάτη αισθητική της, η Avillez αυτήν τη φορά κλήθηκε να απεικονίσει με μαγικό τρόπο το ιστορικό αναγεννησιακό κτίριο, Palazzo Mignanelli, το οποίο αποτελεί από το 1967, το μέρος όπου παίρνουν σάρκα και οστά οι περισσότερες δημιουργίες του πολυτελούς brand Valentino. Με μία μοναδική εικαστική απεικόνιση αυτού, λοιπόν, στο νέο site του οίκου, μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε αμέτρητες προτάσεις και αγαπημένα θέματα, όπως haute couture συλλογές και ανυπέρβλητες red carpet εμφανίσεις. 

Μάλιστα, όσοι λατρέψουν τα designs της Joana Avillez τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν stylish t-shirts, αλλά και hoodies με παιχνιδιάρικα σχέδιά της.

Διατηρώντας στο ακέραιο την αισθητική που ακολουθεί για χρόνια, οι μορφές της δείχνουν χαρούμενες, παιχνιδιάρικες, ενώ τα ρούχα του οίκου φαίνονται μοναδικά υπέροχα, έχοντας μια φυσική απλότητα, αλλά και γοητεία. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Avillez έχει εργαστεί προς τιμήν πασίγνωστων εντύπων, όπως είναι οι New York Times, το New Yorker, η Vogue, το The Paris Review και πολλά ακόμη. 

5.jpg
Σκίτσο της για το The New Yorker. 

Προσδίδοντας καυστικό σχολιαστικό χιούμορ σε κάθε σκίτσο της, η ίδια αγαπάει το μαύρο χρώμα, ωστόσο «ορκίζεται» στα αγαπημένα της statement κομμάτια, που δεν αποχωρίζεται. Παραμένει πιστή στον παραδοσιακό σχεδιασμό με μολύβι και χαρτί, ενώ δε σταματάει να απολαμβάνει τα fun nights outs της με την αγαπημένη της φίλη -με την οποία γνωρίζονται από μικρές- Lena Dunham, ηθοποιό και δημιουργό της εμβληματικής σειράς του HBO, Girls.

Joana Avillez φαίνεται ότι μας συστήνει σε έναν νέο, ονειρεμένο κόσμο δημιουργικότητας, τον οποίο δείχνουν να ενστερνίζονται βαθιά οι άνθρωποι της βιομηχανίας, καθώς αναδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον του μέσω από βήματα που υμνούν τη διαφορετική και πρωτότυπη απεικόνιση ενός luxurious house! 

Κεντρική Φωτογραφία: Η Joana Avillez & το σκίτσο της που απεικονίζει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του maison Valentino, Pierpaolo Piccioli, στο γραφείο του.