fbpixel

Search icon
Search
Italian Dream: Μια ονειρεμένη εξοχική κατοικία στη Σικελία
INTERIORS

Italian Dream: Μια ονειρεμένη εξοχική κατοικία στη Σικελία

Που συνδυάζει σύγχρονη αισθητική κι αίσθηση ανεμελιάς και καλοκαιρινών διακοπών


H Villa Cozzo Tre Venti βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού Portopalo di Capo Passero, μία από τις λιγότερο γνωστές πόλεις της Σικελίας, που διατηρεί την αυθεντική γοητεία μιας παλιάς πόλης, η οποία είναι παράλληλα και λιμάνι.

urlaubsarchitektur-cozzo-tre-venti-ansicht-005-credit-roberto-zampino.jpg
Villa Cozzo Tre Venti

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατοικία, που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο και στο πιο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Ο Μιλανέζος αρχιτέκτονας Andrea Marlia, ο οποίος σχεδίασε το αεροδρόμιο στην Pantalleria, αφέθηκε να εμπνευστεί από τη γοητεία του νησιού, όταν σχεδίασε κι έχτισε αυτό το σπίτι. Η εκτεταμένη ιδιοκτησία 30.000 τ.μ. περίπου, στην οποία κατοικούν στεγνοί πέτρινοι τοίχοι, κάκτοι, φραγκοσυκιές, χαρουπιές κι ελαιόδεντρα, περιβάλλεται από μεγάλα χωράφια, θερμοκήπια και μια μαγευτική θέα 180 μοιρών στη θάλασσα από μακριά.

urlaubsarchitektur-cozzo-tre-venti-terrasse-002-credit-giuseppe-la-colla.jpg
Η υπαίθρια τραπεζαρία
Χτισμένη με τις ίδιες πέτρες και θεμέλια ενός πρώην αγροτικού κτιρίου, η βίλα εναρμονίζεται υπέροχα με την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται. Το τοπικό ασβεστοκονίαμα σε γήινους τόνους, με το οποίο είναι καλυμμένη μέσα κι έξω, χαρακτηριστικό της περιοχής, και το τσιμεντένιο, αδρό βιομηχανικό δάπεδο, που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό του υπαίθριου χώρου, γεννά ένα φυσικό, ζεστό συναίσθημα, επιτρέποντας στο κτίριο να εντάσσεται ιδανικά στο περιβάλλον και να γίνεται ένα με το άγονο τοπίο τριγύρω.
urlaubsarchitektur-cozzo-tre-venti-living-002-credit-roberto-zampino.jpg
Οι σκουρόχρωμοι τοίχοι εντυπωσιάζουν στο εσωτερικό

Η χαλαρή ατμόσφαιρα που αποπνέει το σπίτι -και σε όλους τους χώρους του- γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στη βεράντα, η οποία στεγάζεται με πέργκολα και διαθέτει εξωτερικό ντους, κάτι που εντείνει την αίσθηση καλοκαιρινών διακοπών.

Ο εσωτερικός χώρος απαρτίζεται από ευρύχωρες επιφάνειες, που καλύπτονται από σκουρόχρωμο σοβά, σε τόνους της ώχρας και του κόκκινου.

urlaubsarchitektur-cozzo-tre-venti-pool-001-credit-giuseppe-la-colla.jpg
Η εντυπωσιακή πισίνα έχει μεγάλες διαστάσεις

Σε συνδυασμό με τα παραθυρόφυλλα από διάτρητο χάλυβα, δημιουργείται μια ευχάριστη αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς, κι ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα που παράγουν οι ακτίνες του φωτός, οι οποίες διαπερνούν τα παντζούρια. Μαζί με τα χρώματα και τα υλικά συνθέτουν μια σχεδόν σπηλαιώδη ατμόσφαιρα. Η καρδιά της βίλας είναι το μεγάλο καθιστικό με την τραπεζαρία, το οποίο ανοίγει προς τη βεράντα μέσα από μια μεγάλη, γυάλινη πόρτα.

urlaubsarchitektur-cozzo-tre-venti-terrasse-001-credit-roberto-zampino.jpg
H διαμόρφωση υπαίθριου χώρου είναι η ιδανική καλοκαιρινή εικόνα

Η διακόσμηση είναι μινιμαλιστική με αυθεντικό χαρακτήρα, όπου οι λευκές οροφές, τα έπιπλα και η χαλύβδινη σκάλα κάνουν φωτεινές αντιθέσεις σε σχέση με τους σκουρόχρωμους τοίχους. Εκτός από το ευρύχωρο καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα, το σπίτι διαθέτει τέσσερα υπέροχα υπνοδωμάτια που αποπνέουν την ήρεμη αύρα της ιταλικής εξοχής. Η βεράντα με την υπαίθρια τραπεζαρία κάτω από την πέργκολα προσφέρει έναν επιπλέον εξωτερικό χώρο καθιστικού, που γίνεται ιδανικό σημείο για καλοκαιρινές σιέστες δίπλα στην άνετη πισίνα.

urlaubsarchitektur-cozzo-tre-venti-ansicht-001-credit-giuseppe-la-colla.jpg
Η κατοικία εντάσσεται απόλυτα στο φυσικό της περιβάλλον

Πολύ κοντά στο σπίτι, βρίσκεται η Carratois, μία από τις ομορφότερες παραλίες της Σικελίας, μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά, όπως και οι παραλίες της Isola delle Correnti, καθώς και του Portopalo, που είναι τρία και πέντε χιλιόμετρα μακριά. Λόγω του αλιευτικού στόλου του, το Portopalo είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κάποιος εξαιρετικό ψάρι.

Περισσότερα για τη δουλειά του Ιταλού αρχιτέκτονα στο www.urlaubsarchitektur.de