fbpixel

Search icon
Search
It’s breakfast time: 6+1 συνταγές για πρωινό που θα σας κρατήσουν χορτάτους
TASTE

It’s breakfast time: 6+1 συνταγές για πρωινό που θα σας κρατήσουν χορτάτους

Γρήγορες & εύκολες ιδέες για να ξεκινήσετε την μέρα σας


Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα; Μια καλή μέρα μπορεί να ξεκινήσει από ένα σωστό και δυναμωτικό πρωινό, το οποίο θα σας κρατήσει γεμάτο ενέργεια και θα σας χαρίσει μια παραγωγική ημέρα. Όταν το πάπλωμα είναι «βαρύ», πολλοί από εμάς δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο για το γεύμα τους και καταφεύγουν στις κλασσικές λύσεις ή μπορεί και να παραλείψουν το πρωινό τους.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας τρέχουν και για πολλούς η πρωινή μαγειρική φαντάζει μαρτύριο, αλλά για πόσο το πρωινό θα χαρακτηρίζεται από καφέ και δημητριακά; Εμείς βρήκαμε εύκολες, γρήγορες και πάνω από όλα υγιεινές συνταγές, οι οποίες θα είναι έτοιμες σε λιγότερο από 10 λεπτά, θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε το πρωινό σας ξύπνημα, αλλά και θα καταφέρουν να σας κρατήσουν χορτάτους για το υπόλοιπο της ημέρας!

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε 6+1 γεύματα πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία!

Porridge

shutterstock-1634355100.jpg

Το αγαπημένο γεύμα των αθλητών, είναι η ιδανική λύση για να απολαύσετε ένα νόστιμο πρωινό. Το porridge ή σε ελεύθερη μετάφραση ο γνωστός χυλός, ετοιμάζεται γρήγορα και χρειάζεται ελάχιστα υλικά: γάλα ή νερό, λίγη βρώμη και τα αγαπημένα σας φρούτα. Η διαδικασία είναι απλή, βράζεις σε ένα κατσαρολάκι την βρώμη με το γάλα/ ή νερό μέχρι να γίνει χυλός και μόλις ετοιμαστεί προσθέτετε τα φρούτα και είναι έτοιμο και για εσάς που δεν θέλετε να μπλέξετε καθόλου με το χώρο της κουζίνας, μπορείτε να βάλετε όλα σας τα υλικά σε ένα μπολάκι και να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά. Θα σας συμβουλεύαμε να βάλετε και λίγο μέλι ή ταχίνι για να δώσει ακόμη περισσότερη γεύση στο πρωινό σας.

    Smoothies

    shutterstock-1685703934.jpg

    Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα γευστικό ρόφημα, αξιοποιώντας προϊόντα που έχετε στο ψυγείο σας. Βάλτε μέσα στο μπλέντερ φρούτα, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, γάλα και ότι άλλο αρέσει της επιλογής σας και απολαύστε γρήγορα και εύκολα ένα υγιεινό ρόφημα, πρακτικό και για όσους δεν προλαβαίνουν για να το αποθηκεύσουν στο αγαπημένο τους ποτήρι και να το απολαύσουν στο δρόμο για τη δουλειά.

      Avocado Toast

      shutterstock-605429756.jpg

      Η επιλογή του ψωμί του τοστ βρίσκεται στις πιο σύνηθες επιλογές για να ετοιμάσετε γρήγορα το γεύμα σας, εμείς όμως σας βρήκαμε ιδέες για μια διαφορετική και πιο θρεπτική προσέγγιση που σίγουρα θα σας κεντρίσει. Αν είστε λάτρεις του αλμυρού μπορείτε να συνδυάσετε και να βάλετε στο ψωμί σας λίγο αβοκάντο με ένα καλοψημένο αυγό ή και έναν καπνιστό σολομό. Για μια πιο γλυκιά παραλλαγή απλώστε λίγο ταχίνι, βάλτε κομματάκια μπανάνας και ρίξτε μέλι και θα μας θυμηθείτε!

        Yogurt

        shutterstock-1370687513.jpg

        Το γιαούρτι αποτελεί από τις πιο γρήγορες λύσεις, αρκεί να χρησιμοποιήσετε βαζάκια και να μοιράσετε εκεί, στραγγιστό γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, μέλι, φρούτα και θα ετοιμάσετε ένα λαχταριστό υγιεινό πρωινό σε στρώσεις.

          Μπάρες δημητριακών

          shutterstock-797765212.jpg

          Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από τα καταστήματα ή και να τις δημιουργήσετε με τα αγαπημένα σας υλικά από το προηγούμενο βράδυ και το πρωί να τις καταναλώσετε σε συνδυασμό με ένα ποτήρι γάλα ή χυμό και να απολαύσετε ένα γεύμα που θα σας γεμίσει ενέργεια.

            Pancakes

            shutterstock-1711376398.jpg

            Τα pancakes αποτελούν μια από τις πιο λατρεμένες συνήθειες είτε πρόκειται για brunch ή και για οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Δεν είναι απαραίτητο να ψήνετε τηγανίτες κάθε πρωί, μπορείτε να τις ετοιμάσετε από το βράδυ, να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο με ένα αλουμινόχαρτο και το πρωί αρκεί μόνο να τις ζεστάνετε. Για μια πιο υγιεινή προσέγγιση, στο μείγμα χρησιμοποιήστε δύο αυγά, λίγη βρώμη και μαγειρική σόδα και απολαύστε τες με φυστικοβούτυρο, φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς.

              Eggs

              shutterstock-1717338055.jpg

              Σε όποια μορφή και αν τα καταναλώσετε, προσφέρουν ένα χορταστικό γεύμα, ιδανικό για εσάς που σας περιμένει μια δύσκολη και κουραστική ημέρα. Αυγά μάτια, ομελέτα, βραστά ή και scrabble eggs πλούσια σε πρωτεΐνες, δημιουργούν ένα «πλουσιοπάροχο» πρωινό και μπορούν να ετοιμαστούν σε λίγα μόλις λεπτά.

                Αλλάξτε τις πρωινές σας συνήθειες και κάντε το πρωινό σας την πιο ευχάριστη ρουτίνα!